Nasrnek a Manor marad?

írta: M4Sport
2016. december 01. 19:30
FOTÓ: ©xpbimages.com

Főtámogatója elvesztése komoly csapást jelent számára, Felipe Nasr azonban „mindent elkövet” annak érdekében, hogy a Sauber meghosszabbítása szerződését. Noha a fő cél a maradás, a brazil nem titkolja, a Manorral is lehetséges opcióként számol.

Egy ideig úgy tűnt, a Sauber nem változtat pilótapárosán, a Banco do Brasil távozása azonban bizonytalanná tette Nasr jövőjét. A fiatal brazil elismeri, a pályafutását több millió dollárral támogató cég elvesztése megnehezíti a dolgát, reméli azonban, a hazai futamán szerzett kilencedik helyezéssel (ami a bajnokságban a 10. pozícióba lőtte a csapatot) „pótolni” tudja a kieső összeget.

„Dolgoznunk kell a megoldáson, ugyanakkor jól tudjuk, az idő kulcsfontosságú a Forma–1-ben. Az a fő cél, hogy itt maradjak. Most, hogy véget ért a bajnokság, még nagyobb figyelmet fordítunk erre” – mondta a Motorsportnak. „Még mindig a pénz beszél, de mint mondtam, dolgozunk az ügyön. A folytatásban is mindent meg fogunk tenni, amit csak meg tehetünk, hogy biztosítsuk a helyem. Mindent el fogunk követni” – tette hozzá magabiztosan.

Amikor megkérdezték, a csapatvezető, Monisha Kaltenborn nyitva hagyta-e az ajtót a maradás lehetősége előtt, a brazil annyit mondott: „Ezt tőle kellene megkérdezni. A legtöbb, amit elmondhatok az, hogy szereztem két pontot a csapatnak, és ez a legjobb támogatás” – utalt a jobb bajnoki helyezésért járó pénzösszegre, ami az ő eredménye miatt kerül a csapat számlájára.

Hiába azonban Nasr – és a menedzsment – igyekezete, több megbízható forrás szerint is Pascal Wehrlein az első számú esélyes a Sauber még üresen maradó versenyzői ülésének megszerzésére. A brazil számára azonban ez sem jelenete egyet az F1es kaland végével, hiszen a Manornál még lehet esélye. Sőt, talán nem is bukna nagyot a váltáson, a britek ugyanis sokat fejlődtek 2015 óta, egy új befektetővel pedig – kinek érzéséről a tulajdonos is beszélt már – megtarthatják a lendületet.

Az új résztulajdonos a legfrissebb hírek szerint az austini futam egyik szülőatyja és a Mexikói Nagydíj főszervezője, Tavo Hellmund lehet. A Bernie Ecclestone-nal is jó kapcsolatot ápoló szakember fontos amerikai szponzorokat vihet a csapathoz. Ecclestone-nal való barátsága révén pedig Nasr is képbe kerülhet, a FOM első embere ugyanis mindenképpen szeretné a mezőnyben tartani az egyetlen brazil pilótát. Az istálló másik versenyzője állítólag Esteban Gutiérrez lehet.

Azt, hogy más lehetőségeket is mérlegel (a Sauber mellett pedig szabad versenyzői ülés már csak a Manornál van) maga Nasr sem zárja ki. „Több opciót is figyelembe kell vennünk, és egyelőre egyiket sem szeretném teljesen kizárni. Való igaz, hogy figyeljük a lehetőségeket, és elemezzük őket, hogy megtudjuk, melyik lehet a legjobb a jövő szempontjából” – mondta diplomatikusan.

Oszd meg!

7 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#7 albutr 2016. december 03. 09:05  
GreenHonda:
Lehet még jobban is jár a Manorral. A Sauber jövőre egy éves Ferrari motorokkal megy, míg a Manor aktuális Mercedes motorokkal. Wehrlein esetében gondolom a konstruktőri helyért járó pénz kiesése miatt szakítanak, de a lényeg, hogy lesz helye. Gutierrez egy jó választás, annyival nem rosszabb Grosjeannál mint egyesek hiszik. Csak Hayranto ne jöjjön, futamtempóban semmit sem tud mutatni, egy erősebb hétvégén is könnyedén megverik gyengébb autókkal, míg a csapattársa Renault-k és Sauberek előtt végzett!

viszont a Ferrari helyében beraknám Giovinazzit hogy tanuljon ő jobb választás lenne mint Gutierrez.

sotyo acélgyárovi
#6 sotyo acélgyárovi 2016. december 02. 14:40  
_JuSuF_:
Szirotkinnak szerintem már nincs esélye bejutni. Ha eddig nem jött össze neki, már ezután sem fog. Pedig a pénz korábban is ott állt mögötte.

Én sem adok 5%-nál többet neki, de voltak már meglepetések.

_JuSuF_
#5 _JuSuF_ 2016. december 02. 13:58  
sotyo acélgyárovi:
A Sauber-Manor duónál nem zárnám ki Szirotkint sem. A GP2-es eredményei tűrhetők az F1-hez, pénze val.szeg van. A Renault sem biztos, hogy bánná, mert ha Palmer helyett kell valaki gyorsan ő ott lenne némi tapasztalattal.

Szirotkinnak szerintem már nincs esélye bejutni. Ha eddig nem jött össze neki, már ezután sem fog. Pedig a pénz korábban is ott állt mögötte.

sotyo acélgyárovi
#4 sotyo acélgyárovi 2016. december 02. 10:56  

A Sauber-Manor duónál nem zárnám ki Szirotkint sem. A GP2-es eredményei tűrhetők az F1-hez, pénze val.szeg van. A Renault sem biztos, hogy bánná, mert ha Palmer helyett kell valaki gyorsan ő ott lenne némi tapasztalattal.

_JuSuF_
#3 _JuSuF_ 2016. december 02. 09:58  

Egyértelmű, hogy mindkét csapatnál az anyagiak fognak dönteni.

Rikii
#2 Rikii 2016. december 02. 00:23  

Ha fizet Nasr a Manornak 30 millio eurot, akkor kihozza az egyenleget 0ra, mintha semmit sem fizetett colna :D

GreenHonda
#1 GreenHonda 2016. december 01. 23:54  

Lehet még jobban is jár a Manorral. A Sauber jövőre egy éves Ferrari motorokkal megy, míg a Manor aktuális Mercedes motorokkal. Wehrlein esetében gondolom a konstruktőri helyért járó pénz kiesése miatt szakítanak, de a lényeg, hogy lesz helye.

Gutierrez egy jó választás, annyival nem rosszabb Grosjeannál mint egyesek hiszik. Csak Hayranto ne jöjjön, futamtempóban semmit sem tud mutatni, egy erősebb hétvégén is könnyedén megverik gyengébb autókkal, míg a csapattársa Renault-k és Sauberek előtt végzett!

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

352016.12.03. 14:08

Rosberg: Ha nem lettem volna bajnok, folytatom!

Egyelőre kizártnak tartja, hogy egy nap visszatér

102016.12.03. 12:36

Hamilton: Néha kényelmetlenül éreztem magam

„Mélyebbre kellett ásnom, mint az előző években”