Montezemolo szerint ez kevés a Ferraritól

írta: M4Sport
2016. május 23. 10:07
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nemcsak a jelenlegi, a volt elnök várakozásait is alulmúlta idei évkezdésével a Ferrari. Luca di Montezemolo vörösöket bírált és ezüstöket dicsért…

Öt futam, nulla győzelem a Ferrari idei mérlege, ami úgy tűnik, nemcsak a 2014 ősze óta hivatalban lévő Sergio Marchionne számára csalódás. A Scuderia korábbi elnöke, Luca di Montezemolo év elején még védelmébe vette a vörösöket újabb és újabb technikai problémáik kapcsán, s kiemelte, a Mercedes utoléréséhez szükséges kockázatot vállalniuk. Most azonban már ő is elismeri, ennél azért többre számított volt istállójától. És persze azt sem felejtette el kihangsúlyozni, hogy a Ferrari múlt évi előrelépésében neki és korábbi csapatának is kulcsszerepe volt.

„Pontosan tudom, mi mindent tettünk 2014-ben azért, hogy 2015-ben ismét a győzelmekért harcolhassunk. A múlt évi előrelépés annak a munkának az eredménye volt, amit mi 2014-ben elvégeztünk” – nyilatkozta a The Weekend Australiannek. „Őszintén szólva idén nagyobb előrelépést vártam a Ferraritól. Öt verseny után még egyetlen győzelmük sincs, és ez meglep. De a szezon szerencsére még hosszú.”

Miközben tehát volt csapata teljesítménye nem nyűgözte le az olaszt, a riválisok munkája már annál inkább. „A Mercedes nagyon erős. Persze nagyon korán is kezdték a V6-os hibrid motorjuk fejlesztését. Ennek megfelelően erős is a hajtóegységük. És emellett képesek voltak egyben tartani a csapatukat” – dicsérte a németeket.

Végül pedig a Ferrarival is többször hírbe hozott Daniel Ricciardóról is ejtett pár szót. Elárulta, ő nem sokat gondolkodna, kit ültessen Kimi Räikkönen helyére. „Nagyon kedvelem Ricciardót, mert mindenekelőtt egy nagyon rendes srác. Emellett pedig hihetetlenül gyors is – erről Sebastian Vettel is tudna mesélni. Ezenkívül még olasz gyökerei is vannak! Ha ma még mindig érne valamit a szavam a Ferrarinál, én elsőként őt választanám versenyzőnek” – nyilatkozta.

Oszd meg!

16 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Agressor
#16 Agressor 2016. május 24. 21:17  
guide:
Miről beszélsz te,ki isteníti a mostaniakat?? Ha volt ferraris, akit istenítettek az elmúlt években,az Alonso volt! Mi fáj ennyire?Az,hogy tavaly egész jól ment a Ferrarinak?

Már megbocsájts, de ha ellendrukker lennék, akkor sem fájna egy egyéni 3. hely...

guide
#15 guide 2016. május 24. 10:00  
Agressor:
És ha Alonso valami nem is túl nagy csoda folytán megnyerte volna 2010-ben, meg 2012-ben, akkor is ezt mondanád?? Egyáltalán nem ment minden rendben, ezt senki nem állította. De kétségtelenül többet tettek le az asztalra, mint az állandóan istenített mostaniak...

Miről beszélsz te,ki isteníti a mostaniakat??
Ha volt ferraris, akit istenítettek az elmúlt években,az Alonso volt!
Mi fáj ennyire?Az,hogy tavaly egész jól ment a Ferrarinak?

Agressor
#14 Agressor 2016. május 23. 22:12  
f1m12:
nem azt mondtam, hogy most minden ok, mert szar, az biztos. de ne tegyünk már úgy, mint ha ennek a faszinak az érája alatt az utóbbi években, nem egyben, hanem hosszú-hosszú években minden rendben ment volna. és pont ő dumál. csak nyerni nem tudtak......

És ha Alonso valami nem is túl nagy csoda folytán megnyerte volna 2010-ben, meg 2012-ben, akkor is ezt mondanád??
Egyáltalán nem ment minden rendben, ezt senki nem állította. De kétségtelenül többet tettek le az asztalra, mint az állandóan istenített mostaniak...

f1m12
#13 f1m12 2016. május 23. 21:13  
Agressor:
M ivan?? Egy gyári csapat, szinte korlátlan büdzsével ne tudná ledolgozni a hátrányát?? Akkor ki tudná bakker?? A Ferrari sajnos pont arról híres, hogy a kedvező feltételek ellenére sem képes a legjobb lenni. Amúgy hagyjuk már ezt... 2014 volt a legalja de azelőtt, és azután is játékban volt a Ferka!! Csak éppen győzni nem tud... A Ferrari hátránya nem ledolgozhatatlan, hanem számukra ledolgozhatatlan... Nem véletlen, hogy fostak a Redbullnak motortadni, a Toronak is csak valami lefojtott trágyát...

nem azt mondtam, hogy most minden ok, mert szar, az biztos. de ne tegyünk már úgy, mint ha ennek a faszinak az érája alatt az utóbbi években, nem egyben, hanem hosszú-hosszú években minden rendben ment volna. és pont ő dumál. csak nyerni nem tudtak......

Agressor
#12 Agressor 2016. május 23. 16:01  
f1m12:
ahogy mondod pont ő, akinek az irányítása alatt marhára félrementek a dolgok.....csapat nincs, aki le tudná dolgozni a hátrányát. mindenki látja, de ez nem. naná, h igaza van, ugye???

M ivan?? Egy gyári csapat, szinte korlátlan büdzsével ne tudná ledolgozni a hátrányát??
Akkor ki tudná bakker?? A Ferrari sajnos pont arról híres, hogy a kedvező feltételek ellenére sem képes a legjobb lenni.
Amúgy hagyjuk már ezt... 2014 volt a legalja de azelőtt, és azután is játékban volt a Ferka!! Csak éppen győzni nem tud... A Ferrari hátránya nem ledolgozhatatlan, hanem számukra ledolgozhatatlan...
Nem véletlen, hogy fostak a Redbullnak motortadni, a Toronak is csak valami lefojtott trágyát...

Utoljára módosítva: 2016. május 24. 07:32

Go.Michael
#11 Go.Michael 2016. május 23. 15:43  

Montezemolo a ferrari történetének egyik legnagyobb alakja, a nevét együtt említik a Schumacher korszak, Brawn, Todt érával. Maradjunk is ebben a hitben. A legnagyobb baj, közel 20 éve szurkolok a ferrarinak, ők tényleg vagy nagyon örülni, vagy sírni tudnak. Hetek óta nem hallani mást, a ferrari így, a ferrari úgy, már a Meki is veri őket ":)" stb. stb. Hagyni kéne ezt a csapatot dolgozni. Allison egyik legjobb a szakterületén, Arrivabene pedig igazi vezér, végre van a csapatnak egy vezére, össze rázódtak, tovább megyek, végre van egy összhangban működő csapat, mert a kémia és tisztelet meg van Kimi és Vettel között, maximálisan tisztelik egymást. Amit én észre veszek, hogy hála a sajtónak és Marchionne hangzatos nyilatkozatainak, mindenki rólunk beszél bármi történik. Ez az idei autó nagyon jó, végre Kiminek is fekszik, akit rendre leírtak, kérdem én 2007-8 óta mikor kapott ő egy normális autót? Egy a hiba, hogy mindenki fejleszt, a merci pedig még mindig a legjobb technika, viszont korántsem akkora a nyugodtság náluk mint az előző években. Ezt lehet csak kihasználni jelenleg.

Ha már nyilatkoznak a ferrarinál, én arra lennék kíváncsi a turbó gond megoldódott-e, illetve most tudnak e max teljesítményt kicsikarni a technikából. Minden más nyilatkozat a hiszti, kakaskodás és figyelem felkeltés, ez pedig negatívan hat a csapatra.

Utoljára módosítva: 2016. május 23. 15:44

f1m12
#10 f1m12 2016. május 23. 14:29  
Agressor:
Sosem kedveltem ezt a szerencsétlent, ettől függetlenül igaza van... Bár gondolom a sumikettő-közelebbkerültünk-honnanjöttünkvissza korszak rajongói úgy látják, hogy az újak szarozhatják a régieket, a régiek meg nem mondhatják el a véleményüket... Mint ahogyan szokás...

ahogy mondod
pont ő, akinek az irányítása alatt marhára félrementek a dolgok.....csapat nincs, aki le tudná dolgozni a hátrányát. mindenki látja, de ez nem. naná, h igaza van, ugye???

Agressor
#9 Agressor 2016. május 23. 14:17  

Sosem kedveltem ezt a szerencsétlent, ettől függetlenül igaza van...
Bár gondolom a sumikettő-közelebbkerültünk-honnanjöttünkvissza korszak rajongói úgy látják, hogy az újak szarozhatják a régieket, a régiek meg nem mondhatják el a véleményüket... Mint ahogyan szokás...

Quivver
#8 Quivver 2016. május 23. 12:31  

Di Montezemolo már megérett a nyugdíjazásra, de ennél a Marchionne nevű keresztapánál keresve se találhattak volna rosszabb utódot. Luca bácsi sokszor beszélt marhaságokat, de az ő idejében a Ferrari egy szerethető csapat volt, ami (legalábbis részemről) az új felállással elveszett. Nem mintha rosszat akarnék nekik kívánni, de nem tartom elképzelhetőnek, hogy jövőre a szabályváltozásokra majd pont ők reagálnak a legjobban. Aztán megint évekig futhatnak az eredmények után nagy ígérgetések közepette.

Hombre B
#7 Hombre B 2016. május 23. 12:08  
Zasalamel:
Sajnos itt nemcsak a hátrányról van szó, hanem a szezon közbeni fejlődésről. A RB is elveszett tavaly a renault motorral, de aztán valahogy mégis feljönnek a gödörből. A ferrari egy jó alapot mindig is tudott, a legfőbb gond a fejlődéssel van, egyszerűen nem tudnak fejleszteni, ha pakolnak is az autóra inkább hátrányt mint előnyt hozna. Egyszerűen még mindig nem tudtak alkalmazkodni a tesztkorlátozáshoz és a szimulátorozáshoz.

Szerintem most nem azzal volt a gond (sőt szerintem ’15-től ilyenről már nem is lehet beszélni), hogy a pályára vitt elemek nem a várt, a szimulációban látott eredményt hozzák, hanem a beállításokkal mentek félre a 3. edzés után.

Azzal viszont egyetértek, hogy PU-ban szerintem tudnak fejlődni, kockáztatni és javulni, viszont aero-ban, kaszniban az év eleji új alapokra helyezés óta nagyon sok minden nem történt, pedig egy S-duct is beleférhetett volna akár és ebben már Allison felelősége is ott van, mint technikai igazgató.

Zasalamel
#6 Zasalamel 2016. május 23. 11:57  
andrea1:
Ilyen nagy hátrányból, amiből kezdték nem lehet csodálkozni. Ki csodálkozik ezen? Az RB logikusan gondolkodik.

Sajnos itt nemcsak a hátrányról van szó, hanem a szezon közbeni fejlődésről. A RB is elveszett tavaly a renault motorral, de aztán valahogy mégis feljönnek a gödörből. A ferrari egy jó alapot mindig is tudott, a legfőbb gond a fejlődéssel van, egyszerűen nem tudnak fejleszteni, ha pakolnak is az autóra inkább hátrányt mint előnyt hozna.
Egyszerűen még mindig nem tudtak alkalmazkodni a tesztkorlátozáshoz és a szimulátorozáshoz.

Utoljára módosítva: 2016. május 23. 11:59

andrea1
#5 andrea1 2016. május 23. 11:38  
Zasalamel:
+1 Abban igaza van h összességében most sincsenek előrébb mint ők, viszont Montiék is tök későn kezdtek a turbóval foglalkozni, a 2014-es év egy nagy öngól volt. Én Allison helyében idén csak a motorral foglalkoznék és elkezdenék minél hamarabb átállni a 2017-es konstrukcióra, a RB elvileg már 2 hónapja elkezdte.

Ilyen nagy hátrányból, amiből kezdték nem lehet csodálkozni.
Ki csodálkozik ezen? Az RB logikusan gondolkodik.

Zasalamel
#4 Zasalamel 2016. május 23. 11:13  
andrea1:
A múlt évi előrelépés annak a munkának az eredménye volt, amit mi 2014-ben elvégeztünk” Inkább jobban tenné, ha meg se szólalna lehet itt villogni hogy milyen komoly munkát tettek le 2015-ért, DE. .--„A Mercedes nagyon erős. Persze nagyon korán is kezdték a V6-os hibrid motorjuk fejlesztését" Miért nem a Ferrari volt aki ezt anno meglépi, előre gondolkodik, előre költekezik, előre tervez..,De ez elmaradt de nagyon csúnyán és ennek Montezemolo és az akkori vezetőség a felelőse, jogos volt a menesztése.

+1

Abban igaza van h összességében most sincsenek előrébb mint ők, viszont Montiék is tök későn kezdtek a turbóval foglalkozni, a 2014-es év egy nagy öngól volt.
Én Allison helyében idén csak a motorral foglalkoznék és elkezdenék minél hamarabb átállni a 2017-es konstrukcióra, a RB elvileg már 2 hónapja elkezdte.

andrea1
#3 andrea1 2016. május 23. 10:38  

A múlt évi előrelépés annak a munkának az eredménye volt, amit mi 2014-ben elvégeztünk”

Inkább jobban tenné, ha meg se szólalna lehet itt villogni hogy milyen komoly munkát tettek le 2015-ért, DE. .--„A Mercedes nagyon erős. Persze nagyon korán is kezdték a V6-os hibrid motorjuk fejlesztését"

Miért nem a Ferrari volt aki ezt anno meglépi, előre gondolkodik, előre költekezik, előre tervez..,De ez elmaradt de nagyon csúnyán és ennek Montezemolo és az akkori vezetőség a felelőse, jogos volt a menesztése.

Utoljára módosítva: 2016. május 23. 10:43

vandr
#2 vandr 2016. május 23. 10:31  

Monti, a Ferrari neked már történelem. Inkább koncentrálj az olimpiai pályázatra. Sok sikert hozzá, ne mi fossunk ki 4000 milliárdot erre a 2 hetes rongyrázásra.

trialboj
#1 trialboj 2016. május 23. 10:30  

Az ilyen üzengetés/beszólogatás többnyire arra jó, hogy segítsen az újságírókon mikor nincs hír, és táptalajt biztosítson a vitákra a szurkolóknak.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

42016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa