Most nem tilos változtatni a sisakfestésen

írta: M4Sport
2016. május 26. 12:59
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) lazított az állandó sisakfestésre vonatkozó szigorú szabályokon, igaz, csak a Monacói Nagydíj esetében, azaz a versenyzők ezúttal nagyobb mozgásteret kaptak – páran már ki is használták a kínálkozó lehetőséget!

A szövetség a 2015-ös szezon előtt változtatott az addig érvényben lévő előírásokon, és tiltotta be a sisakfestés folyamatos változtatását (korábban Sebastian Vettel volt híres arról, hogy a szezon során több egyedi, látványos dizájnnal is előállt). Ezzel a nézők dolgát szerették volna megkönnyíteni, mondván az állandó festéseket „sokkal könnyebb felismerni”.

Az új sportszabályzat 9.1-es pontja kimondja, a „pilótáknak lényegében ugyanazzal a fényezéssel kell teljesíteniük az év összes futamát”. Apró módosításokat ugyanakkor végezhetnek, a lényeg ugyanis az, hogy az alapfestés változatlan és felismerhető maradjon az idény során. Vettel például többször változtatott, az alapot (fehér alap, és a német zászló színei) azonban „érintetlenül hagyta”.

A versenynaptár „legkülönlegesebb futamának”, vagyis a Monacói Nagydíjnak az idején (melyen korábban is sok egyedi fényezést láthattuk) azonban lazább előírások lesznek érvényben, azaz a pilóták szabadabb kezet kaptak. Mint azt lenti válogatásunkból kiderül, többen éltek is a lehetőséggel és módosítottak az eddig használt dizájnon.

FIA
Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#3 albutr 2016. május 26. 22:14  

Alonso,Bottas és Grosjean a legjobb.

albutr
#2 albutr 2016. május 26. 22:11  

nem kellett volna ezt bevezetni.

Toti
#1 Toti 2016. május 26. 16:06  

Én nem kivételeznék pályákkal, az alapfestés mellé viszont három szabadon választott futamon lehetővé tenném az eltérő sisakfestést. Ebbe beleférne Monaco, a hazai pálya, meg esetleg egy jubileumi különleges festés.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kimi Räikkönen

02016.10.27. 22:37

Megbénítják a versenyzőket a túl sok szabállyal?

"Ha kreálnak egy új szabályt, azzal nem teszik szabadabbá a versenyzőket"

02016.10.27. 21:48

Button már várja az utolsót

„Elkezdtem a visszaszámlálást”

12016.10.27. 21:42

Vettel: Nem igaz, hogy mindent rosszul csináltunk!

„Akik ezt mondják, nem tisztelnek minket eléggé”