Nem tartóztatták le Arrivabenét

írta: M4Sport
2016. szeptember 20. 14:24
FOTÓ: ©xpbimages.com

A hírek Maurizio Arrivabene hétvégi szingapúri letartóztatásáról szóltak, ám kiderült, nem neki kell tartania attól, hogy megüti a bokáját…

A Ferrari csapatfőnökének letartóztatásáról szombaton adott hírt több spanyol médium, majd később más források is beszámoltak róla. Az információk szerint Maurizio Arrivabenét azért vette őrizetbe a szingapúri rendőrség, mert nyilvános területen eldobott egy cigarettacsikket. Az olasz állítólag emiatt hat órát töltött fogdában, majd végül 650 eurónak megfelelő pénzbüntetés (1000 szingapúri dollár) kifizetése után szabadon engedték.

Bármilyen meglepőnek is tűnhet, a szingapúri szabályokat ismerve nem elképzelhetetlen egy hasonló eset. A városban többek között nemcsak szemetelni nem szabad, a különböző tömegközlekedési eszközökön tilos enni, az úton átkelni pedig kizárólag a zebra sávjában engedélyezett. A kihágásokért szigorú pénzbüntetések járnak.

Ráadásul Arrivabene köztudottan dohányzik is.

A beszámolók valóságtartama azonban ennyiben ki is merül. Már az árulkodó volt, hogy a spanyol Marca már szombaton törölte a Ferrari-főnök letartóztatásáról szóló cikkét – most pedig minden forrás határozottan cáfolta a történetet.

Az Asia News tévétársaság a helyi hatóságokat kereste fel a hír kapcsán. „A nemzetközi médiában e témában megjelent információk tévesek” – állt a szingapúri környezetvédelmi hivatal közleményében.

A Ferrari eközben azt is előrebocsátotta, jogi következményei lehetnek a téves híradásnak. Szóvivőjük a német Motorsport-Magazin érdeklődésére elmondta: „Ezen történetnek semmi valóságalapja nincs. Tudjuk, hogy ki indította el a hírt, és komoly következményekkel is számolnia kell.”

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.22. 18:52

Így állunk az időmérő előtt

A három szabadedzés összesített eredménye

562016.10.22. 18:01

Verstappen vezetésével Red Bullok az élen, a Mercedesek „rejtőzködtek”

Vettelt váltógondok, Sainzot két defekt hátráltatta