„Most még panaszkodhatok, jövőre meg unatkozni fogtok a TV előtt”

írta: M4Sport
2016. október 01. 15:32
FOTÓ: ©xpbimages.com

Remek teljesítményt nyújtott a 300. futamára készülő Jenson Button, aki mindkét Williamst leelőzve kilencedik lett a Maláj Nagydíj időmérőjén. A leintés után pedig ismét megajándékozott minket egy örökbecsű megjegyzéssel…

Tegnap még nem tűnt túlságosan elégedettnek, az edzések után végrehajtott változtatások azonban beváltották a hozzájuk fűzött reményeket és Button beférkőzött a legjobb 10 közé a sepangi időmérőn. Pedig ez a pálya sem tartozik azok közé, melyek különösebben feküdnének a McLaren-Honda idei csomagjának, hiszen több hosszú egyenes is található rajta.

„Elég keményen kezdődött ez a hétvége…” – mondta a Sky Sportsnak egy hosszabb interjú során. „Az egyensúllyal voltak gondjaink, de kipróbáltunk néhány új dolgot. Ráadásul szeretek ezen a pályán versenyezni. A változtatások után sokkal jobban éreztem magam az autóban, szóval a srácok remek munkát végeztek. Legyünk igazságosak, az autó a Q2-ben volt a legjobb, hiszen a Q3-ban harcoltam vele egy kicsit, de ott vagyunk a Force India mögött és a Williams előtt, ami azért nem rossz. Ráadásul ez nem egy könnyű pálya számunkra, sok az egyenes és a tempós kanyar” – tette hozzá.

Az interjú készítésekor természetesen már higgadt és megfontolt volt, a Q1-ben viszont voltak pillanatok, amikor eléggé idegesen rádiózott csapatával, miután Esteban Ocon feltartotta. Egyik üzenetében még egy büntetésre is „felterjesztette” a fiatal franciát. „A kilences kanyarban értem utol és ki kellett fékeznem. Egész jó előzés volt! Az időmérő általában nem erről szól, de legalább volt egy kis akció és ez fontos a Forma–1 számára. Egyébként pedig jogomban áll panaszkodni, jövőre már úgysem fogok, és akkor unatkoztok majd a TV előtt” – jegyezte meg jókedvűen.

Holnap Button újabb mérföldkőhöz érkezik Forma–1-es pályafutásában: ő lesz a sport történetének harmadik pilótája, aki eléri a 300 futamos álomhatárt. A vártnál talán jobb eredményt hozó időmérő után természetesen ezt a versenyt is emlékezetessé szeretné tenni, normál körülmények között azonban ezt leginkább egy pontszerzéssel érheti el. Így tehát az lesz a cél, hogy a futamon is a legjobb 10 között végezzen.

„A két Williams előtt vagyunk, szóval szerintem eléggé jó a pozíciónk. Úgy érzem, versenyezhetünk a körülöttünk lévő autókkal. Egyelőre nem látok okot arra, hogy ez ne jöjjön össze. Tegnap óta rengeteget fejlődött az autó, és az első igazi tesztünk az időmérő edzés volt. Érdekes volt megfigyelni, hogy a hőmérséklet csökkenésével ki kellett találnunk mit csináljunk az egyensúllyal. Minden esetre a srácok remekül dolgoztak, szóval remélem, szerezhetünk pár fontos pontot” – magyarázta.

A jubileum kapcsán – természetesen félig viccesen – azt is megkérdezték 2009 bajnokától, készen áll-e arra, hogy újabb 300 versenyt teljesítsen a királykategóriában. „Hát… nem. A következő 300 körre igen, de…” – fogta rövidre a választ, egyértelművé téve, elégedett azon döntésével, miszerint 2017-ben „szünetet” tart és tesztpilótaként valamint a csapat nagyköveteként ténykedik majd.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#1 albutr 2016. október 01. 18:03  

az már szép teljesítmény hogy a Williamsek előtt van.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

rajt, Japán

02016.10.23. 16:05

Retteg az újabb hibától a Mercedes

Már minden apróság aggasztja őket – inkább túlzásba viszik az óvatoskodást

32016.10.23. 16:01

Boullier elmondta, miért esett vissza a McLaren

Úgy érzi, a hullámzó teljesítménynek a pályákhoz van köze