„Nem kapjuk meg a kellő bizalmat a Renault-tól”

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. október 21. 12:07
FOTÓ: ©xpbimages.com

Jolyon Palmer úgy érzi, csapattársához, Kevin Magnussenhez hasonlóan ő sem kapja meg a kellő bizalmat a Renault vezetőitől, noha mindketten tisztességesen helyt álltak az idei szezonban. Ennek ellenére továbbra is a maradás az elsődleges célja, bár vannak más lehetőségei is…

Amikor a Renault bejelentette, 2017-ben Nico Hülkenberg lesz a gyári csapat egyik versenyzője, egyértelművé vált, hogy a jelenlegi pilóták közül egynek biztosan távoznia kell. Palmer a hét elején elismerte, a helyzet egyre jobban frusztrálja (a bizonytalanság pedig a teljesítményére is hatással lehet), hiszen még időben szeretné megtudni, a franciák számítanak-e rá a következő szezonban.

A korábbi GP2-es bajnokot nemcsak a bizonytalanság bosszantja, hanem az is, hogy a Renault több „külsőssel” is felvette a kapcsolatot, ebből ugyanis arra következtet, hogy a csapat nem adja meg a kellő tiszteltet neki és márkatársának, noha ők helyt álltak a nem túl acélos versenygéppel. „Őszintén mondom, egyikünk sem kap elég bizalmat. Kevinnek voltak nagyszerű versenyei, 2014-ben pedig bizonyította, mire képes egy gyors autóval” – nyilatkozta az Amerikai Nagydíj sajtónapján.

„Élete első versenyén második lett, akkor, amikor az autó elég jó volt ahhoz, hogy valaki második legyen vele, az időmérőkön pedig legyőzte Jenson Buttont. Most, két évvel később persze mindketten küszködtünk, hiszen az autó nem volt olyan erős. Idén jó munkát végzett. Egyikük sem kapja meg a bizalmat, amit megérdemelnénk. Ezt jól bizonyítja, hogy valakinek mennie kell. Trükkös volt az autó, de én úgy érzem, a hibákkal együtt is jó teljesítményt nyújtottunk” – magyarázta.

Később kijelentette, ennek ellenére továbbra is az a célja, hogy meggyőzze főnökeit, rászolgált az újabb lehetőségre, viszont nem fog túl sokáig várni, hiszen most még vannak szabad versenyzői ülések. Például a Force Indiánál és a Manornál. „Mindenképpen maradni akarok, de a többi opciót is figyelnem kell, mert itt valaki egészen biztosan csalódott lesz” – jelezte.

„A Forma–1-ben szeretnék maradni, és az elsődleges cél az, hogy a Renault-nál legyek. Ami engem illet, minden hétvégén a lehető legjobb teljesítményt kell nyújtanom, hogy bizonyítsam, megérdemlem a helyet. Viszont körül kell néznem, mert vannak itt más lehetőségek is” – fogalmazott a brit, aki a Motorsport információi szerint Danyiil Kvjat és Esteban Ocon mellett jó eséllyel pályázik a Force India megüresedő versenyzői ülésének betöltésére.

Amikor megkérdezték, bízik-e abban, hogy valahol lesz versenyzői ülése, ha a Renault végül meneszti, a fiatal pilóta a következőképpen válaszolt. „Ezt nehéz megmondani, de tényleg. Nem tudom. Nagyon sok dolog történhet még. A Renault-ra koncentrálunk, de már másra is figyelni kell. A Force India ülése a múlt hétig foglalt volt, most viszont nagyon jó lehetőségnek tűnik. Idén nagyon gyors volt az autójuk. Nekem most itt kell jól teljesítenem, hogy itt legyen helyem” – utalt végül a Renault-ra.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Hülkenberg

42016.12.10. 16:02

Lowe is elhagyja a Mercedest?

Meglepetésre nem a Ferrari lehet az új munkaadója

62016.12.09. 19:57

Legyőzné az egyik óriást a Force India

„Azt, amelyik majd rossz formában lesz”

02016.12.09. 18:52

A Liberty januárban szavaz az F1 átvételéről

Ecclestone sem tudja, sor kerül-e a felvásárlásra