"Nem könnyű a garázs egyik oldalából átjönni a világbajnok autójához"

írta: M4Sport
2016. május 31. 10:41
FOTÓ: ©xpbimages.com

Szerelőcsere, összeesküvés-elméletek, támadások és hibák után végre győzelem. Lewis Hamilton úgy érzi, nagy terhet vett le szerelőcsapata válláról a monacói siker.

A Mercedes az Orosz Nagydíj után még egy nyílt levelet is kénytelen volt írni szurkolóknak, melyben arról igyekezett meggyőzni őket, semmi alapja nincs a közösségi médiában terjedő összeesküvés-elméleteknek. Azok után, hogy Lewis Hamilton a szocsi időmérő hajrájában ismét műszaki hiba miatt maradt állva, s került ezzel a mezőny sűrűjébe, sokan a szemükre vetették, Nico Rosbergnek próbálnak kedvezni, s ezért még két versenyzőjük pár szerelőjét is kicserélték. Maga Hamilton sem győzte hangsúlyozni, hogy teljes mértékben bízik szerelőcsapatában, s szó sincs arról, hogy gyengébb hátteret kapna csapattársánál.

Mindezek után a Mercedes számára nem is volt kérdéses, kit küldjön a brit idei első győzelme után a dobogóra a konstruktőri díj átvételére: az a Nathan Divey állt a címvédő mellett, aki a múlt évben még Nico Rosberg első számú szerelőjeként dolgozott, s aki a sokat bírált csere során csatlakozott Hamilton csapatához. Az üzenet egyértelmű volt.

Hamilton a futam után kiemelte, már csak társai miatt is örül pályafutása 44. győzelmének – a nehéz időszak után már nagy szükségük volt valami pozitív visszajelzésre is. „Az első öt verseny megmutatta, hogy minden megtörténhet – negatív értelemben. Még most is voltak hibáink, de csapatként össze kell tartanunk, mert most már nagyobb nyomás nehezedik ránk az ellenfelek részéről, mint bármikor. Ez a legnagyszerűbb csapat, de bizonyos területeken még van mit csiszolnunk” – nyilatkozta Hamilton.

„Ez a győzelem igazi lökést ad majd a szerelőimnek, akik egész évben idegesek voltak. Nem könnyű a garázs egyik oldalából átjönni a világbajnok autójához. Amikor egy bajnok ül az autódban, tudod, hogy teljesítened kell, és mivel sok hibánk volt, ők talán úgy érezték, hogy nem hozzák, amit kellene. De hozták, és Monaco megkönnyebbülést is hozott számukra. Hálás vagyok, hogy kitartanak mellettem.”

Hamilton jelezte, mostani sikerét csak a kezdetnek tekinti. „A következő verseny kedvez nekem. Remélem, Montrealban ugyanolyan jó formában leszek, mint a legelső győzelmemkor” – utalt arra, hogy az általa szeretett kanadai pályán aratta F1-es pályafutása első győzelmét 2007-ben.

Oszd meg!

13 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

continental
#13 continental 2016. május 31. 12:22  

Nekem átjön mire gondol.
Egyébként is feleslegesnek tartom ezt a csereberét,bevált dolgon kár változtatni.

Rikii
#12 Rikii 2016. május 31. 12:16  

Hogy miert nem szeretik Hamiltont... nem is ertem :D

trialboj
#11 trialboj 2016. május 31. 11:48  

Ezt szerintem Alonsotol tanulta, és mondjuk én tőle sem szerettem, de amíg nem jut el arra a szintre, hogy "Newey-val állok harcban(szúrt oda Alonso Vettelnek, mikor még azt hittük hogy ami a németnek volt az űr autó :( Hányan srnánk vissza ha most csak annyi előnye lenne a Merdzsónak )" addig el lehet fogadni.

hammertime
#10 hammertime 2016. május 31. 11:41  
Árnyék:
miért lenne ő a legjobb a világon... ezt a részét nem érteem...

Átfogalmazom a kedvedért:
"Nyugodtan megteheted, ha jelenleg te vagy a világbajnok abban amit csinálsz.:)"

Árnyék
#9 Árnyék 2016. május 31. 11:37  

miért lenne ő a legjobb a világon... ezt a részét nem érteem...

astronaut
#8 astronaut 2016. május 31. 11:22  
hammertime:
Nyugodtan megteheted, ha jelenleg te vagy a legjobb a világon abban amit csinálsz.:)

szerénység jellemzi az igazán nagyokat

hammertime
#7 hammertime 2016. május 31. 11:18  
Paberto:
Ha ugyesen kiragadtok 1-2 mondatot, akkor itt is bele lehet kotni Hamiltonba. Ne fogjatok vissza magatokat.

Hát másba most nem nagyon lehet.:) Illetve hát volt ambiciózus próbálkozás hogy nem hagyott helyet Ricsinek, stb...

hammertime
#6 hammertime 2016. május 31. 11:16  
Ami:
"Nem könnyű a garázs egyik oldalából átjönni a világbajnok autójához. Amikor egy bajnok ül az autódban, tudod, hogy teljesítened kell," Gondolom erre gondolsz. Erősen nagy arcról tesz tanúbizonyságot és meglehetősen bicska nyitogató. Igen, tényt közöl. Ő VB, Nico nem az. Majd legközelebb mikor a munkahelyemen új ember érkezik a csapatomban megpróbálom én is. Elmondom neki, hogy tudom milyen nehéz lesz majd neki az ÉN csapatomban dolgozni. Majd meglepődök, hogy miért gondolják az emberek, hogy egoista és beképzelt vagyok :D

Nyugodtan megteheted, ha jelenleg te vagy a legjobb a világon abban amit csinálsz.:)

G0007
#5 G0007 2016. május 31. 11:15  
Paberto:
Ha ugyesen kiragadtok 1-2 mondatot, akkor itt is bele lehet kotni Hamiltonba. Ne fogjatok vissza magatokat.

ilyen stílus , viselkedés, megjelenés mellett mindig bele lehet kötni sajnos , de már 100x el lett mondva szóval minek ...

totopad
#4 totopad 2016. május 31. 11:02  

Rossi ilyen a MotoGP-ben, ő is ragaszkodik a saját szerelőihez. Elhiszem, hogy ez problémát tud jelenteni egy pilótánál és nem is tartom ezt korrektnek a merci részéről. Az nem a pilóta hibája, ha a szerelői jobban dolgoznak, mint a másik versenyzőé.

Ami
#3 Ami 2016. május 31. 11:02  

"Nem könnyű a garázs egyik oldalából átjönni a világbajnok autójához. Amikor egy bajnok ül az autódban, tudod, hogy teljesítened kell,"
Gondolom erre gondolsz. Erősen nagy arcról tesz tanúbizonyságot és meglehetősen bicska nyitogató. Igen, tényt közöl. Ő VB, Nico nem az.
Majd legközelebb mikor a munkahelyemen új ember érkezik a csapatomban megpróbálom én is. Elmondom neki, hogy tudom milyen nehéz lesz majd neki az ÉN csapatomban dolgozni. Majd meglepődök, hogy miért gondolják az emberek, hogy egoista és beképzelt vagyok :D

s60pcc
#2 s60pcc 2016. május 31. 10:59  
Paberto:
Ha ugyesen kiragadtok 1-2 mondatot, akkor itt is bele lehet kotni Hamiltonba. Ne fogjatok vissza magatokat.

A r*hadt nagyképű...még dícsérni se tud rendesen...hogy csattanjon össze a bokája! :D

Paberto
#1 Paberto 2016. május 31. 10:56  

Ha ugyesen kiragadtok 1-2 mondatot, akkor itt is bele lehet kotni Hamiltonba. Ne fogjatok vissza magatokat.