„Nem fogok könyörögni egy második évért”

írta: M4Sport
2016. augusztus 24. 15:29
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár mindenképpen folyatatni akarja Forma–1-es pályafutását, és a jelenlegi csapatát sem szeretné elhagyni, Kevin Magnussen nem fog könyörögni a Renault vezetőinek azért, hogy hosszabbítsák meg a szezon végén lejáró versenyzői szerződését.

Miután átvette a komoly anyagi gondokkal küzdő Lotus-istállót, a Renault hamar egyértelművé tette, 2016-ban nem szabad csodát várni az F1-es visszatéréstől. A szezon bizonyította, jól döntés volt óvatosan nekivágni a küzdelemnek, hiszen 12 futam alatt mindössze egyszer szereztek pontot, mégpedig Magnussennek köszönhetően, aki hetedik lett az Orosz Nagydíjon.

A gyenge kezdés után komolyabb javulást várnak, igaz, egyelőre egy többéves tervet követnek, tehát 2017-nek sem győzelmi reményekkel fognak nekivágni. Ennek ellenére a gyári támogatás miatt a csapat több pilóta számára is vonzó lehet, és a hírek szerint ők is érdeklődnek néhány versenyző (például Sergio Pérez, vagy Valtteri Bottas) iránt, a jelenlegi páros sorsa tehát kérdéses. „Semmit sem tudok tenni, vagy mondani” – nyilatkozta például a dán az Autosportnak jövője kapcsán.

„Volt néhány jó lehetőségem, hogy megmutassam, mit tudok. A legtöbb időmérőn kihoztam a maximumot az autónkból, és én szereztem a csapat egyedüli pontjait. Ugyanakkor tudom, hogy ez a döntés nem az enyém – ha az lenne, már volna egy hosszú távú szerződésem –, viszont próbálok mindent megtenni, amit csak lehet. Nem fogok könyörögni egy második szezonért. A pályán és azon kívül is a legjobb formámat hozom, és majd meglátjuk, ez mire elég” – magyarázta.

Magnussen nagyon jól tudja, hogy a Renault másokkal is tárgyal, és a helyzet is ismerős számára, hiszen a 2014-es év második felében is nyomás alatt kellett versenyeznie, a McLaren ugyanis hosszú ideig gondolkodott, őt vagy Jenson Buttont tartsa meg. Akkor végül a korábbi világbajnokra esett a csapat választása, ő pedig első szezonja után kiszorult a királykategória mezőnyéből.

Pedig úgy érezte, megkapja a második lehetőséget. Most már ő is óvatosabb. „A Forma–1-ben minden évben a jövődért harcolsz, kivéve, ha hosszú távú szerződésed van. Nincs futam, amin ne lennél nyomás alatt. Akárhányszor autóba ülsz, az egy vizsga számodra. A szezon jelen szakaszában sokat beszélnek a versenyzők jövőjéről. Legutóbb megtanultam, hogy az ember sohasem érezheti magát biztonságban, szóval igyekszem a lehető legjobb munkát végezni, és a legtöbb segítséget nyújtani a csapat számára” – magyarázta.

A Renault csapatvezetője, Frédéric Vasseur nemrég elhintette, szeptemberben valószínűleg bejelentik, kikkel vágnak neki 2017-nek. Magnussen ezzel kapcsolatban elmondta, ő a nyári pihenő alatt nem egyeztetett csapatával a folytatásról. „Olvastam, amit Frédéric mondott. Ha valóban ez a helyzet, az jó, de majd meglátjuk. Elég nyilvánvaló, kik jöhetnek szóba, aztán majd lesz, ami lesz. Bizonyos értelemben rajtam is múlik, hiszen én vezetek és teljesítenem kell, más szempontok alapján viszont a döntés nincs a kezemben. A legjobbamat nyújtom. Csak ezt tehetem” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#2 albutr 2016. augusztus 24. 19:23  
Rocketfinger:
felesleges is lenne. ez a srác egy lufi volt.

pedig eleinte nem úgy tűnt.

Rocketfinger
#1 Rocketfinger 2016. augusztus 24. 17:07  

felesleges is lenne. ez a srác egy lufi volt.

HairHungary