Nem téma az új Ferrari-motor a Toro Rossónál

írta: M4Sport
2016. január 21. 10:46
FOTÓ: ©xpbimages.com

Saját fiókcsapatával tenne keresztbe a Ferrari a Red Bullnak? Olaszországi pletykák szerint ez is megtörténhet – ám aligha fog…

Érdekes elmélettel állt elő szerdán az olasz Omnicorse című lap. Beszámolójuk szerint nem zárható ki annak lehetősége, hogy az idén a Ferrari 2015-ös erőforrásaival versenyző Toro Rosso a szezon közben mégis megkapja az olaszok 2016-os fejlesztésű erőforrását. Ezen lehetőséget szerintük több ok miatt is érdemes lenne számításba venniük: a már tavaly is remek autót építő faenzaiak révén így több adatot nyernének, ami elősegíthetné motorjuk továbbfejlesztését, másfelől pedig keresztbe tehetnének a Red Bullnak is, amely csapat továbbra is a gyengébb Renault-erőforrásokkal versenyez, s várakozásuk szerint emiatt eleinte hátrányban lesz testvércsapatával szemben.

Eddig a találgatás, mely azonban több ponton is hibádzik. Azt beszélik, a Ferrari jelentős mértékben átalakítja majd idei erőforrását, melynek többek között az elrendezése is megváltozik. Emellett új, kisebb váltót is építenek hozzá. Mindez azt jelenti, hogy a Toro Rossónak egy év közbeni motorcsere miatt gyakorlatilag teljesen át kellene építenie autója hátulját – s az efféle hirtelen váltások már idén télen is megnehezítették a dolgukat, hiszen a Renault-Ferrari csere miatt némi késésbe kerültek a tervezéssel…

A logikai döccenő mellett ugyanakkor magaslik még egy nagyobb akadály is az olasz lap elméletének megvalósulása előtt: a Toro Rossónak és a Ferrarinak eszébe sem jutott az év közbeni váltás… „Ez nálunk jelenleg egyáltalán nem téma. És azt sem tudom, honnan jön ez” – nyilatkozta a Speedweeknek Franz Tost, a Toro Rosso csapatfőnöke. A Ferrari szóvivője, Alberto Antonini hasonlóan értetlenül fogadta a szárnyra kapó pletykát. „Én erről a sztoriról még nem is hallottam. Biztosan nem lenne valami egyszerű egy teljesen új specifikációjú motorhoz átalakítani egy autót” – nyilatkozta az olasz.

A kérdés alighanem ezzel le is zárható.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

ernike
#1 ernike 2016. január 21. 11:59  

Erről beszéltem évközi motorfejlesztés kapcsán. Sokan a tokenrendszert hibáztatják hogy a Honda nem lépett egyről a kettőre. Hatalmas átalakítást nem is tudnának meglépni hiszen ahhoz teljesen új autó is kellene. Nincs olyan hogy 3 havonta teljesen átdolgozott hajtásláncot teszünk az autóba, mert ahhoz új elrendezés új váltó új hűtőrendszer kell, ezekhez átdolgozott aero. Gondolom a Hondának is át kell méreteznie egy rakat dolgot.

Utoljára módosítva: 2016. január 21. 12:00

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kevin Magnussen és Jolyon Palmer

22016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt

22016.10.25. 15:34

Gasly nem érti

Úgy tűnt, ő lesz a Toro Rosso pilótája