Nem tesztel a Sauber

írta: M4Sport
2016. július 06. 11:01
FOTÓ: ©xpbimages.com

A második – és egyben utolsó – évközi teszten sem vesz részt a Sauber. A svájci istálló ezt közösségi oldalán jelentette be, hat nappal a silverstone-i gyakorlás kezdete előtt. Bár okként a spórolást jelölték meg, a napokban azért pozitívabb hírek is érkeztek anyagi helyzetükről.

A kiscsapat a barcelonai gyakorláson sem képviseltette magát, anyagi gondjai miatt ugyanis nem tudta továbbfejleszteni autóját, újítások hiányában pedig nem költöttek a tesztek való indulásra. Akkor még bíztak abban, hogy Silverstone-ban már ők is pályára gurulhatnak, ma azonban bejelentették, ezen az eseményen sem vesznek részt.

„Mivel a C35-ös új aerodinamikai csomagját később vetjük be, a silverstone-i tesztet töröljük költséghatékonysági okokból” – írták közösségi oldalukon egyértelművé téve, hogy a második szezon közi gyakorláson sem gurulnak pályára.

Bár a gyakorlás kihagyása önmagában nem túl jó hír a svájciak jövőjéért aggódó F1-es közösség számára, a napokban azért néhány biztató információ is érkezett az istálló háza tájáról. Az Autosport és a svájci Blick például megtudta, hogy júniusban már időben ki tudták fizetni dolgozóikat (ezzel a szezon korábbi szakaszában többször is meggyűlt a bajuk), sőt arról is szót ejtettek, hogy egy új befektetőnek köszönhetően az istálló jövője körüli kérdőjelek is kiegyenesedhetnek.

Azt, hogy a dolgozókat kifizették és a csapat anyagi helyzete valamivel stabilabbá vált a menedzser, Beat Zehnder is megerősítette az Osztrák Nagydíj pénteki sajtótájékoztatóján. „Egyértelmű, hogy most változott a légkör” – jelezte. „Most mindenki újra elhiszi, hogy van jövőnk. Eddig is az volt a legfontosabb, hogy ne adjuk fel, és azt hiszem, nagyon büszkék lehetünk a csapatra, hiszen a pályán és a gyárban is nagyon keményen dolgoztunk, pedig a lehetőségeink eléggé korlátozottak” – tette hozzá sejtelmesen, utalva arra, hogy a jövőben tényleg történhetnek változások.

A sajtó által megszellőzetett egyezség értelmében a csapat egy része hamarosan új kezekbe kerülhet, a csapatvezető, Monisha Kaltenborn ugyanis végre egyezségre jutott az egyik lehetséges befektetővel. A csapat ezeket a híreszteléseket hivatalosan még nem kommentálta, így az egyelőre nem ismert, ki lehet a „megmentő”, ahogyan az sem, mekkora részt vesz át az alakulatból, korábban viszont felmerült, hogy az alapító, Peter Sauber részesedéseinek egy részét bocsátják áruba.

Találgatásokból persze nincs hiány: a Globo nemrég arról cikkezett, a segítség északról érkezik, mégpedig az élelmiszeripari csomagolóanyag gyártásával foglalkozó Tetra Pak személyében. Az istálló svéd pilótáját, Marcus Ericssont támogató cég már korábban is kisegítette az alakulatot, az év elején ugyanis az ő „nagylelkűségüknek” köszönhetően tudták kifizetni dolgozóikat.

A svéd cég állítólag kifizetné az istálló tartozásait, annak irányítását azonban a folytatásban is a jelenlegi személyzetre bízná (tehát Kaltenborn is megtarthatná pozícióját), igaz, az üzleti ügyeket saját szakembereik kezelnék. A befektetők érkezése természetesen a fejlesztésekre is jó hatással lenne: bár a silverstone-i tesztre nem készülnek el az elemekkel, a Magyar Nagydíjon talán már bevethetnék azokat (a csapat most egy új első és hátsó szárnyon dolgozik). A Tetra Pakkal kötött megállapodás természetesen Ericsson helyét is bombabiztossá tenné a csapatnál.

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

ryanmckane
#3 ryanmckane 2016. július 06. 20:46  

Meglep, hogy az új befektető kiáll Kaltenborn mellett.

Denis Hunter
#2 Denis Hunter 2016. július 06. 20:35  

iden ugy tunik ok maradnak pont nelkul, ami szinten hatalmas penzhianyhoz vezethet, hiaba uj szponzor

Masters_Of_Hardcore
#1 Masters_Of_Hardcore 2016. július 06. 17:13  

Még van pénzük Twitterezni? Mikor jelentik be hogy nem Tweetelnek többé, mert nincs netjük, laptopjuk, telójuk? :D

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

42016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa