Nem „jó haverok” a Sauber pilótái

írta: M4Sport
2016. január 04. 19:59
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Sauber svéd pilótája, Marcus Ericsson elismeri, nem tekint barátként csapattársára, Felipe Nasrre, viszont nem is érzi szükségesnek, hogy baráti kapcsolatot ápoljon a brazillal, hiszen így is megfelelően együtt tudnak működni a versenyhétvégék során.

A Sauber versenyzői két év alatt (egészen pontosan a 2012-es és a 2013-as idényben) több nagy csatát is vívtak a GP2-es bajnokságban, kapcsolatuk pedig már akkor sem volt baráti, éppen ezért Ericssonnak voltak kétségei a 2015-ös évad előtt, hiszen nem tudta, hogyan bír majd együttműködni újdonsült márkatársával. Noha a skandináv versenyző továbbra sem tartja „legjobb haverjának” dél-amerikai kollégáját, most már nincsenek aggodalmai, munkakapcsolatuk ugyanis megfelelő.

„Az év eleje olyan volt, mint egy ugrás az ismeretlenbe, hiszen már voltak kisebb közös történeteink a GP2-ből” – nyilatkozta őszintén az Autosportnak, amikor a csapattársról és a közös munkáról kérdezték. „Volt pár igazán kemény csatánk, és annak ellenére, hogy nem mi vagyunk a legjobb barátok, őszintén kijelenthetnem, hogy jól együtt tudtunk működni. Nem vagyunk jó haverok, de nem hiszem, hogy csapattársként azoknak kellene lennünk” – folytatja.

„Nagyon jók vagyunk abban, hogy meg tudjuk beszélni egymással a dolgokat; általában minden edzés előtt át szoktuk futni a teendőket. Ez szerintem rendkívül fontos, főleg egy ilyen kiscsapatnál, ahol nem állnak a rendelkezésünkre azok a források, melyek segítségével minden alkalommal feldobhatunk valami újítást a versenyautóra” – panaszkodik a huszonöt éves sportember, aki 2016-ban is „régi ismerősével” alkot majd egy csapatot.

Ericssonéknak egyébként a királykategóriában is volt már egy „közös ügyük”, az eseménydús Amerikai Nagydíjon ugyanis összeakadtak egymással, a svéd elmondása szerint azonban ezt is hamar megbeszélték. „Austinban volt egy kisebb nézeteltérésünk, viszont a verseny leintése után beszéltünk róla és mindketten tovább tudtunk lépni. Szerintem ez így teljesen rendben volt. Igazából, ezt nevezném az erősségünknek. Örülök, hogy újra együtt dolgozhatunk!” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

f1m12
#2 f1m12 2016. január 04. 22:04  

mit mond a statisztika, valahogy az rémlik, h Nasr a fiatalabb is meg a több pontot szerző is.

khristiank
#1 khristiank 2016. január 04. 21:30  

nem bizony, hanem pilotának kellene lenni. jónak :D