Nagy hátrány, óvatos versenyzők – mire képes a Ferrari a Hungaroringen?

írta: M4Sport
2016. július 22. 16:28
FOTÓ: ©xpbimages.com

Technikai probléma, méretes lemaradás, két visszafogott versenyző. A Magyar Nagydíj első napjának végén Sebastian Vettelt és Kimi Räikkönent is arról faggatták, mire is képes a Ferrari a Hungaroringen.

Egyelőre nem jelenthető ki, hogy a két héttel ezelőtti silverstone-i hétvége már a múlté. Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen is úgy érkezett meg a Hungaroringre, hogy azt hangoztatta, angliai gyenge formájuk csak egyszeri eset volt. Ehhez képest a pénteki két szabadedzésen sem kerültek közelebb a Mercedeshez a vörös gépek – ráadásul amikor egyforma gumit használtak, a Red Bullnak is sikerült legyőzniük őket.

Sebastian Vettel reggeli 1,6 másodperces hátrányát délutánra 0,9 másodpercre csökkentette, ám ez is csak a harmadik helyre volt elég Nico Rosberg és Daniel Ricciardo mögött – úgy, hogy Lewis Hamiltonnak már negyed óra után véget ért az edzése. Vettel a második gyakorlás elején váltóval kapcsolatos problémákra panaszkodott, ami után jó ideig nem is futott versenyképes köröket.

„A piros zászlós megszakítás nem volt a segítségünkre. Aztán teljesen újra kellett programoznunk az autót. Sikerült megoldást találnunk a problémára, ami jó hír” – jelentette a német. „Az autót jónak érzem, de az egyensúlya még nem ideális, ezen a téren még javítanunk kell. Az egész pályát tekintve javulnunk kell, nincs szó arról, hogy csak bizonyos részeken nem megy annyira, mint a Mercedesnek. Ami a Red Bullt illeti, nem adok sokat a pénteki eredményekre.”

Vettel elárulta, nem feltétlenül örül annak, hogy újraaszfaltozták a magyar pályát. „Az új aszfaltfelület révén nagyobb a tapadásunk, ami jó. De sok bukkanó eltűnt, amiért nagy kár, mert ezzel a pálya varázsának egy része is odalett” – kesergett.

Csapattársa, Kimi Räikkönen délelőtt komoly alulkormányzottsággal küzdött, délutánra valamelyest javult a helyzete. Azonban így is 1,6 másodperccel elmaradt Nico Rosbergtől. „Szerintem egészen rendben volt ez a nap. Sikerült előrelépnünk kicsit. Még van hová fejlődnünk, de összességében nem volt rossz” – nyilatkozta a finn az edzés után a Sky Sportsnak.

Az ő és Vettel hátrányából nem az látszik, hogy a vörös autók komoly fenyegetést jelentenek a Mercedesekre ezen a hétvégén. Räikkönen azonban szokás szerint ezúttal sem bocsátkozott találgatásokba az erősorrendről. „Még nem láttam az időket, szóval még korai bármit mondani. Tudom, hogy előttünk járnak. Abban biztos vagyok, hogy képesek leszünk javulni holnapra. Aztán hogy mennyit, az már más kérdés.”

Räikkönen arról sem mondott többet, a Red Bull lesz-e inkább a legfőbb ellenfelük a hétvégén. „Meglátjuk. Nem tudom megmondani” – hárított egy mosoly kíséretében.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Szurkolók, Mexikó

02016.10.27. 08:14

Mexikói tudnivalók

192016.10.26. 17:25

Az igazi Alonso még nem veszett el – „A győzelem a minden”

Úgy alkalmazkodik, mint senki más – úgy térne vissza a csúcsra, ahogy előtte senki

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka