Monza után bejelenthetik

írta: M4Sport
2016. szeptember 01. 09:29
FOTÓ: ©xpbimages.com

Számos hely kiadó még a 2017-es szezonra, a hétvégi Olasz Nagydíj után kettő viszont talán már gazdára találhat.

Bár az átigazolási piacnak nem a Haas-istálló a főszereplője, egyelőre ők is egy lehetőséget jelentenek a versenyzők számára. Egyelőre. Günther Steiner csapatfőnök tudniillik az F1Today című lapnak előrebocsátotta, várhatóan az Olasz Nagydíj után tisztázzák jövő évi felállásukat.

„Nem hinném, hogy túl sokáig kéne halogatnunk. Jobb, ha tudod, hogy állsz, mint ha bizonytalanságban vagy. Meggyőződésünk, hogy Monza után elmondhatjuk” – fogalmazott az olasz. „Tavaly is elmondtuk, hogy hamarosan megnevezzük a versenyzőinket, és így is lett. Talán pár héttel később fogjuk, de nem akarunk várni. Általában tartjuk a szavunkat, vagy legalábbis megpróbáljuk. Ez az egész csapat számára bizonyosságot jelentene, így csak az autónk teljesítményével kéne foglalkoznunk.”

Ami a neveket illeti, Romain Grosjean maradása biztosra vehető. A francia munkájára nem lehet panasz, év elején meglepően jó eredményeket szállított, tapasztalata pedig sok rádiós panaszkodása ellenére is sokat jelent az istállónak.

Esteban Gutiérrez helyzete ezzel szemben bizonytalanabb: a mexikóit sok támadás érte az elmúlt hétvégéken vezetési stílusa kapcsán, büntetéseket is begyűjtött, ráadásul eredményei sem olyan látványosak. Helyére a szintén a Ferrari kötelékébe tartozó fiatal tehetség, Charles Leclerc lehet esélyes. Jóllehet, Gutiérrez Spában a kérdésre, biztos helye van-e a 2017-es rajtrácson, kijelentette: „Igen, természetesen. Ez a versenyzés, szóval nincs más lehetőség” – fogalmazott, hozzátéve, szeptemberre vár bejelentést jövőjéről.

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Balrog
#3 Balrog 2016. szeptember 01. 13:30  

Gronak eléggé egyedi vezetési stílusa van, csak erről senki nem beszél, mert nem épp a szakértők kedvence. Féktávokon iszonyatosan későn fékez és szokatlanul széles íveken fordul. Ezért van az, hogy elég hatékonyan tud körbeautózni másokat. Viszont a Haas fékegyensúlyával a téli tesztek óta problémái vannak, a csapat ellenben nem tud rajta változtatni. És akkor ott vannak ezek a ballonra fújt gumik is, amik az ő vezetési stílusának pláne nem kedveznek, 2013-ban is ő szívott a legtöbbet ezzel, ugyanígy fokozatosan esett vissza a tempója a futamokon. Tehát nem mintha Guti erőből nyomná le, most is ott volt Spában a top 10-ben egy ideig, aztán szépen visszalassult és ment el mellette mindenki.

Viszont Gutierrez se annyira gyenge, mint ahogy sokan gondolják, kicsit több szerencsével már neki is lehetne egész sok pontja.

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 01. 13:35

Denis Hunter
#2 Denis Hunter 2016. szeptember 01. 11:36  

nem is kaphatna meg, nincs annyi pontja
Tavol aljon tolem, hogy Gutierezt vedjem, de Grojean-nal jobban megy az elmult futamokon, nem is kicsit, csak mar nem szereznek pontokat, Gro meg makos volt, akkor volt jobb, mikor eselyesek voltak pontot szerezni, Guti meg extra peches volt akkoriban. Csak azt akarom ebbol kihozni, hogy egyik sem jobb, mint a masik. Hasonlo, mint a Renault, bar ott Magnussent azert jobbnak tartom, megis valszeg lecserelik mind a ket versenyzojuket. Ev elejen amit Gro nyilatkozgatott, mar fel labbal a Ferrariban erezte magat, hat a teljesitmenye igen messze van az elvarasoktol, valamint ha baj van, o is csak fikazza a csapatot, meg mindenki mast, mert o istencsaszar.

Hombre B
#1 Hombre B 2016. szeptember 01. 09:55  

Jó lenne ha Leclerc lehetőséget kapna, de csak akkor ha megnyeri a GP3-t, előre ne adják oda neki az ülést.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Taylor Swift

52016.10.25. 13:43

Bezzeg Alonso...

Az olasz sajtó szerint a Ferrarinál még vannak, akik hiányolják

42016.10.25. 12:01

De mi baja Rosberggel Ecclestone-nak?

Magyarázkodni volt kénytelen kijelentése miatt