Most a Red Bull a második erő, de…

írta: M4Sport
2016. július 22. 16:27
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár a címvédő alakulat tartott a Red Bulltól, úgy tűnik, előnyük egyelőre megnyugtató a bikásokkal szemben, akik egyelőre nem is velük, hanem a Ferrarival szeretnének harcolni a hétvége során. A csapat versenyzői a pénteki edzések után autójuk versenytempójában bíznak.

Monaco után a Magyar Nagydíj lehet a Red Bull legjobb esélye – ezt a pilóták és a csapat vezetői is elmondták a hétvége előtt, a kanyargós versenypálya ugyanis papíron fekszik az RB12-esnek. Miközben a Mercedes épp emiatt kiemelte, a bikások rájuk is veszélyesek lehetnek, ők igyekeztek óvatosan fogalmazni: nem magát a győzelmet, hanem a dobogót vették célba a hétvégére.

A pénteki szabadedzések után úgy tűnik, megvalósíthatják céljukat, hiszen a Ferrarinál biztatóbban kezdtek, ám a Mercedes egyelőre távolinak tűnik. „Most mi vagyunk a második legjobb csapat” – mondta Daniel Ricciardo az edzésnap végén. „Délután közelebb kerültünk a Mercedeshez. Többé-kevésbé ott vagyunk, ahová vártuk magunkat. Jó lenne, ha a Ferrari előtt maradhatnánk, viszont közel vannak hozzánk és túl sok dolog nem szokott változni péntekről szombatra” – tette hozzá.

„Mondhatjuk tehát úgy is, hogy a mai eredmények eléggé reprezentatívak” – jegyezte meg az ausztrál jókedvűen, majd a csapat dobogós esélyeiről kérdezték. „Az a célunk, hogy ott legyünk. Azt hiszem, eddig rendben vagyunk. A szuperlágyakkal nem voltunk annyira jók, de a lágyakkal minden rendben van. Egy pénteki naphoz képest jó pozícióban vagyunk.”

A csapattárs, Max Verstappen is hasonló tapasztalatokkal gazdagodott a két szabadedzés alatt, és most elsősorban a Red Bull versenytempójában bízik. „Folyamatosan fejlődtünk” – kezdte a fiatal holland. „Az első edzés könnyen ment, a másodikon pedig közeledtünk a Mercedeshez is. A mai egy jó nap volt, a hosszabb etapjaink pedig egészen jónak tűnnek” – magyarázta.

Verstappen a második edzésen több tizedmásodperccel elmaradt márkatársától – a leintés után természetesen azt is elmondta, miért. „Azért, mert hibáztam. Az utolsó gyorskörön elhagytam a pályát, de még mindig inkább most, mint a versenyen. Nem tudom, vasárnap melyikünk lesz gyorsabb, de most elsősorban még gyorsulnunk kell, mert a Ferrari nincs messze tőlünk. Majd holnap kiderül, mire leszünk képesek az időmérőn” – fogalmazott.

A hétvégén Christian Horner szerint is a Ferrari lesz az első számú ellenfél. „Az újraaszfaltozással drámai mértékben javultak a köridők. Nagyon gyorsak vagyunk! És erre az egyes gumitípusok is másként reagálnak. Mi nem használtuk délelőtt a szuperlágy gumikat, amiken a Mercedes egyelőre pokoli gyors. A Ferrarival való csata ugyanakkor nagyon szorosnak tűnik” – mondta a csapatvezető a Sky Sportsnak még az első szabadedzést követően.

A brit szakember később kiemelte, az, hogy ott lehetnek a vörösök előtt a pálya sajtosságai mellett az előző hetekben elért javulásnak is köszönhető. „Úgy érezzük, sikerült némi teljesítményt találnunk a motorral. Az egykörös, időmérős teljesítményünk is javult. Silverstone-ban is láthattuk, hogy a versenytempó tekintetében nem is vagyunk annyira messze, inkább egy körön. Szerintem most is ez lesz a helyzet. Sok szimulációt elvégeztünk, de a pálya az új aszfalt miatt kiszámíthatatlan. A célunk, hogy ezen a hétvégén a Ferrarival harcoljunk. A Mercedes jelenti a mércét, ők a leggyorsabbak. A hétvégét úgy szeretnénk zárni, hogy csökkentettük a ponthátrányunkat a Ferrarival szemben.”

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Jenson Button

02016.10.27. 08:14

Mexikói tudnivalók

Gumik, DRS-zónák, sajtótájékoztatók

202016.10.26. 17:25

Az igazi Alonso még nem veszett el – „A győzelem a minden”

Úgy alkalmazkodik, mint senki más – úgy térne vissza a csúcsra, ahogy előtte senki