Nem számít, hol végez a Renault

írta: M4Sport
2016. február 11. 08:54
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Renault új csapatvezetője, Fréderic Vasseur még nem foglalkozik a világbajnoki pozíciókkal; elmondása szerint az alakulatnak most nem a pontokra kell összpontosítania, hanem az építkezésre és a folyamatos fejlődésre.

A franciák harmadszor is nekivágnak! Hosszas huzavona után tavaly decemberben jelentették be, felvásárolják a Lotust és 2016-tól ismét saját csapattal képviseltetik magukat a királykategóriában; az istálló felépítését február elején ismertették, a bemutató alkalmával pedig nem győzték hangsúlyozni, hosszú távú projektet kezdenek, 2016-ra pedig átmenetként tekintenek. Olyannyira, hogy az új csapatvezető egyelőre azzal sem foglalkozik, hol végeznek majd a bajnokságban.

„Nem fontos, hol leszünk a rangsorban” – idézte szavait az ESPN. „Ismerjük a helyzetet! A csapatot csak december 19-én vettük át, szóval nem az a célom, hogy megmondjam, kilencedik, hetedik vagy ötödik helyet kell szereznünk. A legfontosabb cél az, hogy létrehozzunk egy erős csapatot és lefektessünk az alapot a következő szezonokhoz” – magyarázta a francia szakember, aki korábban az ART-istálló ügyeit intézte a különböző nevelőszériákban, az F1 tehát neki is „új terep” lesz.

Vasseur a tavalyi Lotusról is beszélt, amit „meglepően versenyképesnek” tart, főleg akkor, ha figyelembe vesszük a csapat anyagi gondjait, melyek miatt az év második felében szinte egyetlenegy komoly fejlesztést sem vihettek pályára. Hiába tartja azonban jónak az alapot, ismét kiemelte, felelőtlenség lenne korai sikereket várni, hiszen akár öt évet is igénybe vehet a Renault gyári csapatának „csúcstámadása”.

„Hosszú időbe telik, míg az ember felépít egy versenyképes alakulatot. A tavalyi év nagyon kemény volt, a csapat teljesítménye azonban nem volt rossz; Belgiumban még dobogós helyezést is szereztek. Az alapok tehát adottak, viszont roppant óvatosnak kell lennünk, amikor egy új csapatot próbálunk felépíteni. Ha vetünk egy pillantást a sport múltjára, látni fogjuk, hogy a Red Bull és a Ferrari is öt évet várt a bajnoki sikerre és ugyanez igaz a Mercedesre is” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

opamisi
#1 opamisi 2016. február 11. 14:54  

Nagyon próbálják tehermentesíteni a csapatot.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kimi Räikkönen

02016.10.23. 22:56

Hülkenberg bosszús Vettel miatt

"Nem tudom, akarta-e egyáltalán használni azt a helyet"

4072016.10.23. 22:44

Életbevágó rajt-cél győzelem: Hamilton ismét meghódította Texast!

Verstappen és Räikkönen is kiesett