Nem ideális a Force India pilótáinak helyzete

írta: M4Sport
2016. február 22. 15:50
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Force India aktív versenyzői nem örülnek, hogy az átlagosnál rövidebb tesztprogramot kell teljesíteniük, miután a csapat két napot is adott fejlesztőpilótájának, Alfonso Celisnek. Noha nem tartják ideálisnak a helyzetet, mindketten igyekeznek megbarátkozni azzal.

A mexikó pilóta hétfőn és csütörtökön is pályára gurulhat, azaz a tesztidőszak negyedét (idén mindössze nyolc nap áll a csapatok rendelkezésére) már egészen biztosan a volán mögött tölti. Az aktív pilóták csak egy-egy napot kaptak az első barcelonai teszten, nem meglepő tehát, hogy egyikük sem elégedett a helyzettel – viszont kénytelenek elfogadni azt.

„Az biztos, hogy ez így nem ideális” – mondta Nico Hülkenberg a Motorsportnak, amikor a fiatal mexikói szerepvállalásáról kérdezték. „Igaz, ma a beállításokkal foglalkoztunk és különböző ellenőrzéseket végeztünk, szóval most annyira nem fájdalmas, hogy veszítettünk egy kis időt. A csapat most így döntött, nekünk pedig el kell fogadnunk ezt” – tette hozzá.

Hülkenberg a teszt helyszínén azt is elárulta, hogy Celis a 2016-os szezon során több szabadedzésen is részt vesz, azaz nem most kellett először lemondani a gyakorlási lehetőségről. A németnek azonban ezt is el kell fogadnia, a GP3-ban versenyző Celis ugyanis komolyabb anyagi támogatást hoz a csapathoz (feltehetően a tesztlehetőségeket is ennek köszönheti), a Force Indiának pedig minden dollárra szüksége van, hiszen továbbra sem tartozik a „gazdag” alakulatok közé.

A csapattárs, Sergio Pérez is szeretne többet vezetni, a keserű pirulát azonban ő is lenyelte, mondván, a Force India érdekeire is figyelnie kell. „A csapat szempontjából mindez teljesen érthető; segít, hogy pénzügyi támogatáshoz jussunk. Egyébként is fontos, hogy adjunk neki néhány napot, főleg ha figyelembe vesszük azt, hogy pár szabadedzésen is pályára gurulhat. Szóval, nem árt ha szerez egy kis tapasztalatot az autóval” – mondta honfitársáról.

„Autóversenyzőként természetesen annyi időt szeretnél a volán mögött tölteni, amennyit csak lehet, viszont néha erre nincs lehetőséged. Azt hiszem, a csapat megtalálta a legmegfelelőbb kompromisszumot. Szóval, már várom azt a három napot, amit a volán mögött tölthetek, és a lehető legtöbbet szeretném kihozni ezekből” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.FORMA-1 HÍREK

Sebastian Vettel

12016.10.21. 22:31

Rosberg Ricciardo előtt húzta be a második edzést – törmelékhullás Austinban

Folyamatosan "morzsolódtak" az autók a kerékvetőkön

02016.10.21. 21:49

Úgy tűnik, eldőlt a tesztvita

A felek megtalálták a közös nevezőt

02016.10.21. 19:56

Nemet mondott az FIA a bahreini tesztre

A csapatok most Ecclestone-nal tárgyalnak