Nem adna még egy szezont Räikkönennek

írta: M4Sport
2016. március 16. 11:03
FOTÓ: ©xpbimages.com

Daniel Ricciardóra kellene lecserélnie Kimi Räikkönent a Ferrarinak 2017-re – véli Ausztrália világbajnoka, Alan Jones.

Még ki sem gurultak az autók az ausztrál versenypályára, úgy tűnik, máris megkezdődtek a Kimi Räikkönen jövőjével kapcsolatos találgatások. A finnel a múlt nyár végén egy évvel hosszabbított a Ferrari, ám miután az előző két szezonban komoly vereséget mértek rá világbajnok csapattársai, Fernando Alonso és Sebastian Vettel, s jelenleg ő a mezőny legidősebb tagja, sokak szerint nem elképzelhetetlen, hogy az idei lesz az utolsó éve a királykategóriában.

A „Jégember” már év elején jelezte, felkészült a jövőjével kapcsolatos, minden évben visszatérő pletykákra és szóbeszédre, mely egyúttal egyfajta nyomást és eredménykényszert is helyez a vállára. A McLaren korábbi alkalmazottja, Marc Priestley jól ismeri Räikkönent a wokingi évekből, és a Sky Sports műsorának vendégeként ő is arról beszélt, meghatározó év vár a finnre – de egyáltalán nem félti őt. „Kimi nyomás alatt van, hiszen legalább közel kellene lennie Sebastian Vettelhez. De ő nem az a fajta fickó, akit ez felizgat, és úgy tudom, nagyon is jól érezte magát az új autójában a tesztek idején. Idén sokkal jobb helyzetben van, és izgatottan várja az új szezont.”

Alan Jones, 1980 bajnoka azonban úgy látja, a Ferrarinak máris érdemes elgondolkodnia a versenyzőcserén. „Kimi kicsit szerencsés, hogy a Ferrarinál lehet. De azt gondolom, a Ferrari egyben jól is döntött, hiszen jobb egy ismerőst választani, mint egy ismeretlent” – nyilatkozta egy beszélgetés során. „Talán úgy gondolták, ki kell iktatni az ismeretlen tényezőt, ezért megtartják Vettelt és Kimit. Räikkönen valójában képes jó versenyeket futni, szóval szerintem helyesen döntöttek, de most már nyilvánvalóan tervezniük kell azt is, mit csinálnak jövőre. És én remélem, hogy Daniel Ricciardót választják.”

Tény, Ricciardót már a múlt évben is hírbe hozták Maranellóval, és azt maga is elismerte, már csak olasz gyökerei miatt is vonzónak tartja a Scuderiát. A háromszoros futamgyőztes ráadásul azt sem titkolta, igen nehezen viselte csapata, a Red Bull 2015-ös visszaesését, mert titkon azt remélte, hogy hamarosan a bajnoki címért folyó küzdelembe is bekapcsolódhat.

Jones azonban nem hiszi, hogy ha a Red Bull idén is hasonlóan szürke évet zár, az zátonyra viheti honfitársa pályafutását. Szerinte Ricciardo már megvetette lábát a legjobbak között. „A Red Bullnak TAG-motorja van, ami valójában Renault-motor, és én nagyon örülök annak, hogy a franciák visszatértek gyári csapatukkal, mert ez esélyt jelent számukra a motorjuk komolyabb fejlesztéséhez is. Ami Danielt illeti, én azonban hiszem, hogy jövőre a Ferrari ülésében köt ki.”

Jones végül kiemelte, ő is a vörösöket tartja a Mercedes legnagyobb ellenfelének, de abban már nem biztos, hogy Sebastian Vetteléknek idén sikerül megszakítaniuk a németek egyeduralmát. „Szerintem a Mercedes a régi trükkökkel állt elő: a teszteken csak rejtőzködtek, és szerintem nehéz autóval teljesítették a legjobb köreiket. Azt ők is elismerik, hogy kissé tartanak a Ferraritól, de én még mindig úgy vélem, hogy a Mercedes lesz a nyerő. Közben viszont remélem, hogy a Ferrari megnehezíti a dolgukat.”

Oszd meg!

30 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#30 albutr 2016. március 16. 16:48  
Kimilton:
Máig ő a Ferrari utolsó világbajnoka, van még kérdés?

ez igaz,de ennyi erővel azt lehet mondani hogy Alonso a Renault,Villeneuve a Williams,Hamilton a Mclaren utolsó vb.más versenyzőnél ha így teljesítene már menne hogy miért nem adja át a helyét másnak

Mendez
#29 Mendez 2016. március 16. 16:16  

A kis Max gyereket Kimi helyére,ha már választani lehet....

manitu66
#28 manitu66 2016. március 16. 15:45  

Kedvencem volt mindig de evvel a teljesítménnyel nincs itt helye.

F1890
#27 F1890 2016. március 16. 15:45  
Kimilton:
Máig ő a Ferrari utolsó világbajnoka, van még kérdés?

ez akkora hülyeség komolyan. alonso meg a rönó utolsó vb-a. ettől több lesz vki h utoljára volt egy győztes csapatban? nem.

vagy fangiot mért nem sztárolta senki 2014-ig h ő volt a merci utolsó bajnoka?

Utoljára módosítva: 2016. március 16. 16:05

Go-Kimi R.-Go
#26 Go-Kimi R.-Go 2016. március 16. 15:31  
027:
Csak egyetérteni tudok , jönnie kell Riccardonak . Érdekes lenne összehasonlítani , hogy most milyen erősorrend lenne csapaton belül , 2014ben verte Vettelt , viszont akkor Vettel motiváltsága teáskanál szinten volt+szerencsétleneb is volt picit, érdekes csata lenne.

Szerintem itt verné Riccet nem is kicsit

027
#25 027 2016. március 16. 15:30  
Kimilton:
Máig ő a Ferrari utolsó világbajnoka, van még kérdés?

Elképzelem Raikkönet majd az állásintejún, amikor megkérdezik tőle , hogy miért kéne megtartanunk ? Vagy hogy fogod majd hozni az eredményeket?
- Hát... izé... én vagyok az utolsó Ferraris bajnok .
Ezt te se gondolhattad komolyan

ddb
#24 ddb 2016. március 16. 15:28  
Zasalamel:
Igen egy kérdés, szted elfogadható h a csapattárs 2x annyi pontot kapar össze?

Peches volt.

027
#23 027 2016. március 16. 15:26  

Csak egyetérteni tudok , jönnie kell Riccardonak .
Érdekes lenne összehasonlítani , hogy most milyen erősorrend lenne csapaton belül , 2014ben verte Vettelt , viszont akkor Vettel motiváltsága teáskanál szinten volt+szerencsétleneb is volt picit, érdekes csata lenne.

f1m12
#22 f1m12 2016. március 16. 15:24  
Kimilton:
Máig ő a Ferrari utolsó világbajnoka, van még kérdés?

és akkor?

grabowsky78
#21 grabowsky78 2016. március 16. 15:04  

Én sem adtam volna már Kiminek még egy szezont nagyon gyengén szerepel az elmúlt években! Tudom, hogy ő az utcsó vb a Ferrarinál, ezért nagyon hálás is vagyok neki, de nagyjából ennyit tud, hogy lassan 10éve nyert egy vb-t, azóta leszámítva pár jó Lotusos versenyt semmit nem tett le az asztalra, ez meg édes kevés ezen a szinten! Ha középmezőnyben elbohóckodna egy ilyen Williams/Force-India szinten akkor azt mondanám ok, de így ez nagyon kevés! Az elmúlt 2 évben a 3 legjobb pilótából 2 volt a csapattársa és nem volt velük egy ligában! Még csak azt sem lehet mondani, hogy ennek kizárólag műszaki okai voltak (bár való igaz megállt a gép alatt nem egyszer)! Viszont ha már maradt természetesen drukkolok neki, hogy jól szerepeljen, de sok reményem nincs már benne (ha rám cáfol annál jobb)! Ha választani kéne egy pilótát a Ferrarihoz szívem szerint én is Ricciardo-t választanám!

Zasalamel
#20 Zasalamel 2016. március 16. 14:44  
Kimilton:
Máig ő a Ferrari utolsó világbajnoka, van még kérdés?

Igen egy kérdés, szted elfogadható h a csapattárs 2x annyi pontot kapar össze?

andrea1
#19 andrea1 2016. március 16. 14:40  
Kimilton:
Máig ő a Ferrari utolsó világbajnoka, van még kérdés?

Pedig igaza van, ha rossz is belegondolni ebbe.

Kimilton
#18 Kimilton 2016. március 16. 14:29  
F1890:
már az idei évet sem érdemelte meg a teljesítménye okán. csak a neve miatt maradt bent, meg gondolom vettel is kardoskodott érte

Máig ő a Ferrari utolsó világbajnoka, van még kérdés?

Balrog
#17 Balrog 2016. március 16. 13:56  
guide:
Alonso idejében is sokan erre számítottak.Nem megy az olyan könnyen. Tudom,hogy a Ferrari nagy név és érthető,hogy a pilóták szívesen vezetnének ott.De az meglep,hogy a mercit senki nem emlegeti.

Nem sokan azonosulnának szívesen az ilyen gonosz multikkal.

guide
#16 guide 2016. március 16. 13:19  
albutr:
lehet hogy a Ferrari lesz a következő aki dominálni fog.

Alonso idejében is sokan erre számítottak.Nem megy az olyan könnyen.
Tudom,hogy a Ferrari nagy név és érthető,hogy a pilóták szívesen vezetnének ott.De az meglep,hogy a mercit senki nem emlegeti.

albutr
#15 albutr 2016. március 16. 13:08  
guide:
Én még egy pilótától sem olvastam olyan nyilatkozatot,hogy a mercihez szeretne szerződni.Hülkenberg,Bottas,Grojean,Ricciardo,Verstappen,Button,mind a Ferrariról beszél.A fenébe is!El a kezekkel Kimi ülésétől már tényleg!

lehet hogy a Ferrari lesz a következő aki dominálni fog.

F1890
#14 F1890 2016. március 16. 13:07  

már az idei évet sem érdemelte meg a teljesítménye okán. csak a neve miatt maradt bent, meg gondolom vettel is kardoskodott érte

guide
#13 guide 2016. március 16. 13:04  
Balrog:
Alonso is csak nagyvonalúan Hamilton HELYETT ajánlgatta magát, azért az kissé más helyzet. :D Amúgy meg én emlékszem rá, hogy a Bandini Trophy átvételekor nyilatkozta is Ric, hogy nagyon jól esett neki az olaszok kedvessége és többen mondták neki, hogy szerintük egyszer még bajnok lesz, de a Scuderiával és hogy a gyökerei miatt szívesen vezetne náluk. Ha azt vesszük ő áll a legközelebb ahhoz, akit az olaszok hazai versenyzőnek nevezhetnek jelenleg. :) Egyébként én személy szerint azt preferálom, hogy marad az RBnál és együtt visszatérnek a győztesek útjára. :D

Én még egy pilótától sem olvastam olyan nyilatkozatot,hogy a mercihez szeretne szerződni.Hülkenberg,Bottas,Grojean,Ricciardo,Verstappen,Button,mind a Ferrariról beszél.A fenébe is!El a kezekkel Kimi ülésétől már tényleg!

Bruum
#12 Bruum 2016. március 16. 12:46  
andrea1:
Közben: Sebastian Vettel has named his Ferrari SF16-H "Margherita"!

Igaz nem Margherita, de ahogy megláttam a nevet egyből ez jutott eszembe:

https://www.youtube.com/watch?v=krtnt191Drg

Utoljára módosítva: 2016. március 16. 12:47

Balrog
#11 Balrog 2016. március 16. 12:44  
guide:
A Mercinek van mezőnyverő autója,miért nem ott szeretné látni? A Ferrarival egyáltalán nem biztos,hogy esély lesz világbajnokságot nyerni az elkövetkező években. A mercihez senki nem akar menni Alonson kívül??

Alonso is csak nagyvonalúan Hamilton HELYETT ajánlgatta magát, azért az kissé más helyzet. :D

Amúgy meg én emlékszem rá, hogy a Bandini Trophy átvételekor nyilatkozta is Ric, hogy nagyon jól esett neki az olaszok kedvessége és többen mondták neki, hogy szerintük egyszer még bajnok lesz, de a Scuderiával és hogy a gyökerei miatt szívesen vezetne náluk. Ha azt vesszük ő áll a legközelebb ahhoz, akit az olaszok hazai versenyzőnek nevezhetnek jelenleg. :)

Egyébként én személy szerint azt preferálom, hogy marad az RBnál és együtt visszatérnek a győztesek útjára. :D

andrea1
#10 andrea1 2016. március 16. 12:41  

Közben: Sebastian Vettel has named his Ferrari SF16-H "Margherita"!

Utoljára módosítva: 2016. március 16. 12:42

Onei
#9 Onei 2016. március 16. 12:37  
velorex:
Ricciardot én inkább a mosolygó gyilkos jelzővel illetném.

Ole Gunnar Solskjær-nak a Babaarcú gyilkos, mintájára? :D

velorex
#8 velorex 2016. március 16. 12:27  
Wolverine:
Csak azt a vigyori bájgúnárt ne. Ószintén én még Maldonadót is szívesebben látnám a Ferrarinál. Amúgy meg ez a Jones nyílván hazabeszél, de nem verte meg véletlenün Kvjat Riccit? Akkor miért nem ő? Én csakis Verstappent ültetném Kimi helyére. De ráér 2018ban, had kapjon Kimi még egy évet.

Ricciardot én inkább a mosolygó gyilkos jelzővel illetném.

Onei
#7 Onei 2016. március 16. 12:19  
Wolverine:
Csak azt a vigyori bájgúnárt ne. Ószintén én még Maldonadót is szívesebben látnám a Ferrarinál. Amúgy meg ez a Jones nyílván hazabeszél, de nem verte meg véletlenün Kvjat Riccit? Akkor miért nem ő? Én csakis Verstappent ültetném Kimi helyére. De ráér 2018ban, had kapjon Kimi még egy évet.

Verstappennel még várjunk, szerintem. Nem azt mondom, hogy jövőre jöjjön Kimi helyére, de a jövő évnél többet nem adnék neki. Főleg ha idén sem teljesít semmit mint tavaly.
Ricci szerintem nem bájgúnár, legalábbis, amit én e szó mögé gondolok abba nem tartozik bele. De ez már csak egyéni ízlés kérdése.

guide
#6 guide 2016. március 16. 12:18  

A Mercinek van mezőnyverő autója,miért nem ott szeretné látni?
A Ferrarival egyáltalán nem biztos,hogy esély lesz világbajnokságot nyerni az elkövetkező években.

A mercihez senki nem akar menni Alonson kívül??

Utoljára módosítva: 2016. március 16. 12:23

ddb
#5 ddb 2016. március 16. 12:12  
Wolverine:
Csak azt a vigyori bájgúnárt ne. Ószintén én még Maldonadót is szívesebben látnám a Ferrarinál. Amúgy meg ez a Jones nyílván hazabeszél, de nem verte meg véletlenün Kvjat Riccit? Akkor miért nem ő? Én csakis Verstappent ültetném Kimi helyére. De ráér 2018ban, had kapjon Kimi még egy évet.

Leszünk barátok?

andrea1
#4 andrea1 2016. március 16. 12:03  
Wolverine:
Csak azt a vigyori bájgúnárt ne. Ószintén én még Maldonadót is szívesebben látnám a Ferrarinál. Amúgy meg ez a Jones nyílván hazabeszél, de nem verte meg véletlenün Kvjat Riccit? Akkor miért nem ő? Én csakis Verstappent ültetném Kimi helyére. De ráér 2018ban, had kapjon Kimi még egy évet.

Verstappen szerintem míg Vettel vissza nem vonul nem lesz Ferrari pilóta, vagy a sikertelenség miatt elmegy a csapattól.
Kimi meg.. idén ez a történet biztosan véget fog érni. ;)

Zasalamel
#3 Zasalamel 2016. március 16. 12:02  

Én többször is mondtam és most is így vagyok ezzel, nem lenne rossz egy vettel ricci páros a ferkánál... :D

Wolverine
#2 Wolverine 2016. március 16. 11:56  

Csak azt a vigyori bájgúnárt ne. Ószintén én még Maldonadót is szívesebben látnám a Ferrarinál.
Amúgy meg ez a Jones nyílván hazabeszél, de nem verte meg véletlenün Kvjat Riccit? Akkor miért nem ő?
Én csakis Verstappent ültetném Kimi helyére. De ráér 2018ban, had kapjon Kimi még egy évet.

Utoljára módosítva: 2016. március 16. 11:58

Onei
#1 Onei 2016. március 16. 11:31  

Szívesen látnám a Ferrariban. Jelenlegi mezőnyből Őt látnám a legszívesebben.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ