Monza maradhat, kész az új szerződés

írta: M4Sport
2016. szeptember 02. 16:23
FOTÓ: ©xpbimages.com

Hosszas huzavona után Bernie Ecclestone pénteken bejelentette, sikerült egyezséget kötnie a monzai pálya képviselőivel, a helyszín tehát megtarthatja az Olasz Nagydíjat. Az új szerződés 2019 végéig szól, a futam pedig a lombardiai régió támogatását is megkapja.

Jó ideig bizonytalan volt az Olasz Nagydíj jövője, majd miután maga a viadal úgy tűnt biztonságba kerül, arról mentek a találgatások, melyik pálya fogadja majd az F1 mezőnyét, Monza mellett ugyanis Imola is bejelentkezett. Sőt, egy ideig úgy tűnt, jobbak az esélyei, a jelenlegi helyszín ugyanis több nehézségekkel is szembesült, ők pedig egy előzetes megállapodást is kötöttek Ecclestone-nal.

A hét elején azonban az olasz autóklub elnöke, az elmúlt időszakban végig Monzát pártoló Angelo Sticchi Damiani jelezte, a pálya üzemeltetői készek aláírni új, hároméves szerződésüket (ennek összege 68 millió euró, amiből 20-at a lombardiai régió biztosít a szervezőknek). A mai napon pedig, a második szabadedzés ideje alatt Ecclestone is megerősítette, elkészült az új szerződés, Monza tehát megtarthatja helyét a versenynaptárban.

„Sajnos jogi okokból itt még nem írhattuk alá a szerződést, ennél azonban sokkal fontosabb, hogy már elkészült, és az ügyvédeknek köszönhetően hamarosan rendezzük a többi apróságot” – nyilatkozta a 85 éves üzletember, majd hozzátette. „Semmi gond nincs az itteni versennyel. Bár a szerződés három évre szól, remélem, még vagy 100-ig itt leszünk.”

Az aláírás csúszásának hátterében talán az áll, hogy Imola még nem tett le a futam megszerzéséről. Legalábbis a pálya képviselői a hétvége kezdete előtt jelezték, készek jogi útra terelni a „vitát”, Monza ugyanis olyan támogatásokat kap, ami egyébként nem lenne lehetséges. Ráadásul azt is kifogásolják, hogy a pálya tulajdonosai úgy akarják aláírni az új szerződést, hogy időközben zajlik egy korábban elindított bírósági eljárás. Ebben október 26-án várható döntés.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

ddb
#1 ddb 2016. szeptember 02. 21:26  

Kár. Dög unalmas versenyek vannak mindig ezen a pályán.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Daniel Ricciardo

02016.10.23. 16:05

Retteg az újabb hibától a Mercedes

Már minden apróság aggasztja őket – inkább túlzásba viszik az óvatoskodást

22016.10.23. 16:01

Boullier elmondta, miért esett vissza a McLaren

Úgy érzi, a hullámzó teljesítménynek a pályákhoz van köze

02016.10.23. 15:26

Amerikai Nagydíj – rajtrács

Innen várja a mezőny a lámpák szabad jelzését!