Német Nagydíj: McLaren-Mercedes előzetes

írta: Motorsportal
2003. július 31. 21:58
A McLaren-Mercedes Formula-1-es versenyistálló számára a Hockenheimban megrendezésre kerülő futam szintén egy hazai megmérettetés lesz. Az Ezüstnyilak hazai közönségük előtt is bizonyítani szeretnének.

Kimi Räikkönen:
"Annak ellenére, hogy Silverstone-ban sikerült dobogós helyen végeznem, az elsődleges célunk nem változott; továbbra is meg szeretném nyerni a versenyeket. Csalódott vagyok, hogy ez akkor nem sikerült, pedig egy versenyképes autó állt a rendelkezésemre. Még öt futam van hátra az idei évadból, ezalatt kell ledolgoznom a hátrányomat, ami jelenleg hét pontot tesz ki. Még nagyon sok pontot lehet szerezni. A Német Nagydíj mindig izgalmakkal szolgál. Ez az elmúlt esztendőben sem volt másképpen, amikor Montoyával viaskodtam. Tavaly átépítésre került a pálya, de annak ellenére, hogy a sebesség ennek következtében csökkent, még mindig egy gyors pályának számít, ahol élvezet vezetni."

David Coulthard:
"A rajtpozíciómat figyelembe véve bizakodásra ad okot, hogy végül ötödikként haladhattam át a célvonalon Silverstone-ban. Most Hockenheim van soron, ami az átépítése ellenére is az egyik leggyorsabb pálya a versenynaptárban. Van néhány előzési lehetőség, és egy széles hajtűkanyar, valamint az új Parabolika. Mivel már nincsenek hosszú egyenesek, nem szükséges olyan hosszan egyeztetnünk a beállításokat illetően. Természetesen most is vannak kikötések, de már nem jelent olyan nagy kihívást, mint korábban. Mivel ez a Mercedes hazai versenye lesz, szeretnénk jól szerepelni a rajongók és az alkalmazottak jelenlétében. Hockenheimban mindig jó hangulat uralkodik, az új Mercedes tribünön ülő rajongók szinte vetekedtek a motodromban ülőkkel."

Martin Whitmarsh:
"A Silverstone-ban megrendezésre került versenyhez hasonlóan a Német Nagydíj a Mercedes-Benz és számos partnerünk hazai megmérettetése. Lehetőségeinkhez mérten a legjobbat szeretnénk nyújtani, és annyi pontot gyűjteni, amennyit csak lehetséges. A pálya új vonalvezetéséből adódóan akár előnyre is szert tehetünk. Mind a konstruktôrök, mind a pilóták világbajnoksága nyitott még, és bízunk abban, hogy az elkövetezendő versenyeken eljutunk a csúcsra."

Norbert Haug:
"A Német Nagydíj a Mercedes-Benz második hazai futama, így számos alkalmazottunk és rajongónk támogatását is élvezhetjük majd. A legtöbben a Mercedes tribünről fogják figyelemmel kísérni az eseményeket. Az átépítéseknek köszönhetően számos látványosság fogadja majd az itt helyet foglalókat. Az idei év izgalmainak köszönhetően érdekes versenyre számítunk. Már a Nürburgringen is gyorsak voltunk, és az egész csapat a kiváló teljesítőképességérôl tett tanubizonyságot. Szeretnénk megtartani a világbajnokságban elért pozíciónkat, és ha lehetséges javítani rajta."
Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Verstappen

72016.10.28. 18:31

Hamilton egy hajszállal a Ferrarik előtt délelőtt – Rosberg csak 7. lett

Fékprobléma hátráltatta a Red Bullt a piros zászlót is hozó első edzésen

42016.10.28. 15:36

Bajnokok a bajnoki címért küzdő duóról

Így látja a mercedesesek csatáját Button, Räikkönen, Alonso és Vettel!

02016.10.28. 14:45

Amivel a Mercedes a Red Bullt segítheti

Ricciardo reméli, óvatosak lesznek