Nem kérnek az elavult Ferrari-motorból jövőre

írta: M4Sport
2016. május 24. 13:27
FOTÓ: ©xpbimages.com

Tavaly a kényszerhelyzet lökte őket a Ferrarival kötött megállapodásba, idén viszont nem hagyják magukat. A Toro Rosso 2017-ben már nem kér az egyéves erőforrásokból!

A mezőnyből egyedüli csapatként versenyez 2015-ös erőforrással idén a Toro Rosso. Az olaszok főként az anyacsapat Red Bull tavalyi Renault-val folytatott vitájának köszönhetik mindezt. Mivel egy ideig úgy nézett ki, hogy a két fél útjai végleg elválnak, Faenza a hosszas bizonytalanságnak végül azzal vetett véget, hogy inkább elfogadta a Ferrari ajánlatát, s vállalta, hogy egyéves erőforrásokkal versenyezze végig az új idényt.

Franz Tost csapatfőnök most azonban jelezte, jövőre már nem elégszenek meg ennyivel. „Most már ugyanazt a motort akarjuk, amit a többiek használnak. Tavaly a késői döntés miatt sarokba voltunk szorítva, ezért elfogadtuk azt, amit felajánlottak nekünk. Idén viszont már más helyzetben vagyunk. A következő évre új motort akarunk” – jelentette ki az Autosportnak.

Ami ezt a más helyzetet illeti, az FIA idén a hasonló esetek elkerülése végett elrendelte, hogy valamennyi motorgyártónak jeleznie kell, kikkel szeretne partneri megállapodást kötni a következő szezonra, és ha valamely csapat motor nélkül marad, kötelezhetik az egyik résztvevőt arra, hogy tárgyalást indítson vele. Az első határidő május 15-én járt le, miközben a még szerződés nélkül álló résztvevőknek június 1-ig kell megállapodást kötniük valakivel.

Úgy tűnik, hogy a 11 csapatból 10 marad jelenlegi beszállítójával, a Toro Rosso sorsa viszont még nem dőlt el. Nem kizárt, hogy kitartanak a Ferrari mellett, ám nemrég a Renault is jelezte, ha szükséges, szívesen szállít nekik újra erőforrásokat. A Hondára váltás lehetőségét eközben Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke, de a Honda emberei is valószínűtlennek tartják.

Tost a tervekről egyelőre nem beszélt, a Ferrari motorjáról viszont igen. „Elégedettek vagyunk a motor teljesítményével. Ilyen tekintetben a Ferrari jó hátteret biztosít nekünk” – állapította meg.

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Thibczy
#3 Thibczy 2016. május 25. 07:00  
Irwine_:
Vicces ez a kijelentés annak fényében, h jövő elvileg nem is lesz lehetőség korábbi motorok használatára. :)

Lesz rá lehetőségük, csak éppen a gyártók nem játszhatják el ugyanazt amit tavaly, hogy vagy tavalyi motor vagy semmi.

albutr
#2 albutr 2016. május 24. 22:12  

majd jön a Honda:D

Irwine_
#1 Irwine_ 2016. május 24. 16:58  

Vicces ez a kijelentés annak fényében, h jövő elvileg nem is lesz lehetőség korábbi motorok használatára. :)

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

12016.10.25. 15:34

Gasly nem érti

Úgy tűnt, ő lesz a Toro Rosso pilótája

62016.10.25. 14:05

Besegített az F1-nek Taylor Swift

Ugrásszerű növekedés az austini futam látogatottságában

82016.10.25. 13:43

Bezzeg Alonso...

Az olasz sajtó szerint a Ferrarinál még vannak, akik hiányolják