Monza: közel az új szerződés

írta: M4Sport
2016. január 10. 14:13
FOTÓ: ©xpbimages.com

Hamarosan biztosítottá válhat Monza jövője, hiszen az illetékesek közel kerültek ahhoz, hogy aláírjanak egy hosszú távú szerződést a Forma-1 Menedzsmentet (FOM) vezető Bernie Ecclestone-nal – jelentette ki az Olasz Autóklub (ACI) elnöke, Angelo Sticchi Damiani.

Hosszú ideje kérdéses az Olasz Nagydíj sora, miután a futam szervezői nem tudtak megegyezni Ecclestone-nal, noha 2015-ben több alkalommal is tárgyalóasztalhoz ültek. A legnagyobb problémát a pénz jelentette: az olaszok sokallták a FOM által kért rendezési díjat, és el akarták érni, hogy az ne emelkedjen a következő években, Ecclestone azonban egyértelművé tette, a klasszikus versenyhelyszínnel sem fog kivételezni: ha nincs pénz, verseny sem lesz!

A tavalyi futam után a helyzet kilátástalannak tűnt, hiszen ott sem sikerült meghosszabbítani az idén lejáró szerződést, decemberben viszont megcsillant a remény, az olasz kormány ugyanis engedélyezte az autóklub státuszának megváltoztatását, ami így hozzájuthat olyan támogatásokhoz, melyekhez eddig nem. Az ACI elnöke már akkor magabiztosan nyilatkozott a folytatásról, most pedig az új szerződés várható időtartamáról is beszélt.

„A monzai versenypálya rendkívül kemény időszakot tudhat maga mögött, a nehezén azonban már túl vagyunk, hiszen közel kerültünk ahhoz, hogy megegyezzünk Ecclestone-nal, ennek értelmében pedig a Forma-1 pedig további hét évig ellátogathat majd Brianzába” – nyilatkozta a Gazzetta dello Sport munkatársának. „Meg fogjuk nyerni ezt a csatát, ami miatt az ACI hihetetlen áldozatokat hozott” – tette hozzá magabiztosan a hetvenegy éves szakember.

Az új szerződés létrejöttének nemcsak az olaszok örülnének, hanem a Forma-1-es versenyzők, szakértők és a szurkolók többsége is, abban ugyanis szinte mindenki egyetért, hogy Monza (ahol a széria 1950-es startja óta mindössze egyetlenegy alkalommal maradt el a királykategóriás megmérettetés) hozzátartozik a sport örökségéhez, elvesztése pedig nagyon rossz hatással lett volna a kategóriára, ami az elmúlt években több klasszikus helyszíntől is búcsúzni kényszerült.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HungaroInfo

 FORMA-1 HÍREK

A Mercedes öröme

72016.05.29. 21:01

Pérez ismét üzent az élcsapatoknak

„Ez egy nagyon különleges eredmény”

282016.05.29. 20:24

Ricciardo: Hogy érzem magam? Mint akin áthajtott egy 18 kerekű kamion

"Nem tudom, mit kéne tennem, hová kéne mennem. Ezt a győzelmet már sosem fogom visszakapni"