Nem „sumákoltak”

írta: M4Sport
2016. március 19. 04:34
FOTÓ: ©xpbimages.com

Határozottan cáfolta a Pirelli azt a hírt, miszerint titokban, a csapatok és az FIA tudta nélkül már a 2015-ös Brazil Nagydíjon bevetette új gumijait.

Pénteken az Auto Moto und Sport számolt be arról, hogy egy Pirelli-mérnök tévedésből elküldött e-mail-je nyomán kiderült, az olasz gyártó már tavaly Interlagosban használta azokat a kétrétegű abroncsokat, melyeket az idei évtől bocsát a csapatok rendelkezésére. A német szaklap kiemelte, sem a milánóiak sem a csapatokat, sem pedig az FIA-t nem értesítették erről – utóbbit pedig megállapodásuk értelmében kötelező lenne.

Paul Hembery, a Pirelli sportigazgatója is hallott a szárnyra kapott pletykáról, és határozottan, igencsak hevesen utasította el a „vádakat”. „Fogalmam sincs, hogy honnan jön ez. A történet nélkülöz mindenféle valóságalapot” – nyilatkozta a Motorsport-Total kérdésére.

Tény, az Auto Motor und Sport nemigen szokott csak úgy a levegőbe beszélni, kitalált állításokat megfogalmazni, és az is igaz, hogy mind a csapatok között, mind az FIA köreiben vannak kétkedők a Pirelli munkája kapcsán. Jean Todt, az FIA elnöke például köztudottan boldogabb lenne, ha a Michelin lenne az F1 hivatalos gumibeszállítójává. Az említett cikk szerint az FIA egyébként politikai nyomásgyakorlásra használja fel az ügyet: szeretnék elérni, hogy a csapatoknak és versenyzőknek jobban tetsző, biztonságos gumikat gyártsanak 2017-re.

Hembery azonban határozottan állítja, semmi titkosat és szabálytalant nem csináltak. „Én legalábbis semmit nem tudok erről. És a Pirellinél senki más sem. Brazíliában semmin sem változtattunk, ez tény. Ugyanolyan gumikat használtunk ott, mint a szezon egészében” – erősítette meg.

FIA
Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Pirelli, 2017, Kimi Räikkönen

52016.10.25. 08:52

Ezért úszta meg a büntetést Alonso – és Massa

Valójában a brazil örülhet, hogy versenybalesetnek minősítették ütközésüket?