Nem az utcai pályák Räikkönen ellenségei

írta: M4Sport
2016. június 16. 17:59
FOTÓ: ©xpbimages.com

Kimi Räikkönen nem érzi úgy, hogy az utcai pályák a mumusai lennének, és hiszi, az előző két futam szenvedése a bakui melegben a múlté lesz.

Egyszerűen nem szereti ezt a pályát – érvelt Maurizio Arrivabene Monacóban, miután Kimi Räikkönen már az esős verseny első köreiben hibázott és falnak csapta autóját. A finnek a félig-meddig utcai helyszínnek tekinthető Montrealban sem ment sokkal jobban: a szintén hűvös időben képtelen volt melegen tartani abroncsait a hosszú egyenesben, ami rossz hatással volt tempójára.

Bakuban egy újabb utcai pálya következik, ám a 2007-es bajnok cáfolta, hogy ez bármennyire is meghatározná, hogyan teljesít a hétvégén. „Ennek nincs köze ahhoz, hogy milyen pályán vagy helyszínen versenyzünk. Amikor minden összeáll, nagyszerű érzés utcai pályán vezetni, de itt nem olyan könnyű mindent úgy alakítani, ahogy szeretnél, mert nincs hely a hibázásra. Elég egy blokkolt kerék, egy kis lecsúszás az ívről, és ezzel már véget is érhet a szabadedzésed” – nyilatkozta.

„Ha azonban minden simán megy, nagyszerű pályák ezek, igazi kihívást jelentenek, és élvezet vezetni rajtuk. Ha a beállítás nincs meg, akkor nehéz, mert, hogy gyors legyél az utcai pályákon ahhoz, érezned kell az autót. Ha az érzés nincs meg, akkor már nem olyan jó itt versenyezni.”

Räikkönen tudja, az elmúlt két hétvége után muszáj javítania. „Jobb munkát kell végeznem. Monaco olyan volt, amilyen, de az előző futam nem volt egyszerű, nem volt ideális a helyezésünk. El kell érnünk, hogy az autó olyan legyen, amilyennek szeretnénk, hogy működjenek a gumik, és akkor biztosan rendben leszünk. Az előző versenyeken kicsit szenvedtünk, de ez egy másik hétvége, egy másik helyszín. Tudom, hogy ha minden a tervek szerint megy, akkor gyors leszek. A jó beállítás óriási különbséget jelent. Ez a célunk, de az új pályákon ez sosem könnyű.”

„Legutóbb csak apróságokon múlt. Ezek adódtak össze, és az olyan körülmények mellett – nagyon hűvös volt – egyszerűen nehéz volt működésre bírni a gumikat. Talán egyes beállítások jobban működnek egyes helyeken, mint másokon, de nagyon nehéz jó beállítást találni, ha a gumik nem működnek. Ha nem tudod működésre bírni őket, az mindent meghatároz. Idén sok helyütt elég hűvös volt, és ez nem segített. Viszont tudjuk, hogy ha melegebb van, sokkal könnyebb a helyzet. De ez mindenkinek adott – nekünk kell jobban dolgoznunk.”

Ami Azerbajdzsánt illeti, Räikkönen egyelőre óvatosan fogalmazott. „Ha az autóban leszünk, majd kiderül, milyen gyorsak vagyunk, de elég keskeny a határ aközött, amikor minden jól működik, és amikor kicsúszol a tartományból. Ez a köridőben nagy eltérést eredményez. El kell tehát érnünk, hogy a gumik megfelelően működjenek, és akkor nem lesz gond.”


Hungarotickets nyereményjáték

Magyar Nagydíj nyereményjáték

2x2 belépő várja gazdáját a Forma-1-es Magyar Nagydíjra! :) A nyereményjátékban való részvételhez nem kell mást tenned, mint A HUNGAROTICKETS FACEBOOK BEJEGYZÉSÉBEN tagelni (megjelölni) magad és azt a családtagodat, barátodat, akivel el szeretnél venni a Magyar Nagydíjra. ITT a lehetőség, tessék tagelni, és nyerni! Sorsolás a Hungarotickets Facebook oldalán, jövő hét hétfőn!

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt