Monzában jöhet az új, „ígéretes” Ferrari-motor

írta: M4Sport
2016. augusztus 24. 14:15
FOTÓ: ©xpbimages.com

Olasz sajtóértesülések szerint a Ferrari továbbfejlesztett erőforrásokkal készül hazai versenyére, az agresszív újításokkal pedig komoly előrelépést tehet, vagyis csökkentheti hátrányát a Mercedesszel szemben, és visszaszerezheti a második helyet a Red Bulltól.

Bajnoki reményekkel vágtak neki az évnek, az első 12 futam során azonban győzelmet sem szereztek, éppen ezért többek szerint már inkább 2017-re kellene összpontosítaniuk, a Ferrari azonban nem akarja feladni az idei szezont. Bár elismerték, karosszériájuk nem fejlődött megfelelően a Spanyol Nagydíj óta, a motorfejlesztésben még látnak reményt a hátrány csökkentésére.

Éppen ezért mindhárom megmaradt módosító pontjukat felhasználják, az új erőforrást – amitől a csapat komolyabb előrelépést remél – pedig hazai versenyükön vetik be először, noha már a Belga Nagydíjon is készen állna a futásra. A vörösök azonban kivárnak, hiszen szeretnék alaposan kitesztelni az erőforrásokat próbapadjukon, biztosra akarnak ugyanis menni, hogy azok megbízhatóan üzemelnek majd a bevetés után.

Ezen felül taktikai szempontból is jobban járnak, ha később építik be az új motorokat, mivel a jelenlegi egységeket még csak négy hétvége óta használják, a váltás tehát túlságosan korai volna, mert nekik is spórolniuk kell (egy évben csak öt erőforrást használhatnak el büntetlenül, Sebastian Vettel pedig már a negyediknél tart, miután a bahreini műszaki hiba miatt hamar elveszített egyet).

A Motorsport olasz tudósítója, Franco Nugnes úgy tudja, valóban agresszív csomag érkezhet, amivel a Ferrari mindenképpen csökkenteni akarja lemaradását, hiszen továbbra sem tett le arról, hogy idén is feliratkozik a győztesek listájára. Az újítás azonban nemcsak a Mercedes utolérésében segíthet, hanem a második helyezés visszaszerzésében is, Németországban ugyanis a Red Bull leelőzte őket a konstruktőrök bajnokságában. A bikások előnye jelenleg 14 pont.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

velorex
#2 velorex 2016. augusztus 24. 20:21  

Ez az agresszív fejlesztés kirakat lesz, egy egy versenyes motornak néz elébe, amivel a hazai versenyükön próbálnak az idei eredménytelenségükön javítani.

Janisf
#1 Janisf 2016. augusztus 24. 20:05  

Helyes! Az egyetlen biztosnak mondható pont az erőforrás lesz a jövő évet tekintve. És úgy néz ki hogy marad az erőforrás még pár évig szóval bőven van értelme kihozni belőle a maximumot... Ez lehet a ferrari erőssége, a honda és a renault ellen.. Ha az erőforrás a merci szintjén lenne jövőre akkor lehetne összpontosítani jobban az elmaradó területekre...

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

rajt

02016.10.27. 08:14

Mexikói tudnivalók

Gumik, DRS-zónák, sajtótájékoztatók

202016.10.26. 17:25

Az igazi Alonso még nem veszett el – „A győzelem a minden”

Úgy alkalmazkodik, mint senki más – úgy térne vissza a csúcsra, ahogy előtte senki

12016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”