Mozgalmas péntek: Jön az új Ferrari, és további két autó is pályára gurul!

írta: M4Sport
2016. február 15. 14:26
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Ferrari csapata megerősítette, e hét pénteken mutatják be új versenyautójukat az interneten keresztül. Pénteken várhatóan további két csapat gépe debütál még – igaz, kicsit más formában…

Egy hét múlva ilyenkor már javában köröznek a 2016-os Forma–1-es versenyautók a barcelonai pályán. Mindez egyúttal azt is jelenti, hogy a bemutatók hetébe léptünk. Szerdán a Red Bull Angliában fogja leleplezni idei autója megújult festését és csapatruházatát – igaz, az istálló Twitteren közzétett bejegyzése némi zavart eredményezett. „Készülünk a leleplezésre. Nagy hét veszi kezdetét a gyárban, az új festés, ruházat és autó bemutatása van a napirenden” – írták, majd később kiemelték, az autójuk bemutatójára egyelőre csak készülnek ezen a héten, arra valójában február 22-én, az első tesztnapon kerül sor.

Ennél egyértelműbben fogalmaztak a rivális Ferrarinál. Az olaszok most erősítették meg, amiről már régóta pletykálnak: február 19-én, azaz e hét péntekjén, magyar idő szerint 14 órakor rántják le a leplet új versenygépükről. A bemutatóra online kerül sor, pár szerencsés szurkoló pedig a megszokottnál aktívabban is figyelemmel kísérheti az eseményeket, miután a Scuderia közzétette a közösségi médiumokon keresztül meghirdetett játéka végeredményét.

De nemcsak a vörösök miatt ígérkezik izgalmasnak a hét utolsó munkanapja. Beszámolók szerint a Ferrari bemutatójának „árnyékában” két istálló filmes napon tervezi bejáratni új autóját. A címvédő Mercedesről, valamint a tavalyi harmadik Williamsről van szó, akik egyaránt Silverstone-ban teljesítenek majd egy filmes napot, ahol 100 kilométer erejéig, bemutatógumikon ellenőrizhetik le új autójuk rendszereit, hogy aztán összecsomagolva Barcelona felé vegyék velük az irányt.

Efféle forgatásra készül a Ferrari is, amely február 21-én, már az első tesztnek otthont adó barcelonai pályán gurul először ki a garázsból – egyelőre nem tudni, melyik versenyző vezeti majd. Olasz források pedig azt sem tartják kizártnak, hogy aznap a Haas új gépe is filmes napot teljesít – ezt a csapat egyelőre nem erősítette meg.

A McLarennél mindeközben a Honda irányította magára a figyelmet, amely nemrég közzétette az első videóját (pontosabban hangfelvételét) 2016-os új erőforrása beindításáról. Ezzel a Ferrari után a második gyártóként adtak ízelítőt hajtóegységük erőteljesebbnek ígért hangjából.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

rajt, Japán

02016.10.23. 16:05

Retteg az újabb hibától a Mercedes

Már minden apróság aggasztja őket – inkább túlzásba viszik az óvatoskodást

32016.10.23. 16:01

Boullier elmondta, miért esett vissza a McLaren

Úgy érzi, a hullámzó teljesítménynek a pályákhoz van köze