Német Nagydíj: Toyota előzetes

írta: Motorsportal
2003. július 29. 23:49
A Toyota Formula-1-es versenyistálló pilótái az idei esztendőben hét pontot szereztek, amivel a csapat a kilencedik helyet foglalja el a konstruktőrök bajnokságában. Cristiano da Matta és Olivier Panis mindent el fog követni annak érdekében, hogy a Német Nagydíjon újabb pontokkal legyenek gazdagabbak.

Olivier Panis:
"Az elmúlt esztendőben versenyeztem először az új Hockenheimringen. Tetszeni tetszett, de a pálya lassabb és egyben hosszabb is lett, s a vonalvezetéséből adódóan lehetőség nyílik az előzésre is. Maximális leszorító erőre van szükség, ezért - hogy gyorsak lehessünk - megfelelő mechanikai- és aerodinamikai beállításokra lesz szükségünk. Új aerodinamikai elemekkel állunk majd rajthoz, hogy a leszorító erő nagyobb legyen. Ezenkívűl az új motor is bevetésre kerül, amely a tesztek során igen jónak bizonyult. Bizakodó vagyok, hogy sikerül megtartanunk jó formánkat, és néhány ponttal a tarsolyunkban térhetünk majd haza Németországból."

Cristiano da Matta:
"Silverstone-ban egy ideig mi uraltuk a mezőnyt, végül két pontot sikerült szereznünk, ami elégedettségre ad okot. Bár 1996-ban már versenyeztem Hockenheimban, de azóta nagyon megváltozott a pálya, aminek következtében más vezetési stílust is igényel. A számomra már megszokottnak mondható módon veszi majd kezdetét a hétvége, amikor pénteken a pálya vonalvezetésével fogok ismerkedni. Egyre gyorsabban sikerül elsajátítanom egyes pályák sajátosságait. Néhány új elemmel érkezünk meg a Német Nagydíj helyszínére, ezért bizakodó vagyok, hogy jó eredményt érek el."

Ove Andersson:
"Mindenki számára hatalmas motivációt jelentett, hogy Angliában mi uraluk a mezőnyt, s végül sikerült két pontot is szereznünk. Jelenleg a kilencedik helyen állunk a konstruktőrök versenyében, és mindent el kell követnünk annak érdekében, hogy a hátralévő öt megmérettetésen javítsunk a pozíciónkon. Jobb motorral, módosított aerodinamikai elemekkel állunk rajthoz a Német Nagydíjon, és bízunk abban, hogy sikerül továbbbi előrelépéseket elérnünk."
Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ