„Nem érdekel, hogy Nico nyerte az utolsó ötöt – ez valójában csak kettő volt"

írta: M4Sport
2016. április 04. 14:51
FOTÓ: ©xpbimages.com

Lewis Hamiltont látszólag nem érdekli, hogy egyre hosszabbra nyúlik Nico Rosberg győzelmi sorozata – a német eközben biztosra veszi, hogy csapattársa hamarosan visszavág a vereségekért.

Két verseny, nulla győzelem, két vereség a csapattárstól. Amilyen simán nyerte meg újabb világbajnoki címét Lewis Hamilton 2015-ben, olyan nehézkesen indult mostani idénye. Persze minden csak viszonyítás kérdése. A brit Ausztráliában egy második, Bahreinben egy harmadik helyet szerzett, a 17 pontos hátrány két hétvége alatt ugyanakkor két időmérős sikere mellett így is csalódás.

Ráadásul Nico Rosberg a tavalyi utolsó három versennyel együtt már öt győzelmet számlál zsinórban – Hamilton leghosszabb győzelmi szériája is pontosan ilyen hosszú. A britet elmondása szerint azonban sem az esetleges „rekorddöntés”, sem csapattársa lendülete nem zavarja. „Nem érdekel, hogy Nico nyerte az utolsó ötöt – ez valójában csak kettő volt. Eddig csak két futam volt ebben a szezonban. És nem számít. Sorozatosan csak egy szezonon belül tudsz nyerni – ez számít igazán. Öt győzelem két szezon alatt – ez pszichológiai szempontból semmit sem jelent számomra” – kisebbítette Rosberg sorozatának jelentőségét a brit.

„Én annak ellenére pozitív vagyok, hogy elveszítettem az első két futamot, mert a mérnökeimmel nagyon jó munkát végeztünk. Négy éve vagyok itt, a kommunikációnk jobb, mint valaha, és jobban összetartunk, mint valaha. Szóval tudom, hogy leszünk még jobbak is. Ha azt kérdezitek, aggódom-e, nem, mert van két pole-om, lesz még több is, és nincs semmi baj a munkánkkal. Egyre jobb lesz.”

Nico Rosberg, Lewis Hamilton

Rosberg: Hamilton sem rajtolhat mindig rosszul

Csiszolni persze azért még van mit rajta. Hamilton Ausztrália után Bahreinben is elrontotta rajtját, miközben a kiegyensúlyozottabban startoló Rosberg mindkét alkalommal többszörösen profitált hibájából. A német örül, hogy előnybe került ezen a téren, de elmondása szerint nincsenek illúziói a folytatást illetően.

„Nem fogok örülni az ő problémáinak. Én csak a saját munkámra figyelek, hogy tökéletesek legyenek a rajtjaim, ahogy a mostani volt, és hogy le tudjam győzni őt ennek a segítségével” – jelentette ki Rosberg. „Most emiatt vagyok elégedett. De Lewis is vissza fog vágni. Tudom, hogy milyen erős volt az elmúlt két évben, ez világos számomra.”

„Én egész hétvégén jó rajtokat hajtottam végre. Emiatt magabiztos voltam, hogy előreléptünk, és a rajtom végül nagyszerű is volt, aminek nagyon örültem. Remek érzés volt, mert igazán jól indultam a piszkos oldalról, és ezzel nyertem – már mindjárt a rajt pillanatában. Nagyon fontos volt, a döntő tényező.”

Hamilton ehhez képest igyekezett kevésbé fajsúlyos kérdésnek feltűntetni a rajtproblematikát is. „Az ausztráliai a kuplunggal volt kapcsolatos, miközben a mostani nem is volt igazi hiba. A következő futamra rendben leszünk. Nem gondolom, hogy probléma lesz vele. Azon múlik minden, hogyan kezeled az egész folyamatot. Nem egészen az én hibám volt, de végső soron a reakcióidőm okozta a késést, ezzel vesztettem időt ma. A csapatunk dolgozik ezen a színfalak mögött. Nem nagy gond, de dominóhatást válthat ki.”

Hogy milyen komolyat, azt 17 pontos hátránya igazolja. Hamilton 2014 óta nem volt ilyen helyzetben, ám hogy ismét ő kényszerült az üldöző szerepébe, látszólag továbbra sem aggasztja. „Nem aggódjatok emiatt – én sem teszem” – mondta az újságíróknak. „Nyilván folyik itt egy pszichológiai játszma, de ahogy öregszem és tapasztaltabb leszek, egyre kényelmesebb a helyzetem. Nem zavar a dolog. Megvan a tempóm a győzelemhez, de nem nyertem. Ez fájó, de a srácoknak azt mondtam, még hosszú az út, ne aggódjanak. Tudom, hogy jóra fog fordulni minden. Volt két pole-om, hamarosan pedig több is lesz” – tekintett előre magabiztosan.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

koponya

32016.10.27. 19:16

Amiért Rosberg és Ecclestone nem lesznek cimborák…

Sok kérdés, egyféle válasz – "Miért beszélünk annyit mások véleményéről?"

142016.10.27. 17:28

Az újságíróknál Alonso az ász!

A rutinos tudósítók közül egy kivétellel valamennyien a spanyolt tartják a legjobbnak