Nem lesz kész az első tesztre a Sauber új autója

írta: M4Sport
2016. január 18. 16:03
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nem készül el a Sauber új autója az idény első téli tesztjére – tudta meg az Autosport. A svájci kiscsapat a naptár módosítása miatt változtatott eredeti tervein.

Csak egy módosított – de már idei fényezéssel ellátott – 2015-ös versenyautóval vág neki a február 22-én Barcelonában rajtoló idei első kollektív tesztnek a Sauber-istálló. Az Autosport információi szerint a hinwiliek valójában nem megcsúsztak a fejlesztésekkel, csupán stratégiai okok miatt késlekednek az idei versenygép pályára vitelével. Ez pedig a versenynaptár idő közben történt módosulásának köszönhető.

A múlt évben sokáig úgy tűnt, a megszokottnál jóval később, csak április 3-án rajtol majd el az idei bajnokság, ami egyúttal azt is jelentette, hogy a téli felkészülési idény kezdetét is későbbre tervezték. Csakhogy miután az FIA szeptemberben két héttel előrébb, március 20-ára tette át az idénynyitó Ausztrál Nagydíj időpontját, a tesztprogram is módosult, ezzel pedig a csapatoknak is feszített tempóra kellett váltaniuk autójuk tervezése terén, hogy el tudjanak készülni az első pályatesztig.

A Sauber ennek hatására döntött úgy, hogy a kapkodás helyett inkább kitart eredeti fejlesztési ütemterve mellett, s csak a második teszten próbálja ki a C35 kódjelű autóját. A gyárban az említett brit szaklap szerint egyébként jól halad a munka – az új autó Felipe Nasr korábbi beszámolója szerint több szempontból is eltér majd az elődjétől.

A svájciak egyébként már évek óta komoly harcot vívnak a téli hónapokban, hogy megfelelően be tudják osztani szűkös pénzkereteiket, 2015-ben pedig még előleget is kértek Bernie Ecclestone-tól a csak február végétől osztott FOM-pénzekből, hogy a tesztelés és az autó gyártása után legyen még miből elutazniuk az év első futamaira. Vélhetően ezúttal is így járnak majd el.

A Sauber tehát március 1-jén, közvetlenül a második teszt kezdete előtt fogja bemutatni új autóját – a február 22-e és 25-e között esedékes barcelonai tesztet pedig addig is igyekszenek a lehető legjobban kihasználni. A hírek szerint az első két nap Marcus Ericssoné, a második kettő pedig Felipe Nasré lesz majd.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso, Ron Dennis

02016.10.28. 11:18

Abu-Dzabiig nem nyugszik meg Hamilton – csapata szerint alaptalanul aggódik

„Ha valamikor életem legjobbját kell nyújtanom, akkor ezen a három versenyen”

02016.10.27. 22:37

Megbénítják a versenyzőket a túl sok szabállyal?

"Ha kreálnak egy új szabályt, azzal nem teszik szabadabbá a versenyzőket"