Nem Sainz döntése volt

írta: M4Sport
2016. július 01. 14:53
FOTÓ: ©xpbimages.com

Carlos Sainz örül, hogy szóba hozták a Ferrarival, ugyanakkor biztosra veszi, szép jövő vár rá a Red Bull kötelékében. Az előző hetekben megjelenő pletykák kapcsán ezúttal azt is elárulta, nem ő döntött arról, hogy a Toro Rossónál marad, hanem Helmut Marko.

Mielőtt a Toro Rosso bejelentette, hogy Sainz 2017-ben is náluk marad, a fiatal spanyol jövőjéről számtalan pletyka látott napvilágot. Szóba hozták többek között a Renault gyári csapatával, ahol jelenleg a „jövő bajnokát” keresik és a Ferrarival is (itt Kimi Räikkönen helyét vehette volna át). Bár végül a Red Bull kötelékében maradt, Sainz nem bánja, hogy másokkal is szóba hozták.

Főleg az nem zavarta, hogy a Ferrari kapcsán is felmerült a neve, azt pedig egyenesen örömmel fogadta, hogy egyesek szerint a vörösöknek őt kellene Räikkönen helyére ültetniük (nemrég Alain Prost is erről beszélt). „A Ferrari egy élcsapat, szóval, jó volt ez a kis felhajtás, és az sem utolsó, hogy egyesek azt akarják, menj oda. Nekem tetszett a dolog. De a jövőm a Toro Rosso és remélhetőleg egy idő után a Red Bull. Bízom benne, hogy nem 2019-ben, de ha addig kell várni, várok” – mondta.

„Amíg szerződésben vagyok a Red Bull-lal, addig ezt kell tennem. Teljesen egyértelmű, hogy idővel az egyik élcsapatnál akarok versenyezni, és ha az a legrövidebb út, hogy most várakoznom kell, akkor ezt teszem” – magyarázta, majd a 2017-es évvel kapcsolatban megjegyezte, a Toro Rosso még meglepetéseket is okozhat a szabályváltozások után.

Elsősorban azért bízik ebben, mert a csapat ismét szorosabban együttműködik majd a Red Bull mérnökeivel, valamint a Renault-motorok miatt, melyek már 2016-ban is komoly fejlődésen mentek keresztül. „Nem egy buta dolog ez az új szerződés. Ha a Renault jövőre olyan szintű erőforrásokat gyárt, mint a Mercedes, a Toro Rosso okozhat meglepetéseket azzal a leszorítóerővel, amivel a csapat bír, valamint egy, a Red Bulléhoz hasonló karosszériával” – fejtegette.

„A Toro Rosso nem egy élcsapat, én pedig szeretnék egy élcsapatnál lenni, jövőre azonban talán lehetnek olyan eredményeink, mint a Force Indiának, vagyis szerezhetünk néhány dobogós helyezést. Nem olyan rossz ez! Az emberek mindig azt mondják, miért nem használod ki a ferraris, vagy a renault-s lehetőséget, vagy bármit. Nem várhatok, hiszen ez nem az én döntésem. Nem én menedzselem magam, és nem is az édesapám. Helmut Marko menedzsel, és ha ő azt akarja, hogy maradjak, akkor maradok” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ