Moss úgy érzi, Vettel lesz a világbajnok

írta: M4Sport
2016. április 30. 12:08
FOTÓ: ©xpbimages.com

Meglepő kijelentést tett Stirling Moss: az 1950-es években négy bajnoki ezüstöt szerző brit pilóta szerint a jó kezdés ellenére nem Nico Rosberg hódítja el a végső győzelmet, a németet azonban nem a csapattárs, Lewis Hamilton, hanem Sebastian Vettel fogja megállítani!

2016-ig Moss volt a legsikeresebb versenyző azok közül, akik egyszer sem szereztek Forma–1-es világbajnoki címet, Rosberg azonban legutóbbi sikersorozatával a brit klasszis elé ugrott az örökranglistán (neki 17, Mossnak 16 futamgyőzelme van). Persze az ’50-es évek legendája még visszaszerezheti „rekordját”, ha a német idén – vagy pályafutása későbbi szakaszában – elhódítja a világbajnoki címet, amire sokak szerint ezúttal minden eddiginél jobb esélye lesz.

A Mercedes versenyzőjét Moss is „veszélyesebbnek” tartja most, mint az előző években. „Mentálisan sokkal jobb helyzetben van, mint tavaly volt” – mondta a Telegraphnak. „Úgy tűnik, mintha zavarba hozta volna Lewist. Neki most elég nagy hátrányt kell ledolgoznia, de rendelkezik az ehhez kellő képességekkel, hiszen nagyon gyors. Ugyanakkor Nico sem lassú, manapság pedig legalább annyi múlik a mentális felkészültségen, mint a fizikain, fejben pedig valami most segíti őt” – folytatta, mielőtt a jelenlegi listavezető bajnoki esélyeiről kérdezték.

A korábbi ezüstérmes ekkor meglepő kijelentést tett; bár egyre többre tartja a németet, úgy érzi, végül nem ő szerzi meg a bajnoki címet, amit azonban nem a márkatárs vesz el tőle. „Azt mondom, Vettel fogja megnyerni! Úgy vélem, ő egy nagyszerű autóversenyző. Olyan autó van alatta, ami tényleg folyamatosan javul. A Ferrari egyre jobban összeáll. Egyszerűen most ezt érzem” – mondta a brit, aki nem először nyilatkozik elismerően a Ferrari klasszisáról.

Egy másik brit világbajnok – aki ráadásul évekig Hamilton csapattársaként versenyzett –, Jenson Button eközben a címvédő esélyeiről beszélt; ő a vártnál gyengébb és balszerencsésebb kezdés ellenére továbbra is komoly kihívónak tartja a honfitársat. „Ha nem egy báb vagy, ismered a tényeket; láttad az előző három futamot és tudod, milyen problémái voltak Lewisnak. Nem fogja azt érezni, hogy vert helyzetben van, és nem fog csüggedni, mert tudja, hogy jó dolgok várnak rá. A tapasztalatának köszönhetően azzal is tisztában van, hogy fog még nyerni” – magyarázta.

Oszd meg!

4 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

trialboj
#4 trialboj 2016. április 30. 20:57  
kimi-sebfan:
Hát......Jól fizetne,ha megtenném végső győztesnek!De most komolyan,mit szívott?Nekem is adjon!

F1 fogadás a talán még a lottónál is nagyobb bukás. Rendkívül kis szorzók vannak még az elég valószinűtlen dolgokra is, és mivel itt bármikor történhet bármi, nincs garancia még a tuti biztos tippre sem, ezért nem is nagyok a szorzók.

Persze az H alonso lesz a vb biztos jól fizetne, de akiknek reálisan van esélyük szerintem 10 alatti szorzóval rendelkeznek, ami vicc, tekintettel arra hogy akkor lenne a Merciseken kívül másnak esélye, ha legalább 10 futamról eltiltanák őket. (mondjuk Ham egészen erősen közelít ehhez)

Masters_Of_Hardcore
#3 Masters_Of_Hardcore 2016. április 30. 14:36  

A TV közvetítésben még rá is játszanak a "halk" motorokra... le is van halkítva... hátha a sok hülye azt hiszi, hogy nincs is hangja miközben csak mélyebb, nem halkabb.

Masters_Of_Hardcore
#2 Masters_Of_Hardcore 2016. április 30. 14:33  

Vettel már világbajnok... de idén nem lesz.

kimi-sebfan
#1 kimi-sebfan 2016. április 30. 12:15  

Hát......Jól fizetne,ha megtenném végső győztesnek!De most komolyan,mit szívott?Nekem is adjon!

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ