Nem kezdték ki a kritikák Verstappent

írta: M4Sport
2016. szeptember 08. 14:49
FOTÓ: ©xpbimages.com

Semmiféle nyomot nem hagytak Max Verstappenben a Spa óta kapott kritikák – véli főnöke, Christian Horner.

A fiatal hollandot főként Kimi Räikkönen blokkolásáért és korábbi leszorításáért bírálták jelenlegi és korábbi versenyzők, szakértők, ráadásul Monzában még külön elbeszélgetésen is részt kellett vennie a versenyigazgató Charlie Whitinggal, aki közölte, legközelebb fekete-fehér zászlófal fogják őt figyelmeztetni. Max Verstappen mindezek ellenére higgadtnak igyekezett mutatkozni, amikor a témával kapcsolatos kérdéseket tettek föl neki, egyes éles kritikákra hasonlóan csípős válasszal reagált, s közben jelezte, mit sem kíván változtatni eddigi hozzáállásán.

Christian Horner szerint ez nem csak amolyan megjátszott tinédzseres dacosság részéről – valóban nem tudták őt kizökkenteni az elmúlt hetek eseményei. „Ennek semmiféle hatását nem érzékeltem nála. Nyilván megértette őket. Ő egy fiatal fiú, aki még sok mindent megtapasztal majd, aki tanulni és fejlődni fog. De mint minden tizennyolc évesnél, az ilyesmi lepereg róla. Csak a versenyzésre összpontosít. Ő az, aki, és ezt el is fogadja. Nem változtat, csak mert valaki azt mondja neki, hogy kellene. Az ő erőssége éppen az, ami a kiemelkedő versenyzőké: mentálisan rendkívül erős” – nyilatkozta Horner.

Szerinte ennek legszemléletesebb bizonyítékát éppen a monzai versenyen láthattuk, amelyen Verstappen a lefulladásgátló bekapcsolása miatt számos pozíciót veszített a rajtnál, s így előzésekkel kellett visszakapaszkodnia. A Sergio Pérez ellen bemutatott kifékezésnél ezúttal sem ismert kegyelmet. „Nagyon jó versenyt futott. Bemutatott pár igen jó előzést, főleg a Sergio Pérez elleni volt látványos. Nem gondolnám, hogy megváltozott volna a hozzáállása, pont úgy vezetett, ahogyan mindig is tette” – állapította meg.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa