Most „egyszerű” az élet, de tudják, ez nem tart örökké…

írta: M4Sport
2016. augusztus 11. 16:48
FOTÓ: ©xpbimages.com

Mivel Carlos Sainz előnyben van csapattársával szemben, jelenleg „egyszerű” a Toro Rosso élete, a csapatvezető azonban biztosra veszi, hamarosan bonyolultabb lesz a helyzet, hiszen Danyiil Kvjat is összeszedi magát, az orosz és a spanyol kettőse pedig okoz még fejtörést az istállónak.

A korábbi GP3-as csapattársak Max Verstappen előléptetése után kerültek ismét egy istállóba, küzdelmük pedig épp ellenkezőleg alakul, mint a néhány éve a juniorszériában: Sainz eddig jóval meggyőzőbb. A fiatal spanyol Barcelona óta huszonnéggyel több pontot szerzett, mint Kvjat, aki egyelőre nem érzett rá a Toro Rosso ritmusára és az önbizalmával is vannak gondjai.

Egyelőre tehát egyértelmű a helyzet, a csapatot irányító Franz Tost viszont úgy érzi, hamarosan sokkal szorosabb lesz a küzdelem. „A kapcsolatunk rendben van” – kezdte az osztrák szakember. „Nagyon jól ismerik egymást az F1 előtti időkből. De csak várjuk meg, hogy közelebb kerüljenek egymáshoz, akkor újraindul a játék. De ez teljesen normális. Ebben a tekintetben nincs különbség aközött, hogy Danyiil Kvjatról, Max Verstappenről, vagy Carlos Sainzról beszélünk” – folytatta.

„Most egyszerű az életünk, mert Carlos előnyben van. De szerintem ez változni fog, amint közelebb kerülnek egymáshoz. Akkor majd harcolnak egymással, és össze is akadhatnak a pályán, vagy bármi hasonló… a szokásos történt. Így megy ez. Százszor elmondhatod nekik, hogy ne csinálják ezt, vagy ne tegyék azt, ők ugyanúgy versenyezni fognak egymással. A második félév bonyolultabb lesz” – jelezte.

Ehhez elsősorban arra lesz szükség, hogy Kvjat ismét elkapja a fonalat, főnöke szerint azonban az orosz hamarosan visszanyeri elveszített önbizalmát. „Kell egy kis idő, hogy mentálisan is rendben legyen, lenyugodjon és elfelejtse a csalódottságot, hogy visszatérjen a megszokott kerékvágásba és elérjen egy bizonyos szintet. Ez nem következik be egyik napról a másikra. Fejben nehezebb visszaállni, hiszen az autón bármikor változtathatsz. Önbizalomra van szüksége, és mindannyian tudjuk, ha visszaszerzi, akkor gyors lesz és a pontokért fog harcolni” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Susie Wolff és Toto Wolff

02016.10.21. 14:34

Susie Wolff gyermeket vár

02016.10.21. 13:59

Volt szerelője szerint Räikkönen lehet a 2017-es változások nyertese

"Nála csak egy üzemmód létezik: a padlógáz!"

02016.10.21. 13:27

Sainz bekeményített: Nem fogok örökké a Red Bullra várni

„Nem lehetek mindig harmadik számú opció”

02016.10.21. 13:01

Alonso szerint a rossz gumik agyonüthetik a 2017-es változásokat

„Nem fog érdekelni, hogy 5 másodperccel gyorsabbak vagyunk az első körben, ha utána 3-mal lassabbak”