Nem várt akadályba ütközött a Renault

írta: M4Sport
2016. augusztus 12. 18:35
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Renault nem várt problémával szembesült F1-es csapata újjáépítése során – árulta el a franciák sportrészlegét vezető Cyril Abiteboul. A gond az, hogy a tervezettnél kevesebben csatlakoznak hozzájuk, sőt egyelőre nehéz meggyőzni a szakembereket a projekt sikerességéről.

Miután tavaly decemberben átvették a Lotus-istállót, a franciák azonnal nekiláttak a komoly anyagi gondokkal küzdő alakulat feltámasztásához. Azt már az első pillanatokban tudták, nem lesz könnyű dolguk, éppen ezért hiú ábrándokba sem ringatták magukat: előre szóltak, idén nem fognak komoly eredményekért harcolni, hiszen a csapat újjáélesztése lesz az első.

Miközben a sárga autók a versenypályán próbáltak helyt állni, a Renault vezetői hozzáláttak a szakembergárda feldúsításához, ezen a ponton azonban nem várt akadályba ütköztek. „Személyzeti létszám tekintetében le vagyunk maradva a tervekhez képest” – ismerte el őszintén az Autosportnak nyilatkozó Abiteboul. „Szakembereket szerződtetni, mégpedig gyorsan és olyan minőségben valamint mennyiségben, amilyenben mi szerettük volna, nehezebb a vártnál” – tette hozzá.

„Vannak, akik érvényes szerződéssel rendelkeznek, és várniuk kell, ha csatlakozni szeretnének hozzánk. Először meg kell győznünk őket, és őszintén ez az egyik olyan terület, melyen problémáink vannak. Nem értem, miért küszködünk azzal, hogy meggyőzzük az embereket. Mindenkivel tudatni akarom, hogy a terveink roppant komolyak, de azt hiszem ezt a szavakon túl a cselekedetek is bizonyítják majd” – magyarázta a francia sportvezető.

Attól függetlenül, hogy a Renault lassabban halad a tervezettnél, az elmúlt fél évben azért több dolgozót is sikerült szerződtetniük. Abiteboul elmondta, az első csoport szeptemberben áll majd munkába, sőt azt sem titkolta, min dolgoznak majd ezek a szakemberek. „Remélem, az ő érkezésük már javít a helyzeten. Az idei autó fejlesztéséhez már későn érkeztek, de már dolgozhatnak az újon!”

A sportigazgató reméli, a csapat létszáma 2016 végére eléri az 590 főt – ehhez körülbelül 90 dolgozót kell még szerződtetniük. „Már több mérnökünk van, de nem fogok neveket mondani! Könnyebbnek gondoltuk ezt a munkafolyamatot, ráadásul nem sikerült mindenkit meggyőzni arról, hogy újra élcsapat lehetünk. Valamilyen szinten persze megértem őket. Látjuk, milyen szinten vannak az ellenfelek, és Enstone-ban is megváltoztak a dolgok, mióta elmentünk. El kell fogadni, hogy egyelőre hátul vagyunk, és szükségünk van néhány szakemberre” – fogalmazott.

Az Autosport szerint a Renault egyik legfőbb kiszemeltje a Ferraritól távozó technikai igazgató James Allison lehet. Róla – anélkül, hogy említett volna bármi konkrétumot – Abiteboul is elismerően nyilatkozott. „Tisztelem őt. Fantasztikus ember, aki sok jó autó építésében vállalt már szerepet és a csapatunkat is ismeri. Nem akarom, hogy az emberek azt gondolják, nincs semmi, vagy nem értékeljük őt, hiszen nagyra tartjuk. Egyelőre próbáljuk munkába lendíteni a jelenlegi struktúránkat, hiszen jelenleg ez az elsődleges a csapat számára” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Timad
#3 Timad 2016. augusztus 15. 08:52  
F1890:
"A sportigazgató reméli, a csapat létszáma 2016 végére eléri az 590 főt" 1-2 hete nyilatkozta vmelyik h 1500-an dolgoznak a mercinél...

Mondjuk amikor élcsapat voltak 05-06 akkor sem épp az ilyen számokkal, nem "erőből" nyertek.. Valamikor 2010 körül, csütörtöki sajtótájékoztatón ott volt Alonso is meg Hamilton is kérdezgették őket a McLarenes időszakról, mi tetszett legjobban, legkevésbé stb. Alonsonak pl. az volt a legpozitívabb, hogy a fejlesztések gyakorlatilag napról napra jöttek, mindenből azonnal tudtak gyártani ha akartak és ez óriási ugrás volt a Renaulthoz képest... pedig akkor már két éve vb.-i autójuk volt...

szabb
#2 szabb 2016. augusztus 13. 21:33  
F1890:
"A sportigazgató reméli, a csapat létszáma 2016 végére eléri az 590 főt" 1-2 hete nyilatkozta vmelyik h 1500-an dolgoznak a mercinél...

Jaja! Toto Wolf mondta valamelyik nyilatkozatában, hogy Hamilton, és Rosberg ütközésénél 1500 ember munkája ment a kukába.

F1890
#1 F1890 2016. augusztus 12. 19:31  

"A sportigazgató reméli, a csapat létszáma 2016 végére eléri az 590 főt"

1-2 hete nyilatkozta vmelyik h 1500-an dolgoznak a mercinél...FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ