Nem változtat a Pirelli – minden marad a régiben

írta: M4Sport
2016. szeptember 16. 19:47
FOTÓ: ©xpbimages.com

Noha Belgiumban és Olaszországban is tesztelték az új abroncsokat, a Pirelli elvetett azon ötletét, miszerint a Maláj Nagydíjtól kezdődően már azokat szállítja majd a futamok helyszínére, néhány csapat ugyanis nem volt elégedett a változtatással.

Az előző két versenyhétvége pénteki edzésen minden csapat kapott két extra szett gumit, a Pirelli ugyanis minél több információt szeretett volna gyűjteni az új összetételű abroncsról. Ezek valójában jelöletlen lágy keverékek voltak, szerkezetüket azonban módosították, hogy ellenállóbbak legyenek a külső behatásokkal (például a törmelékekkel és a rázókövekkel) szemben.

A tesztek előtt megígérték, a keverék megváltoztatása nem lesz hatással a teljesítményre, éppen ezért már októberben, a Maláj Nagydíjon használni akarják őket. Ehhez minden résztvevő beleegyezésére szükségük lett volna, néhány csapat azonban már akkor jelezte, nincs megelégedve a módosítással, és az olaszok azon kijelentésével sem ért egyet, miszerint az új keverékek teljesítménye megegyezik a korábbiakéval. Sőt, szerintük igen komoly volt az eltérés.

Akkor már sejteni lehetett, hogy a gumiszállítónak nagyon nehéz dolga lesz, ha keresztül akarja vinni tervét. Igaz, a Nemzetközi Automobil Szövetségben még bízhatott volna, hiszen ha a gumik biztonságosabbá tételére hivatkozik, akkor a testület kötelezővé teheti az új keverékek használatát. Erre azonban nem került sor, a Motorsport ugyanis kiderítettet, a Pirelli elvetett az ötletet.

Maradnak tehát a jól megszokott keverékek, melynek egyébként is csak hat futamot kell már teljesíteniük (a szingapúri után), 2017-ben ugyanis komoly változás érkezik gumifronton is. Noha az új összetételű gumiabroncsok bevezetésének a terve dugába dőlt, a Pirelli örül, hogy két helyszínen is letesztelhette azokat, a gyakorlások során ugyanis hasznos információkra tett szert, melyek fontosak lesznek a 2017-es abroncsokkal kapcsolatos munkálatok során.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Daniel Ricciardo

12016.10.24. 00:54

Vettel: Tíz másodpercet spórolhattunk volna a dobogós csatához

Különc taktikájának nem jött jól a virtuális biztonsági autó

12016.10.24. 00:37

Büntetést kapott a Ferrari

Danyiil Kvjat manőverét is szankcionáltá