Mit várunk a dedósoktól...?

írta: M4Sport
2016. július 15. 14:42
FOTÓ: ©xpbimages.com

A versenyzők nem tiltakoztak elég hevesen a silverstone-i biztonsági autós rajt ellen – jól meg is kapták a magukét 1997 világbajnokától…

Sok szurkoló és újságíró tette föl a kérdést a Brit Nagydíj előtt: miért van szükség folyton biztonsági autós rajtra, ha leesik némi eső a pályára? Tény, idén eddig két esős körülmények között induló futamot rendeztek, s mindkét alkalommal Bernd Mayländer fogta vissza a versenyzőket, akik aztán pár kör elteltével nem győztek üzengetni Charlie Whitingnak, hogy ideje lenne versenyezni engedni őket.

Silverstone-ban sem volt másképp, és ezek után azt hihettük volna, hogy a versenyzők a futamot követően szintén szót emelnek a biztonsági autós rajt miatt. Ezzel szemben többségük nagyon is helyeselte azt, mondván, a látási viszonyok nagyon rosszak voltak, a vízátfolyások pedig igen veszélyesek.

A korábbi versenyző, Jacques Villeneuve nem szívesen hallotta tőlük mindezt – jelezte, nem tartja valami vakmerőnek a mai mezőny tagjait. „Mégis mit vártak? A legtöbb Forma–1-es sztár még csak kisbaba! Ha szeretnénk szurkolókat megnyerni magunknak a jövőre nézve, akkor hősökre lenne szükség. Olyan példaképekre, akikre föl lehet nézni. De ma csak olyan versenyzőket láthatunk, akik milliókat keresnek, és akik gyáván megbújnak a biztonsági autó mögött. Ami egykor különlegessé tette a versenyzőket, ma már nincs meg” – bírált keményen 1997 bajnoka.

Majd egy másik témában is hangot adott nemtetszésének: nevetségesnek tartja, hogy Nico Rosberg egy tiltott rádióüzenet miatt elveszíthette második helyezését. „A Forma–1 irányítói szerintem egy focimeccs végeredményét is törölnék, ha rájönnének, hogy valaki az egyik szögletzászló öt milliméterrel magasabb a többinél…” – szúrt oda az FIA-nak.

FIA
Oszd meg!

17 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

f1m12
#17 f1m12 2016. július 17. 16:17  
bzmatek:
Mondjuk verseny közben, után és versenyek között is mondhatnák, ha valamivel problémájuk van, pláne a nagyok (vb győztesek), talán ha egybehangzó a mondanivalójuk, akkor hatna is valamennyit. Viszont, ha mégse változik semmi, ők mondhatnák megtettek mindent részükről ... de így ez semmi.

eddig azt vettem észre, h ha a pilóta, v netalán többen kiálltak valami mellett, azt pont úgy leszarták, mintha nem. sőt, még az is lehet, h bekavarnak nekik az ún szakértők v a versenyirányítás. lehet igaza van Alonsonak, és már nem mer beszólni, mert megszivatják versenyen. tavaly belgium után Vettel kiborulva nyilatkozott a sajtónak, a stílusa pont olyan volt, m akinek az imént robban az abroncsa, elmondta, h ez nem az első eset, Rosbergnél is megtörtént, aki nem ment rá törmelékre, és hiszi, h nem hazudik, tehát bevédte Nicot...és mi lett?? van mindig magyarázat ezeknek a fos gumiknak a robbanására? van. történt azóta ilyesmi? történt. érdekelt valakit is? nem érdekelt. Vettel amit mond van hangsúlya? van. ha ezek összefognának, a felbújtót keresnék az az érzésem és szivatnák őt. megmondom neked mi van: ha Zsák a mezőnyben lenne, úgy sorakozna fel a többivel a SC után, m egy jólnevelt


ja, és szerintem az elég meggyőző, h mindig van 1-2 nagy név, aki azt mondja, h mehetnénk már.....Hamilton pl. ő akkor is mondja, ha vezet, és neki gy lenne kényelmes elkocsikázni féltávig, meg akkor is, ha ledolgozandó hátránya van. élő műsorba vágják be, legnagyobb reklám amellett, h versenyt akar

Utoljára módosítva: 2016. július 17. 16:20

fagyi
#16 fagyi 2016. július 17. 12:19  
Rocketfinger:
igen, az igazi tökös versenyzők megelőzik a SC-t... észre se vettem, hogy eltelt a szokásos 2,5-3 hónap az utolsó menetrendszerű Villeneuve baromság óta. valaki fordítsa le neki Farkas Péter cikkét... idióta kretén.

Szerintem arra akar reflektalni, h ilyenkor szembe kene mennie egy ket nagyagyunak a vezetoseggel es kiharcolni, h ilyen ne legyen tobbet. Sajnos ilyen karakter mar nincs, hiaba lesz itt 2 4*es bajnok ev vegen pl.

Abban igaza van h belangyosult mocskosul a szeria.

frontember
#15 frontember 2016. július 17. 09:38  

1, Szánalmasan nyomorult ez a biztonsági autó mögül rajtolgatás, minden kétséget kizáróan az egyik tragikus jele annak, hogy változtatni kell
2. Ettől még igenis vannak hősök sportban, akikre fel lehet nézni, és egy olyan pilóta, akit a VB címe után ráment a pénzre, szart minden másra, aztán odáig süllyedt, hogy Stefan GP-kkel akart visszatérni, ne ugasson másoknak semmilyen "hős, akire fel lehet nézni" témakörben.

bzmatek
#14 bzmatek 2016. július 16. 22:40  
f1m12:
pontosan. ha nem tetszik mégis mit csináljanak? Hamilton ütötte volna el a sc-t? mondjuk majdnem sikerült

Mondjuk verseny közben, után és versenyek között is mondhatnák, ha valamivel problémájuk van, pláne a nagyok (vb győztesek), talán ha egybehangzó a mondanivalójuk, akkor hatna is valamennyit. Viszont, ha mégse változik semmi, ők mondhatnák megtettek mindent részükről ... de így ez semmi.

Rocketfinger
#13 Rocketfinger 2016. július 16. 22:34  

igen, az igazi tökös versenyzők megelőzik a SC-t...
észre se vettem, hogy eltelt a szokásos 2,5-3 hónap az utolsó menetrendszerű Villeneuve baromság óta.
valaki fordítsa le neki Farkas Péter cikkét... idióta kretén.

qwerm
#12 qwerm 2016. július 16. 22:23  

történelmi pillanat, amikor zsáknak igaza van... nevetséges és szánalmas, ahova süllyedt ez a sport. és igenis a pilóták verhetnék az asztalt sokkal durvábban is.

f1m12
#11 f1m12 2016. július 16. 10:26  
Lewisthebest:
Ha a versenyirányítást szidná akkor esetleg még értelme is lenne.

pontosan. ha nem tetszik mégis mit csináljanak? Hamilton ütötte volna el a sc-t? mondjuk majdnem sikerült

Mendez
#10 Mendez 2016. július 16. 08:17  

Sok hülyeséget összehord manapság,de most kifejezetten egyetértek vele.

albutr
#9 albutr 2016. július 15. 22:28  
Lewisthebest:
Ha a versenyirányítást szidná akkor esetleg még értelme is lenne.

+1

vacsad
#8 vacsad 2016. július 15. 20:52  

Hű, pedig annak idején mit össze bőgött Jacques, hogy őt senki se becsüli meg pedig mekkora világklasszis! :D

bzmatek
#7 bzmatek 2016. július 15. 17:23  

Az a baj, hogy Bianchi balesete után átestek ló túloldalára ... Az a baleset kb. olyan volt, mint MAssa és a rugó esete. Esélye 0 ... Az ilyen eseteket nem lehet kivédeni, mert senki nem gondol ilyen banális dolgokra. Viszont régebben fele ennyi védettségük se volt a pilótáknak és nyomták neki, meg se fordult fejekben, hogy sc rajt meg körözgetés. Akkor annál az is jobb, ha megvárják elál és elengedik onnantól ki mit tud, ki mennyit vállal, nem ez jaj mindenki nézze meg a pályát sétakocsikázás közben :D

bzmatek
#6 bzmatek 2016. július 15. 17:18  
_JuSuF_:
"és akik gyáván megbújnak a biztonsági autó mögött." Na most nem azért, de mit kellene tenniük? Folyamatosan jelezték most is, hogy mát mennének versenyezni, nem ők tehetnek róla, hogy ennyit pöcsöltek. Nem mehetnek el az SC mellett... de kajak, mit kellene tenniük ebben az esetben a pilótáknak?

1. Abban néhány esetben mikor esős rajt, esős idő van, kb. mindig ugyanazokat játszák be, 1-2 kivétellel, nem volt ez másképp most se. Feltételezem ha tömeges lenne a rádiozás a pilóták felől, akkor bejátszanák, mert a körözgetést nézni unalmas ... (ez feltételezés)

2. Az első alapján, a többieknek is szóvá kellene tennie, illetve, nem csak versenyen, hanem ilyenkor is lehetne keményebben odamondogatni és jelezni, hogy mennék én ha tudnék, de ...

_JuSuF_
#5 _JuSuF_ 2016. július 15. 16:56  

"és akik gyáván megbújnak a biztonsági autó mögött."

Na most nem azért, de mit kellene tenniük? Folyamatosan jelezték most is, hogy mát mennének versenyezni, nem ők tehetnek róla, hogy ennyit pöcsöltek. Nem mehetnek el az SC mellett... de kajak, mit kellene tenniük ebben az esetben a pilótáknak?

Lewisthebest
#4 Lewisthebest 2016. július 15. 16:16  

Ha a versenyirányítást szidná akkor esetleg még értelme is lenne.

successboy
#3 successboy 2016. július 15. 16:14  
opamisi:
Nagyon frusztráltnak tűnik. Miért van szükség folyton erre az én vagyok a kemény legény szövegre?

Miért lenne frusztrált?Manapság a versenyzők inkább menekülnének az F1-ből ha nem ez lenne a királykategória, egyáltalán nem vonzó már versenyzési élmény szempontjából.(sem)
Jelenleg aktív versenyzők is rengeteget kritizálták már az autókat és a szabályokat is.Bizonyára elkerülte a figyelmedet, vagy szerinted frusztráltak voltak..

Utoljára módosítva: 2016. július 15. 16:16

G0007
#2 G0007 2016. július 15. 15:33  
opamisi:
Nagyon frusztráltnak tűnik. Miért van szükség folyton erre az én vagyok a kemény legény szövegre?

megkérdezik és válaszol. spec én is rühellem ezt a valamit ami lett az f1-ből szóval sajna egyetértek vele

Utoljára módosítva: 2016. július 15. 15:43

opamisi
#1 opamisi 2016. július 15. 15:07  

Nagyon frusztráltnak tűnik. Miért van szükség folyton erre az én vagyok a kemény legény szövegre?

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Maurizio Arrivabene

02016.10.24. 14:34

„***** meg!” – Gerard Butler „hálás” volt Ricciardónak…

Elbocsátó szép üzenet a dobogós „kínzás” után

12016.10.24. 13:16

Vettel a kivetítőn nézte, ahogy majdnem kirepült a pályáról…

"Büszke voltam, hogy meg tudtam fogni ott az autót"