Német Nagydíj: BAR-Honda előzetes

írta: Motorsportal
2003. július 26. 08:38
BAR-Honda alakulata az elmúlt hétvégén nagyszerű teljesítményt nyújtott, aminek következtében egy értékes ponttal lettek gazdagabbak a konstruktőrök versenyében. Jenson Button az utolsó rajtpozícióból vághatott neki a hatvan körös megmérettetésnek, s végül a nyolcadik helyre sikerült felhoznia versenyautóját, míg Jacques Villeneuve-nek meg kellett elégednie a tizedik a hellyel.

Jacques Villeneuve:
"A régi pályához kellemes emlékek kötnek. Az újat nem szeretem, és már tavaly sem élveztem a versenyzést. Ez már nem az a pálya ami régen volt, és a karakterisztikája nagyon hasonlít a többiéhez. Az előzési lehetőségeknek köszönhetően érdekes versenyre számítunk. Az új autóval sikerült nagy előrelépéseket tennünk, és a motor már az elmúlt hétvégén is nagyszerűen üzemelt. Bizakodó vagyok a Hockenheimban megrendezésre kerülő vesrenyt illetően."

Jenson Button:
"Silverstone-ban már sikerült megmutatnunk, hogy nagy előrelépéseket tettünk mind az autó, mind a motor terén. Nagyon élveztem a versenyt, és nagyon várom már a Német Nagydíjat. Arra fogok törekedni, hogy az időmérő edzésen jó helyezést tudjak majd elérni, mivel ha a Silverstone-i versenyt vesszük alapul, jó eredményekre számítunk, és bízunk a pontszerző helyben. Az elmúlt esztendőben már az új pályán kellett rajthoz állunk, de meg kellett állapítanunk, hogy az nagyon igénybeveszi az abroncsokat. Az új pályán sok előzési lehetőség van, bár a régi sokkal érdekesebb volt, de legalább a motodrom-ot meghagyták, ahol elég nehéz autózni."

David Richards:
"Az fejlesztési munkálatoknak köszönhetően Silverstone-ban nagyszerű teljesítményt nyújtottunk, ami motiváló hatással van az egész csapatra. A Hondával és Bridgestone-nal karöltve meg kell próbálunk folytatni ezt a javuló tendenciát, hogy biztosíthassunk magunkak az ötödik helyet a konstruktőrök versenyében."

Geoffrey Willis:
"A Silersotne-ban nyújtott teljesítményünk bizakodásra ad okot, hogy Hockenheimban ismét kedvezően alakulnak majd számunkra az események. Az új pálya maximális leszorítóerőt igényel, valamint elengedhetetlen a megfelelő aerodinamika is. A gyorsulásra és a tapadásra ezúttal sokkal nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk, mint a sebességre. Bízom benne, hogy az új Bridgestone abroncsoknak köszönhetően sikerül jól szerepelnünk a hétvégén."

Shuhei Nakamoto:
"Németországban is szeretnénk folytatni azt, amit Silverstone-ban elkezdtünk, és pontszerző helyen befejezni a megmérettetést. A teszttilalom alatt Japánban tesztelünk, hogy javíthassunk a teljesítményünkön."


Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.