Nemrég szállt ki a Haasból, már a Ferrari-tesztre készülhet?

írta: M4Sport
2016. július 08. 15:50
FOTÓ: ©xpbimages.com

Sikeres Forma–1-es debütálása után Charles Leclerc hamarosan a Ferrari autóját is kipróbálhatja – legalábbis a Motorsport információi szerint jó eséllyel pályázik arra, hogy pályára vigye a vörösök versenygépét a silverstone-i teszt zárónapján.

A monacói versenyző az év eleje óta erősíti a Ferrari pilótaakadémiáját; ezen együttműködés keretein belül próbálhatja ki magát több alkalommal (ötször kap lehetőséget a szezon szabadedzésein) a Haas-istálló autójában. Először Silverstone-ban gurulhatott pályára: az edzésen 18. lett, lemaradása pedig „mindössze” 1,3 másodperc volt tapasztaltabb csapattársával, Romain Grosjeannal szemben.

A Motorsport információi szerint sikeres tesztje után ő lett az első számú jelölt a Ferrari számára, a vörösök ugyanis még nem jelentették be, ki vezeti autójukat a silverstone-i teszt második napján (az első Sebastian Vettel kap lehetőséget). Mivel a Haas már eldöntötte, hogy mindkét alkalommal Santino Ferruccit küldi pályára, Leclerc kedden és szerdán is „szabad” lesz, a Ferrari tehát gond nélkül rábízhatja autóját, amit a szabályok értelmében mindenképpen egy fiatalnak kell vezetnie.

A helyszínen az érintettet is megkérdezték, változott-e a terv a mai debütálás után, ő azonban csak a Magyar Nagydíjról tudott biztosat mondani, ahol ismét lehetőséget kap majd a Haastól. „Még nem született döntés, de Magyarországon ott leszek a pályán” – mondta, majd arról faggatták, ő lehet-e a szerződését most meghosszabbító Kimi Räikkönen utódja a 2018-as szezonban. „Még azt sem tudom, hol leszek 2017-ben” – kezdte. „Egy ugrás egyenesen a Ferrarihoz úgy érzem, túl nagy lenne. Most nem foglalkozom ezzel, csak az idei szezonra figyelek” – tetet hozzá.

Leclerc természetesen az első Forma–1-es bevetésről is beszélt, ami nem véletlenül neveztek sikeresnek, hiszen komolyabb hibák nélkül abszolválta. „Elképesztő volt! Hatéves korom óta erre vágytam, és most valóra vált egy álmom. Mindig is szerettem volna Forma–1-es autót vezetni, az pedig, hogy részt vehettem egy hivatalos szabadedzésen egyszerűen hihetetlen. Most még nem is találom a megfelelő szavakat, amivel leírhatnám ezt. Nagyon boldog vagyok” – lelkendezett.

Elmondása szerint a szervokormány okozta a legnagyobb meglepetést, hiszen alaposan megnehezítette a dolgát a gyors kanyarokban. „Annyira különböző volt a GP3-as autótól. Az erő elképesztő volt ahhoz az autóhoz hasonlítva, amit megszoktam. Volt néhány tényleg lenyűgöző dolog. Elég sokat küzdöttem a szervokormánnyal, de körről körrel kezdtem jobban érezni magam az autóban. A gyors kanyarokban viszont küszködtem kicsit, Silverstone-ban pedig elég sok gyors kanyar található” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary