Motorcserét kért Hamilton

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. október 29. 18:43
FOTÓ: ©xpbimages.com

Az újabb műszaki problémától tartó Lewis Hamilton plusz munkával látta el a Mercedest Mexikóban. Motorcserére kérte csapatát.

Már csütörtökön hallani lehetett arról, hogy a címvédő szembemenne a Mercedes által javasolt módszerrel, és egy helyett inkább két erőforrással teljesítené a hétvégét a ritka magaslati levegője miatt a motorokat speciális módon igénybe vevő Mexikóban. Az Auto Motor und Sport arról számolt be, hogy Lewis Hamilton arra kérte csapatát, hadd használja a rendelkezésére álló régi motorját a pénteki szabadedzéseken, szombaton pedig építsék autójába a frissebb, austini motort.

A csapat egyik mérnöke a német lapnak akkor azt nyilatkozta, semmilyen alapja nincs Hamilton technikai hibától való „rettegésének”, a motorcserének pedig nem látják értelmét szakmai szempontból. A Sky Sports riportere, Ted Kravitz a szombati harmadik szabadedzésen azonban arról számolt be, hogy a Mercedes mégis engedett Hamilton nyomásának.

Kravitz úgy tudja, a németek a pénteki edzés után kiszerelték a 44-es számú autóból a korábban két hétvégét teljesítő hajtóegységet, és beépítették a helyére az Austinban már egy győzelmet hozó másikat. Annak ellenére, hogy ezzel extra munkára volt szükségük: miközben Nico Rosberg autójában mindhárom napon az Egyesült Államokban használt erőforrás dolgozik, ellenfelénél a mérnököknek kétszer kellett elvégezniük a motor speciális, Mexikó sajátosságaihoz igazodó kalibrálását.

„Lewis Hamiltonnak két ép motorja van még. Nevezzük az egyiket A-motornak, a másikat B-motornak! Az A-motor kicsit több kilométert futott már, mint a B. Lewis Austinban a B-t használta, nyert vele, és használta még Japánban is. Ezen a hétvégén a Mercedes viszont az A-motort akarta használni. Azt mondták, hiába van benne több kilométer, ez lesz a legjobb. Hamilton pénteken ezzel ment, de aztán azt kérte a csapattól, hogy hadd használhassa a kevesebbet futott B-motort. A szerelőknek kicsit több munkájuk volt, de ha Lewis ettől jobban érzi magát, ők is elégedettek” – magyarázta a riporter.

Az eset megmutatja, amiről Toto Wolff már Austinban is beszélt: a sepangi motorhiba sokkja után a Mercedes mindent megpróbál megtenni annak érdekében, hogy megfelelő technikai feltételeket biztosítson a bajnokságért küzdő versenyzőinek – még akkor is, ha időnként ezzel túlzásba is kell vinniük az óvatoskodást.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Hülkenberg

42016.12.10. 16:02

Lowe is elhagyja a Mercedest?

Meglepetésre nem a Ferrari lehet az új munkaadója

62016.12.09. 19:57

Legyőzné az egyik óriást a Force India

„Azt, amelyik majd rossz formában lesz”

02016.12.09. 18:52

A Liberty januárban szavaz az F1 átvételéről

Ecclestone sem tudja, sor kerül-e a felvásárlásra