Nem tervezett motorcsere Alonsónál

írta: M4Sport
2016. július 22. 21:10
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nem tervezett motorcserét kellett végrehajtania a McLarennek a pénteki két edzés között Fernando Alonso autóján. A spanyol Q3-as szereplést vár maguktól az időmérőn.

Két edzés, két 7. és 8. hely a McLaren-istálló mérlege Magyarországon. A hungaroringi nyitónapon biztató formát mutattak a wokingiak. Még ha hátrányuk 2 másodperc körül is mozgott, stabil tagjai voltak a legjobb tíznek.

Pedig még csak nem is alakult zökkenőmentesen a napjuk. Fernando Alonso csak az edzés hajrájában futotta meg 7. helyet érő leggyorsabb körét délután, mivel a másfél óra elejéről lemaradt egy előre nem tervezett motorcsere miatt. A Honda mérnökei az első edzés után észleltek problémát eredeti hajtóegységén, így a spanyol azt a motorját kapta meg, amit legutóbb Ausztriában, előtte pedig Monacóban, Kanadában és Azerbajdzsánban is használt.

„Az első edzés jól ment, semmiféle problémánk nem volt. De a technikai megbeszélés közben az egyik Honda-mérnök odajött, és azt mondta, jobb lenne kicserélni az erőforrást” – mesélte Alonso. „Visszatértünk a korábban használthoz, és probléma nélkül mentem a második edzésen, így ez az egység marad az autómban szombatra is.”

„Természetesen rossz hír, hogy a motorcserére egyetlen nagydíj, a silverstone-i után került sor, de ez nem jelent visszalépést, szóval rendben van” – utalt arra, hogy a régi-új erőforrása ugyanaz a specifikáció, mint az előző.

Ami a McLaren esélyeit illeti, Alonso tartaná pozícióját a legjobb tízben. „Most hetedikek voltunk, de meglátjuk, hogyan tovább. Silverstone-ban elöl voltunk, aztán éppen csak befértünk a tízbe. Szerintem harcban leszünk a Q3-ért, és remélhetőleg be is jutunk a legjobb tízbe, ami előnyt jelentene a versenyre. Meglátjuk, mi lesz, mennyit fejlődnek a többiek, hogyan használják a motorjukat az időmérőn. Főleg a mercedesesek. Itt a motor kevésbé számít, így nem lesz akkora előnyük, mint általában, és talán elöl maradhatunk.”

„Az elmúlt öt versenyen négy alkalommal szerepeltünk a Q3-ban, csak Azerbajdzsánban maradtunk le róla. Emiatt ismét ez az elvárás. És mivel nagyon nehéz itt előzni, fontos lenne a lehető legjobb helyről rajtolni. Optimista vagyok, szerintem sikerülhet” – tekintett előre 2005 és 2006 bajnoka.

Oszd meg!

8 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Dobi83
#8 Dobi83 2016. július 23. 00:09  
renault4:
Ez baromira biztató jel, ez a futam is már megint kuka lesz! A betett motor nem tartalmazza a 2 tokennel megspékelt silverstone-i fejlesztéseket.

Az összes eddigi fejlesztés megmarad az autójàban a motorcserével.

kimi-sebfan
#7 kimi-sebfan 2016. július 22. 22:24  
sába:
Vettelnél pedig újabb váltócsere, a hírek szerint ez bünti nélkül.

Vicc!Ez már nevetséges!

Utoljára módosítva: 2016. július 22. 22:24

albutr
#6 albutr 2016. július 22. 22:18  

nem hiszem el.

oltaag5
#5 oltaag5 2016. július 22. 22:09  
can-tah:
Ha tartani tudják ezt a szintet, és a Mercedes-Ferrari-RB triónál problémák merülnek fel, dobogóra kerülhetnek.

Túl nagy ajándék volt a tavalyi elért eredmény hogy idén is ekkora szerencséjük legyen. Az meg megint kész vicc hogy az előző specifikációs motor ugyanazt tudja mint a "tovább fejlesztett" ha ez tényleg így van lehúzhatja magát a honda

Utoljára módosítva: 2016. július 22. 22:10

can-tah
#4 can-tah 2016. július 22. 22:03  

Ha tartani tudják ezt a szintet, és a Mercedes-Ferrari-RB triónál problémák merülnek fel, dobogóra kerülhetnek.

sába
#3 sába 2016. július 22. 22:02  

Vettelnél pedig újabb váltócsere, a hírek szerint ez bünti nélkül.

HannaLill
#2 HannaLill 2016. július 22. 21:54  

Hülyék ezek úgy ahogy vannak , minden futamra mindenből újat beszerelni maxra feltekerni és nyél gázon nyomni , állva kell meghalni !!!!!!
Ezek a gyökerek meg betesznek egy 4futamot teljesítő motort oszt majd csodálkoznak ha ez is összefossa magát a futamon.

renault4
#1 renault4 2016. július 22. 21:40  

Ez baromira biztató jel, ez a futam is már megint kuka lesz! A betett motor nem tartalmazza a 2 tokennel megspékelt silverstone-i fejlesztéseket.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kimi Räikkönen

02016.10.23. 22:56

Hülkenberg bosszús Vettel miatt

"Nem tudom, akarta-e egyáltalán használni azt a helyet"

4072016.10.23. 22:44

Életbevágó rajt-cél győzelem: Hamilton ismét meghódította Texast!

Verstappen és Räikkönen is kiesett