Nem barátság, csak logika kérdése – Alonso reagált Massa szavaira

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. október 28. 13:36
FOTÓ: ©xpbimages.com

Felipe Massa szerint jó barátai lehetnek Fernando Alonsónak az FIA-nál – a spanyol viszont nem érti volt csapattársa panaszát.

A Ferrari egykori párosa között még mindig az austini koccanásos esetük képezi vita tárgyát. Fernando Alonso a hajrában lepte meg Felipe Massát az egyik balkanyarban, amelyben aztán olyan pechesen ütköztek, hogy a Williams defektet kapott.

Az FIA nem látott okot arra, hogy megbüntesse az ellenfele szerint túlságosan messziről előzni próbáló Alonsót. Massa Mexikóban újra nyomatékosította, nehezen tudja értelmezni e döntést. „Az egyetlen gondolatom az volt, hogy biztosan jó barátai vannak a bírók között” – ismételte meg hét eleji kijelentését a brazil. „Nem volt elég közel az előzéshez, és nem is fékezett. Amikor a fékre lépett, blokkolta a kerekét, majd belém jött. Ha nem vagyok ott, sosem veszi be azt a kanyart. Néha eléggé következetlen az ítélkezés. Ráadásul később Sainz ellen is kaphatott volna büntetést, ahogyan más versenyzőnél lenni szokott hasonló helyzetben.”

Csütörtökön Alonso reagált kollégája kijelentésére, és tudatta, ő pedig Massa panaszát nem érti. „Rendkívül későn fékeztem, mert be akartam bújni Massa mellé. A kanyar bizonyos pontjain úgymond’ vak. Nem látni ugyanis a csúcspontját, ha a pálya közepén fékez az ember. Ezért is léptem a fékre ennyire későn, máskülönben ő nem is látott volna engem” – magyarázta. „Sajnos összeütköztünk, ő defektet kapott, és az én felnim is sérült, valamint lassú defektem volt. Szóval nagy mázlim volt.”

A spanyol szerint esetük egyértelmű volt. „Ez csak egy sima versenybaleset volt. Mindenki ugyanezen a véleményen van. Vagy legalábbis a bírók pont úgy látják, mint én. Ezért nincs is miről vitázni” – zárta le a témát.

Oszd meg!

4 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

sly0007
#4 sly0007 2016. október 29. 11:27  

Az én véleményem: Ami feldobja a nézettséget az szabályos jelenleg. Amitől szorosabb lesz az élen a pontverseny az szabályos. Mindegy, csak nézettség legyen. Vagy legalább botrány, csak beszéljenek róla a hírekben. Én fenntartom a véleményem, hogy kérjük vissza a tankolást, lehessen az autók benzinmennyiségével, ezéltal a súlyával játszani, hogy legyen méginkább értelme a kiállásokkal való játéknak, hogy valaki gyorsan kopó gumikor 4szer áll ki, kevés benzinért, mások meg keményebb gumikkal 2-szer, mégis versenyben lesznek a végén, ezeket nézőként számolgatni, nekem az volt az igazi F1. Most a telitankolt autókkal az elején puhább kerekekkel 5 kört alig lehet menni, de ha az autó könnyebb lenne lenne értelme a játéknak.

Wrrmmm
#3 Wrrmmm 2016. október 28. 18:29  

Szerintem feldobta a versenyt a látványos előzés, erről kellene szólnia a Forma 1-nek, ha már autóverseny. Több hasolnóra lenne szükség a hétvégéken, talán kevesebben aludnának el otthon a tv előtt. Jobb, mint unalmas körözgetéseket nézni 1,5 órán keresztül és azt figyelni, hogy 20 kör múlva hány másodpercet tud lefaragni egyik pilóta a másikhoz képest! Sokkal izgalmasabb, ha utol is érik egymást a versenyzők és belemennek hasonló csatákba. A bírók döntését tiszteletben kell tartani, el kell fogadni és továbblépni. Mi értelme a verseny után 1 héttel még ezen nyafogni egy versenyzőnek?!

Jadeite
#2 Jadeite 2016. október 28. 17:27  

Akkor ezentúl ha valaki nem tud bevenni 1 kanyart előzés közben, simán lökje ki a másikat, 1 okozott defekt v ilyesmi belefér, színtiszta logika. Bár amíg a versenyfelügyelők vmi szerencsekeréken forgatják ki, h épp kit büntetnek meg és mire, addig ne is várjunk mást.

Konszpiresiszeoriz
#1 Konszpiresiszeoriz 2016. október 28. 17:19  

Ilyen volt anno a Schumi-Villnőv találkozó is...más eredménnyel.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Danyiil Kvjat, glória

02016.12.08. 15:32

Komolyak a Mercedes elvárásai új pilótájukkal szemben

Humoros „álláshirdetésükre” érkezett egy hasonlóan vicces válasz

02016.12.08. 14:07

A visszaútra nem váltott jegyet Rosberg

Nem tud elképzelni nagyobb tettet a bajnoki címnél és Hamilton legyőzésénél