Nem száll el a sennázástól Verstappen

írta: M4Sport
2016. november 17. 12:23
FOTÓ: ©xpbimages.com

Hiába hasonlítják Ayrton Sennához, és méltatják folyamatosan, Max Verstappen igyekszik nem „elszállni” a sikertől.

Interlagosi esős menetelése után Max Verstappen lábai előtt hever a Forma–1. Élményszámba menő előzéseinek köszönhetően alighanem valódi klasszikussá válik majd a múlt hétvégi Brazil Nagydíj, a holland pedig megállás nélkül kapja a dicséreteket vasárnap óta.

Még az őt korábban buta manőverei miatt bíráló Niki Lauda is megemelte a piros sapkáját, amikor a leintés után a boxutcában találkozott a holland édesapjával, Jos Verstappennel. „Nem gyakran tesz ilyet, szóval jó volt látni, hogy az édesapám előtt megtette” – nyilatkozta erről a fiatal holland egy amsterdami rendezvényen.

Persze nem csak Laudától kapott elismerő dicséreteket vasárnap. Gyakorlatilag az egész paddock kalapot emelt előtte, a Mercedes, a Renault közösségi oldalán is külön gratulált neki teljesítményéhez, többen pedig például Ayrton Senna 1993-as Donington Park-i meneteléséhez hasonlították a vasárnap látottakat.

Verstappennek ezen méltatások is jól esnek, ám ő igyekszik nem elrugaszkodni a talajtól. „Nagyon szépeket írtak rólam, de a legfontosabb most az, hogy higgadt maradjak. Mindig van miben fejlődni, soha nem lehetsz elég jó” – figyelmeztette önmagát.

Ami egyedi esős íveit és előzéseit illeti pedig megerősítette: valóban gokartos tapasztalatai segítették őt. „Már a biztonsági autó idején is próbálgattam a különböző íveket. Olyan volt kicsit, mint a gokartban – csak itt nagyobb autóval. A határon voltam, csúsztam és csúsztattam.”

Édesapja szerint a higgadtság alapozza meg a gondolkodva versenyző fia remekléseit. Bár arról ő maga is mesélt, hogyan tanította Maxot az előzés tudományára gyerekkorában, kiemelte, ezt a fajta hozzáállást nem belenevelte. „Max mindig is ilyen volt. Ez az alapvető nyugodtsága a karakteréből ered, az ilyesmit nem lehet tanítani. Tudom, hogy nem vagyok egy egyszerű eset, és nagyon sokat is követeltem Maxtól, de ő kibírta. Mentálisan mindig is nagyon erős volt. És a sok győzelemmel fokozatosan építette fel az önbizalmát. Ha pedig egyszer elhiszed, hogy képes vagy rá, onnantól már mindig hinni fogod” – mutatott rá a korábban szintén az F1-ben versenyző holland.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

SANI{Ó
#1 SANI{Ó 2016. november 17. 17:51  

:) zseni. (<--- pont)

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

352016.12.03. 14:08

Rosberg: Ha nem lettem volna bajnok, folytatom!

Egyelőre kizártnak tartja, hogy egy nap visszatér

102016.12.03. 12:36

Hamilton: Néha kényelmetlenül éreztem magam

„Mélyebbre kellett ásnom, mint az előző években”