Nem lesz ott minden versenyen a Ferrari technikai igazgatója

írta: M4Sport
2016. február 23. 17:49
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nem lesz jelen minden versenyen idén a Ferrari technikai igazgatója. James Allisont a csapat új, a Mercedestől igazolt mérnöke tehermentesíti.

James Allison 2013 őszén tért vissza Maranellóba egy több éves lotusos kitérőt követően, ahol Pat Fry, korábbi technikai igazgató távozásával az egész mérnöki részleg irányítását vette át. Az ezen oldalhoz kevéssé értő Maurizio Arrivabene mellett amolyan kisfőnökként is szokás nevezni – a vörösök elmúlt évben látott megújulása pedig nem kis mértékben az ő keze munkáját dicséri.

Miközben 2015-ben Allison valamennyi nagydíjhétvégén ott ült a boxfalon, idén némiképp változik a szerepköre: elmondása szerint mostantól nem fog minden futamra ellátogatni. „Az előző év rendkívül kemény volt számomra. Próbáltam két munkát végezni egyszerre. De idén Jock Clear lesz a vezető technikus a futamok helyszínén” – erősítette meg Allison.

Az általa megnevezett Clear egyéves kényszerpihenője után idén év elején állt hivatalosan munkába a Scuderiánál, ahol a mérnököket koordináló főmérnökként dolgozik majd – hasonló szerepkörben, mint Pat Fry utolsó ferraris szezonjában. „Így most újra jobban összpontosíthatok majd a technikai igazgatók hagyományosabb szerepére, akiknek a munkája főként az F1-es gyárra koncentrálódik, nem a versenypályára” – tette még hozzá Allison, aki a múlt évben még stratégiai kérdésekért is felelt. „Egyes versenyeken természetesen ott leszek, de a fő figyelmem a gyári munkára összpontosul majd. És ezzel sokkal elégedettebb is vagyok. Az elmúlt évben elég gyenge alapokat kellett megváltoztatnunk. Emiatt merészebb lépésekre kényszerültünk, bátrabbnak kellett lennünk, agresszívebb irányt választanunk az új konstrukcióval is” – jegyezte meg a 48 esztendős brit szakember.

Allisonra egyébként rá is fér a lassítás: 2016-ban az F1 történetében először 21 futamot rendeznek, ami már önmagában is megterhelő a száguldó cirkuszban dolgozók számára – Jock Clear ilyen szempontból a lehető legjobbkor öltözött vörösbe.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kimi Räikkönen

02016.10.23. 22:56

Hülkenberg bosszús Vettel miatt

"Nem tudom, akarta-e egyáltalán használni azt a helyet"

4072016.10.23. 22:44

Életbevágó rajt-cél győzelem: Hamilton ismét meghódította Texast!

Verstappen és Räikkönen is kiesett