Német Nagydíj: a dobogósok mondták

írta: M4Sport
2016. július 31. 16:19
FOTÓ: ©xpbimages.com

Ismét a start döntött! A csapattársát lerajtoló Lewis Hamilton zsinórban negyedszer diadalmaskodott és 19 pontosra növelte előnyét, miközben Nico Rosberg a dobogóról is lemaradt. A címvédő mellé a Red Bull versenyzői állhattak fel, Daniel Ricciardo, Max Verstappen sorrendben. Nézzük, mint mondtak a főszerelők a leintés után!

Lewis Hamilton (Mercedes) – 1. hely

„Először is szeretnék köszönetet mondani az összes német szurkolónak, akik kilátogatott erre a futamra. Nagyon jó ennyi embert látni, akiktől rengeteg támogatást kaptunk a hétvégén. Tegnap csak a második rajthelyet tudtam megszerezni, de a srácok remek autót raktak alám; fantasztikus volt az egyensúly, ezért is tudtam ilyen jól rajtolni. Örülök, hogy a Mercedes ilyen eredményt ért el itt, jó érzés velük nyerni, hiszen 13 éves korom óta versenyzem velük. Elégedett vagyok, mert ma nem hibáztam. Ma jó munkát végeztem, tegnap ezt nem mondhattam el. Most igyekszem kiélvezni a szünetet. A srácoknak is szükségük van rá, hiszen keményen dolgoztak. Megérdemlik a pihenőt!”

Daniel Ricciardo (Red Bull) – 2. hely

„Két versenyhétvégénk volt és kétszer állhattam dobogóra – ez jó érzés! Nagyon lelkesítő ennyi szurkolót látni itt Németországban, és annak is örülök, hogy egy év kihagyás után visszatérhettünk erre a helyszínre. Köszönettel tartozom a szurkolók támogatásáért és a Red Bullnak is, amiért ilyen remek autót adtak nekünk. Szeretném most megemlíteni a szüleimet is; édesapámnak tegnap volt a születésnapja – Isten éltesse innen is. Max legyőzése a taktikán múlt. Az elején közel voltunk, de volt egy jó manővere az első kanyarban és elment mellettem. A szuperlágyon viszont jobban éreztem magam, és remek volt a tempónk. Ebből profitálhattunk. Nyilván győzni nem tudtunk, de a második és a harmadik hely nagyon jó eredmény a csapat számára.”

Max Verstappen (Red Bull) – 3. hely

„Nagyon jó volt a rajtom, és onnantól kezdve a tempómmal sem voltak gondok. Más taktikán voltunk Daniellel, ezért elengedtem őt. Onnantól kezdve remek csapatmunkát végeztünk, hiszen mindketten itt vagyunk a dobogón. Végig ez volt a célunk, hogy több pontot szerezzünk a Ferrarinál és ez sikerült. Most mindenképpen hazamegyek, és nagyon jó lesz a hazaérezés.”

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Daniel Ricciardo

12016.10.24. 00:54

Vettel: Tíz másodpercet spórolhattunk volna a dobogós csatához

Különc taktikájának nem jött jól a virtuális biztonsági autó

12016.10.24. 00:37

Büntetést kapott a Ferrari

Danyiil Kvjat manőverét is szankcionáltá