Nem ment el, csak félreállt

írta: M4Sport
2016. augusztus 11. 08:54
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár ülését elvesztette, Rio Haryanto mégis marad a Manornál. Elfogadta csapata ajánlatát a rajtrácsról kiszorult indonéz.

A Manor szerdán jelentette be, hogy miután Rio Haryanto menedzsmentje nem tudta teljesíteni a megállapodásukban foglalt feltételeket (azaz nem teremtette elő a szükséges pénzt), a Belga Nagydíjtól a francia Esteban Oconnak ad lehetőséget Pascal Wehrlein mellett. Az istálló már akkor jelezte, kapcsolatukat nem szívesen szakítanák meg véglegesen az F1 első indonéz versenyzőjével – csütörtökön pedig eldőlt, Haryanto élt a lehetőséggel, és elfogadta a tartalékversenyzői szerepkört.

„Örömmel jelentjük be, hogy Rio Haryanto a szezon hátralévő részében is a csapattal marad, miután elfogadta a tartalékversenyző szerepét. Rio rendelkezésre áll majd, amennyiben bármelyik versenyzők képtelen részt venni egy eseményen. Emellett jelen lesz a mérnöki megbeszéléseken, PR-eseményeken, miközben a csapat továbbra is támogatni fogja a versenyzői pályafutását” – állt a közleményben.

Haryanto eközben a szerdai bejelentés után a közösségi médián keresztül nyilatkozott. „A pénzhiány miatt már nem vagyok állandó versenyző 2016-ban. Köszönöm mindenkinek a kedves üzeneteket! Várom a következő kihívást” – írta.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához