Nem mindennapi meglepetést kapott Massa a búcsúbuliján

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. november 27. 11:27
FOTÓ: ©xpbimages.com

Érzelmesre sikeredett Felipe Massa búcsúbulija szombaton Abu-Dzabiban. Több ajándékot is kapott – köztük egy egyedülálló meglepetéssel…

Legutolsó állomásához érkezett Felipe Massa 2002 óta íródó Forma–1-es pályafutása. Már csak egyetlen verseny, és a közkedvelt brazil végleg elköszön a királykategóriától. Pontosabban az elköszönésre már szombat este sor került, amikor is az abu-dzabi paddockban bulit szerveztek a tiszteletére.

A család, valamint volt csapatfőnökök, kollégák, barátok és újságírók sokasága sereglett össze, Claire Williams csapatvezető-helyettes beszédet is mondott, majd végül meglepte versenyzőjét, s közölte, nekiajándékozzák a Brazil Nagydíjon használt (és nyilvánvalóan megjavított) Williams FW38-ast, melyen a Martini-logó helyett Massa neve volt fölfestve!

Massát emellett a pályafutásáról készült képregénnyel is meglepték:

„Rendkívül büszke vagyok a pályafutásomra, mindenre, amin keresztülmentem, a nehéz és a nagy pillanatokra. Szerintem ez egy jó idő a búcsúzásra, és elégedett vagyok a döntésemmel” – mondta Massa. „Nehéz volt a visszavonulás mellett dönteni, mert még mindig fiatal vagyok, fittnek érzem magam. De úgy érzem, már régóta dolgozom keményen, és ez volt a megfelelő időpont.”

Massa kiemelte, a szombaton megszerzett 10. rajthelyével azt is bizonyította, nem kényszerből fordít hátat a száguldó cirkusznak, mert megkopott már a gyorsasága – elvégre le tudta győzni Valtteri Bottast. „Jó érzés, hogy még mindig gyors tudok lenni. Ez volt az utolsó időmérőm, és jól teljesítettem. Boldog vagyok emiatt. Nem a tempóm miatt hagyom abba, hanem más okok miatt. Most már csakis az utolsó versenyemre koncentrálok, amelyen remélhetőleg még jobban megy majd. Nem vagyok szomorú. Boldog vagyok a döntésem miatt. Jó érzés így lezárni az utolsó időmérőmet. A jó teljesítmény mindig megelégedést jelent, és most boldog vagyok. Igyekszem a versenyen is mindent kihozni az autóból.”

Massa hozzátette, azok után, amit Brazíliában kapott, még az sem zavarja, hogy az a bizonyos 2008-as bajnoki cím végül nem az övé lett. „Mindenhol érzem az emberek tiszteletét, amit azért kapok, amit a múltban tettem. Én is ugyanennyire tisztelem őket. Ez számomra többet ér, mint bármelyik trófea.”

Ami a jövőt illeti, Massa mindenekelőtt ki akarja pihenni magát. „Csak pihennem kell, és visszagondolni otthon a szép időkre. Nincs szimulátorozás, se csapatmegbeszélések” – mondta. De azért hozzátette: „Azért nem tudok egyhelyben ücsörögni otthon. Láttam versenyzőket, akik már azonnal készen álltak, hogy újra autóba üljenek, annak ellenére, hogy mondjuk negyvenhat évesek voltak. És láttam más versenyzőket, mint Michael (Schumacher), aki nem akart más sorozatokban versenyezni. Ha valamit szeret az ember, azt csinálnia kell. Én készen állok arra, hogy más kategóriákban versenyezzek.”

Oszd meg!

8 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

f1m12
#8 f1m12 2016. november 27. 13:58  
Toti:
Van a jelenlegi mezőnyből Buttonon és Massán kívül valakinek F1-es autója?

Vettelnek a 2010-es vb autót adták ajándékba. talán még nem vihette el, Horner szerint azért, nehogy Maranellóban kössön ki, de az övé :D

Toti
#7 Toti 2016. november 27. 13:40  

Van a jelenlegi mezőnyből Buttonon és Massán kívül valakinek F1-es autója?

Jadeite
#6 Jadeite 2016. november 27. 13:07  
TFS500:
Barrichello csak egy telefon hívást kapott búcsúzóul F. Williams-től,más semmit. Korrekt egy csapat....

Azért autókat nem szórnak akárkiknek, valószínűleg őt kevésbé kedvelték.

TFS500
#5 TFS500 2016. november 27. 12:56  

Barrichello csak egy telefon hívást kapott búcsúzóul F. Williams-től,más semmit. Korrekt egy csapat....

trialboj
#4 trialboj 2016. november 27. 12:29  

Szép volt Massa!

Toti
#3 Toti 2016. november 27. 12:04  
_JuSuF_:
Button motorral együtt kapta meg a Brawn-t. :)

Massának is van már otthon egy F2008-as :)

MS_argo001
#2 MS_argo001 2016. november 27. 11:54  

Hiányozni fog. :(

_JuSuF_
#1 _JuSuF_ 2016. november 27. 11:52  

Button motorral együtt kapta meg a Brawn-t. :)

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Danyiil Kvjat, glória

02016.12.08. 15:32

Komolyak a Mercedes elvárásai új pilótájukkal szemben

Humoros „álláshirdetésükre” érkezett egy hasonlóan vicces válasz

02016.12.08. 14:07

A visszaútra nem váltott jegyet Rosberg

Nem tud elképzelni nagyobb tettet a bajnoki címnél és Hamilton legyőzésénél