Most még nem kell csomagolnia

írta: M4Sport
2016. július 28. 12:22
FOTÓ: ©xpbimages.com

Hogy az utolsó versenye lesz-e, még nem tudni, de legalább lesz versenye Rio Haryantónak a hétvégén Németországban.

Csupán a szezon első 11 versenyére elegendő pénzt sikerült összegyűjtenie Rio Haryanto menedzsmentjének, amely így a Magyar Nagydíj után újrakezdte a tárgyalásokat a Manorral a folytatásról. Az indonéznek egész évre szóló szerződése van ugyan a csapattal, ám egy kikötés szerint ha nincs meg a szükséges anyagi háttér, ülését másnak adhatják.

Az már biztos, hogy Haryanto a nyári szünet előtti utolsó futamot, a Német Nagydíjat is teljesíti a kiscsapat színeiben. Egy beugró kereséséhez túl kevés ideje lett volna a Manornak – még ha vannak is jelöltjeik –, ráadásul így most egy hónapja van a menedzsmentnek arra, hogy előteremtse a folytatáshoz szükséges összeget. Haryanto csütörtökön az FIA hivatalos sajtótájékoztatóján is jelen lesz.

Az indonéz sportminisztérium arról tájékoztatott, hogy a szezon hátralévő részéhez Haryantónak összesen 7 millió eurót kell előteremtenie. A minisztérium állami és magánpénzeket is segít összegyűjteni a nemzeti hősnek számító versenyzőnek, ám ezidáig nem jártak teljes sikerre. „Tizenhat állami vállalattal vettük fel a kapcsolatot, de csupán egy válaszolt” – fogalmazott az elnökhelyettes, Gatot Dewa Broto.

Haryanto potenciális utódjaként a csapat tartalékját, Alexander Rossit, korábbi versenyzőjét, Will Stevenst, valamint a McLaren tesztpilótáját, Stoffel Vandoorne-t emlegetik, de még Esteban Ocon neve is fölvetődött.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kimi Räikkönen

02016.10.23. 22:56

Hülkenberg bosszús Vettel miatt

"Nem tudom, akarta-e egyáltalán használni azt a helyet"

4072016.10.23. 22:44

Életbevágó rajt-cél győzelem: Hamilton ismét meghódította Texast!

Verstappen és Räikkönen is kiesett