Nem Alonsón múlt a kicsúszás

írta: M4Sport
2016. október 07. 11:47
FOTÓ: ©xpbimages.com

Fernando Alonso vélhetően a hátsó szárnya hibás működése miatt veszítette el uralmát autója fölött az első edzésen. Jenson Button kijelentette: valami nem stimmel a McLarenjével.

Viszonylag ritka, hogy a rutinos Fernando Alonso falhoz csapja autóját, most viszont éppen a Honda hazai versenyének nyitónapján sikerült neki. A kétszeres bajnok az első szabadedzés elején veszítette el a McLaren hátulját a tempós Spoon-kanyarban, majd háttal, nem túl nagy erővel a pálya széli gumifalnak ütközött.

Hátsó szárnya mellett kipufogója is megsérült, a javítási munkálatokkal pedig időt veszített. Délelőtt emiatt csak 10 kört tudott teljesíteni. Mint kiderült, aligha vezetői hibáról volt szó. „Még vizsgáljuk, mi történt. Jó esély van rá, hogy a hátsó szárny aerodinamikájával volt probléma. Vannak erre utaló jelek” – árulta el a Sky Sportsnak. „Szerencsénk, hogy az autó nem sérült meg komolyabban, így tudtuk folytatni a munkát az első edzésen. A másodikon pedig minden visszatért a normál kerékvágásba.”

Alonso így is mindkét edzést a legjobb tízben zárta, délelőtt 9., délután 8. volt. Ennek ellenére nem volt elégedett tempójával. „Nem tűnünk valami gyorsnak, egyik autónk sem, úgy fest, ez ilyen hétvége lesz. Remélem, találunk valamit az este a beállítások terén. Bízom benne, hogy holnap nem fog esni az eső a harmadik szabadedzésen, mert nem szeretnénk a beállítások terén vaktában nekivágni az időmérőnek és a versenynek.”

Csapattársa, Jenson Button mindkét edzésen sokat panaszkodott a csapatrádión, elmondása szerint a változtatásaik hatástalanok voltak. A brit a 13. és a 16. pozícióval zárta napját. „Az egy körös tempó rendben van. Nem volt jó az én köröm, az első kereket blokkoltam, de ez még csak edzés, holnap leszünk olyan versenyképesek, hogy a legjobb tízbe jutásért harcoljunk” – vélekedett a brit.

„A valódi problémát a versenytempó jelenti, a hosszú etapok. Meg kell néznünk, miért van így, de valami nem működik az autón. Nagyon komoly gumikopási gondjaink vannak, pedig ez általában az erősségem szokott lenni. Egy kör után is nagyon nagy a kopás. Rá kell jönnünk, miért, és holnapra remélhetőleg megoldjuk” – mondta, hozzátéve, mivel csapattársa autója eltér az övétől, csak nála volt ennyire drámai a helyzet. „Szerintem ez nem beállítási probléma, valami nem stimmel az autóval.”

Alonso szerint gyorsan reagálniuk kell, ha nem akarnak hátrébb csúszni. „Nehéz nap volt, nem volt jó a beállítás, ezen dolgoznunk kell. Muszáj gyorsulnunk, mert nyolcadikak vagyunk, de Ricciardo nem futott mért kört a lágy gumin, szóval ezzel együtt már csak kilencedikek. Sok a kérdés, és valami extrával kell előrukkolnunk.”

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Max Verstappen

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

Így szólt a rádió Texasban

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál