Nem lesz semmi az új időmérőből?

írta: M4Sport
2016. február 29. 15:06
FOTÓ: ©xpbimages.com

A napokban egyre több kérdés merült fel az új, folyamatos kieséses időmérővel kapcsolatban. Bernie Ecclestone már a múlt héten utalt rá, csúszhat az új rendszer debütálása, majd elhintette, még le is szavazhatják azt…

A Forma–1 legbefolyásosabb alakjai múlt kedden Genfben tárgyaltak a sport jövőjéről; találkozójuk előtt a legtöbbször a 2017-es technikai szabályok véglegesítéséről, a hétvégék menetrendjének módosításáról vagy a pilóták fejének védelméről olvashattunk legtöbbet, a tárgyalás után azonban egy korábban nem tárgyalt téma, a folyamatos kieséses időmérő került a figyelem középpontjába.

A csapatok állítólag megegyeztek arról, hogy idén már az új szisztéma szerint zajlik a kvalifikáció, szerdán pedig a Nemzetközi Automobil Szövetség is megerősítette, a javaslatot már csak a Motorsport Világtanácsnak kell elfogadnia. A hétvégén viszont kiderült, vannak még akadályok az új időmérő előtt: a szezonnyitóig nem készül el az ahhoz szükséges szoftver, ezért a bevezetés heteket csúszhat. Ecclestone elmondása szerint a Spanyol Nagydíjig kell várni a szisztémára.

A Forma–1 Menedzsmentet irányító brit üzletember nemrég a Forbesnak is nyilatkozott a sokat említett módosításról, ami elmondása szerint le is kerülhet a napirendi pontok közül a Motorsport Világtanács gyűlésén (azaz előfordulhat, hogy végül egy futamon sem vetik be). „Majd meglátjuk, átmennek-e azok a változtatások, amiket nemrég bejelentettek” – fogalmazott.

A tervek szerint az időmérő első szakasza 16 percig tartana; ebben a huszonkettőből hét versenyző búcsúzna – 7 perc után másfél percenként esnének ki a leglassabbak. A második szakasz 15 perces lenne, és a maradék tizenöt pilótából újabb hét esne ki, 6 perc után másfél percenként egy. Az utolsó etapban 14 perc alatt a maradék nyolc versenyző vívna úgy, hogy 5 perc után másfél percenként eggyel kevesebben maradnak a pályán.

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

GreenHonda
#3 GreenHonda 2016. március 01. 01:15  
dani969:
De legalább van cikk, gyépélájv tempóját tartani kell, nincs mese :D

BRÉKING:D

dani969
#2 dani969 2016. február 29. 20:27  
Irwine_:
Így kell egy mondatból cikket írni... kész... :D

De legalább van cikk, gyépélájv tempóját tartani kell, nincs mese :D

Irwine_
#1 Irwine_ 2016. február 29. 18:14  

Így kell egy mondatból cikket írni... kész... :D

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sebastian Vettel

72016.10.24. 12:32

Fény derült Räikkönen elszúrt kerékcseréjének okára

"A zöld jelzést megkaptam, és ilyenkor persze, hogy elindulok"

52016.10.24. 11:36

Jött, de ki hívta? – Verstappen hatalmas bakival is a „verseny embere” lett

„Tíz másodperccel előtte közölte: »Jövök a boxba!« De akkor már a boxutcában volt!