Nasr már most megkapja, amit akart

írta: M4Sport
2016. április 28. 16:10
FOTÓ: ©xpbimages.com

Felipe Nasr az Orosz Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján megerősítette, a hétvégén új karosszériával versenyez, miután az előző három hétvégén folyamatosan küszködött autójával. Az Autosport eközben arról ír, csapatától újabb kulcsfigura távozik.

A brazil versenyző Ausztráliában, Bahreinben és Kínában is elmaradt csapattársától, Marcus Ericssontól, kinek karosszériája elmondása szerint sokkal jobban működött az övénél. Ezt azzal is igyekezett alátámasztani, hogy a tesztidőszak alatt kipróbálta a márkatárs által használt autót, amiben sokkal jobban érezte magát. A Sauber anyagi gondjai miatt azonban nem merte egyértelműen kijelenteni, hogy a negyedik futamhétvégén kicserélik karosszériáját.

Az oroszországi sajtótájékoztatón viszont jó hírekkel szolgálhatott. „Megerősíthetem, hogy új karosszériát kapok a hétvégére, ugyanakkor nem szabad elfelejtenünk, hogy egy Forma–1-es autó rengeteg alkatrészből áll, és ez csak egy a sok közül” – nyilatkozta. „Ez egy logikus lépés a csapattól. Már keressük a kezelhetőséggel kapcsolatos problémák magyarázatát. Amióta ezt az autót pályára vittük Ausztráliában, meglehetősen furcsán viselkedett és nagyon kiszámíthatatlan volt, szóval most majd meglátjuk, hogyan működik az új karosszériával” – tette hozzá.

Nasr a sajtótájékoztatón elismerte, a Sauber mérnökei még nem jöttek rá arra, mi volt a hibák pontos oka, az miért rakoncátlankodott versenygépe három hétvégén keresztül. „Még nem tudtuk azonosítani a problémát, viszont rengeteg dolgot kell átnéznünk, ehhez pedig időre és forrásokra van szükségünk. Az autók még nem kerültek vissza a gyárba, és azért jó lenne, ha mindent részletesen átnézhetnénk. Biztosra veszem, hogy a srácok mindent megtettek, amit most, a lehetőségekhez mérten meg tudtak tenni” – magyarázta.

Felipe NasrÚjabb mérnök hagyja el a csapatot

A Sauber brazilja tehát egy jó hírrel indította a hétvégét, csapatáról azonban már nem mondhatjuk el ugyanezt, az Autosport ugyanis megtudta, hogy vezető pályamérnökük, Tim Malyon a hónap végén „személyes okok miatt” távozik posztjáról (a szakember mindössze három hónapot töltött a svájci istállónál). Rövid időn belül ő a második magas rangú technikai beosztott, aki elhagyja a Saubert: a szezon előtt a műszaki igazgató, Mark Smith távozott (ő is „személyes okokra” hivatkozott).

Malyon helyét Nasr korábbi versenymérnöke, Paul Russell veszi át, igaz, csak ideiglenesen. Arról egyelőre nincsenek hírek, hogy hosszabb távon ki pótolja a szakember, ha egyáltalán kineveznek valakit a helyére. A másik távozó – vagyis Smith – pozícióját ugyanis egyelőre nem töltik be más szakemberrel; ezt nemrég maga a csapatvezető, Monisha Kaltenborn ismerte el.

Ő természetesen továbbra is gőzerővel dolgozik azon, hogy új támogatókat találjon az anyagi gondokkal küzdő kiscsapatnak (a szóban forgó problémák miatt két alakommal sem tudták időben kifizetni dolgozóikat), ami egyre nehezebb helyzetbe kerül, hiszen nemcsak szakembereket veszít, hanem a fejlesztésekkel is lassan halad. Egyes hírek szerint lassan a folytatás is veszélybe kerülhet, ezt azonban Kaltenborn határozottan cáfolta, feleslegesen felnagyított pletykáknak nevezve az ezzel kapcsolatos híreszteléseket. Kiemelte, bár vannak problémák, a csapat „nem fogja feladni”.

Felipe Nasr

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Masters_Of_Hardcore
#2 Masters_Of_Hardcore 2016. április 28. 20:24  

Szerintem a Red Bull karosszériáját jobban szeretné! :)

Denis Hunter
#1 Denis Hunter 2016. április 28. 19:10  

ha igy folytatjak, atveszik a Manor helyet es pontszerzes hianya nelkul nagy bajban lesznek.
Azt gondoltam evad elott, hogy szorosabb lesz a kozepe es a kicsik is feljonnek, de ha minden auto celba er, nehez lesz a pontszerzes a hatso regioknak.

Utoljára módosítva: 2016. április 28. 19:11

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

koponya

32016.10.27. 19:16

Amiért Rosberg és Ecclestone nem lesznek cimborák…

Sok kérdés, egyféle válasz – "Miért beszélünk annyit mások véleményéről?"

142016.10.27. 17:28

Az újságíróknál Alonso az ász!

A rutinos tudósítók közül egy kivétellel valamennyien a spanyolt tartják a legjobbnak