Nem vétózott a Ferrari

írta: M4Sport
2016. március 10. 18:12
FOTÓ: ©xpbimages.com

Az utolsó akadály is elhárult az új, kieséses időmérő bevezetése elől, miután a csapatok csütörtöki találkozóján minden résztvevő áldását adta a szabálymódosításra. Korábban a Ferrari elnöke jelezte, nem szimpatizál az ötlettel, a vörösök azonban nem vétóztak.

Bár az FIA már a múlt héten jelezte, a Motorsport Világtanács is rábólintott az új időmérős rendszerre, nemrég több forrás is feltette, a szabályváltozás körül kialakult hercehurca még folytatódhat, hiszen a legutóbbi találkozón csupán abban állapodtak meg, bevezetik az újítást, el nem fogadták azt. Ahhoz pedig, hogy a változás életbe lépjen, minden csapatnak el kell fogadnia azt…

Noha a Stratégiai Csoport legutóbbi ülésén minden érdekelt istálló támogatta a javaslatot, a Ferrari elnöke nemrég aggodalmát fejezte ki a változtatás kapcsán, nem tűnt tehát elképzelhetetlennek, hogy az olaszok megvétózzák azt. Erre azonban nem került sor, a csapatok mai találkozóján ugyanis a többiekhez hasonlóan a Ferrari képviselője is zöld utat adott az új szisztémának.

Most már csak az FIA-nak kell átírnia a 2016-os sportszabályzatot, abban ugyanis még mindig a régi rendszer szerepel, ez azonban csupán formalitás. A mai megegyezéssel tehát az utolsó – halvány – kérdőjel is eltűnt és biztossá vált, hogy a szezonnyitón debütál az új időmérő, ami egyébként továbbra is alaposan megosztja a Forma–1-es pilótákat és a szurkolókat.

A szisztémával a FOM első embere, Bernie Ecclestone sincs teljesen megelégedve; ő még komolyabb változtatásokat akart, viszont korábban ő is igennel szavazott a javaslatra, mert a változtatást már mindenképpen szükségesnek érezte. „Úgy gondoltam, hogy tennünk kell valamit” – mondta a Sky Sportsnak. „Nem vagyok biztos abban, hogy ezzel elérjük azt, amit akartunk” – utal a futamok izgalmasabbá tételére. „De majd kipróbáljuk, és meglátjuk, hogyan működik.”

„Én az időmérőt meghagytam volna olyannak, amilyen volt, hiszen bizonyos tekintetben néha izgalmasabb magánál a versenynél is. Kialakítottunk volna egy rendszert, amiben az előző verseny győztesének a köréhez hozzáadtunk volna egy kis időt, hogy felrázzuk a rajtrácsot. Én továbbra is úgy érzem, hogy ez a srác nyerte volna meg a versenyt, de legalább lett volna egy kis problémája, és talán izgalmas futamokat láthattunk volna” – mesélt zárásképpen saját ötletéről.

FIA
Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Atko
#1 Atko 2016. március 11. 08:24  

According to Autosprint, Ferrari homologated their Power Unit on February 29th: they would still have 6/7 tokens to spend in-seasonPIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Daniel Ricciardo

02016.10.20. 22:23

Hülkenberg hat éve erre vár

Egy gyári szerződés volt az álma

22016.10.20. 21:05

Hamilton és a lábsérülés: Jól érzem magam

Elárulta, miért kellett lemondania a barcelonai tesztet